Week 41? Jawel, week 41, want onze kleine meid laat al een week op zich wachten. Due date ging vorige week gewoon voorbij. We maakten ons daar niet al te veel zorgen over, want over tijd gaan is op zich nu ook geen ramp. Maar ook zondag ging voorbij en een nieuwe werkweek begon voor mijn Lief. Ook deze week zit er bijna op… En ondertussen blijven wij vol spanning wachten.

Een extra weekje bij mama

Onze kleine meid vindt het duidelijk nog geen tijd om de wijde wereld te verkennen. Liever blijft ze nog even bij mama in de buik zitten. Regelmatig krijg ik de vraag of dat wel ok is. Nou, bij de controle die we afgelopen dinsdag hadden, alsook deze morgen bleek dat wij een heel gelukkige baby hebben waar niets mis mee is. Ook met mama gaat alles eigenlijk goed. Dan heb ik het niet alleen over de bloeddruk die gecontroleerd werd, of andere puur medische zaken. Met mama ging het afgelopen week eigenlijk vrij goed qua gevoel ook.

controle

Toegegeven, afgelopen zondag had ik een heel moeilijke dag. Ten eerste werd het voor mij wel tijd dat ons meisje ter wereld kwam, ten tweede had ik emotioneel gewoon een slechte dag omdat alles van de voorgaande dagen zich opbouwde. De spanning was nogal groot geweest. Steek het verder maar op de hormonen! De rest van de week leek ik me bij de situatie te hebben neergelegd. Dus ik moest wachten? Dan ging ik ook uitgebreid genieten van de momenten die ik nog met mijn zwangere buik had.

Gewoon lekker genieten

Gelukkig kon ik fysiek gezien ook nog heel veel, want ik maakte op maandag nog een wandeling van acht kilometer en ook de dagen daarna liep ik gezellig met Luna afstanden tussen drie en vijf kilometer. We gingen samen de bossen in, genoten van de zon, gingen langs het water lopen of deden een paar boodschappen. Luna genoot natuurlijk met volle teugen! Die vond het zeker niet erg dat de baby besloot om nog wat langer in mama’s buik te blijven zitten.

wandelen

Om niet helemaal verloren te lopen, weidde ik me ook nog aan een aantal projectjes: heel veel spaghettisaus maken bijvoorbeeld, of een fotoboek beginnen maken van onze huwelijksreis (die is ondertussen alweer bijna drie jaar geleden), maar ik verslond ook weer een aantal boeken en maakte het huis schoon. Het blijft nooit heel lang schoon, daar zorgen Wolf en Luna wel voor, dus ik kon het ook talloze keren blijven doen als ik wou.

Ik heb dus absoluut genoten van het mooie weer de afgelopen week. Nu voel ik echter stilaan dat mijn lichaam het ook wel gehad heeft. En ons geduld raakt een beetje op – en dat van de rest van de wereld duidelijk ook aan het aantal berichtjes te zien dat we afgelopen week kregen. Dus lieve, kleine meid, wil je nu alsjeblieft mama’s veilige buik verlaten en je aan de buitenwereld laten zien?

12 Replies to “Zwanger | week 41: echt de allerlaatste”

  1. Ik moest net aan je denken. Nou inderdaad, de lieverd mag wel komen nu. Ben blij te lezen dat je nog zoveel hebt kunnen doen en je ook goed voelt op een enkele verdwaalde dag na. Het zal niet lang meer duren nu en dan ben je officieel mama. ❤

  2. Spannend Saar!! Ik hoop echt dat de kleine meid zelf besluit om te komen voordat ze in gaan grijpen. Nog een paar dagen lees ik hierboven! Wat ben je nog lekker actief trouwens 🙂

    1. Ergens prijs ik mij gelukkig dat ik nog zo actief kan zijn. Anders was het nog frustrerender geweest. Nu kan ik me nog een beetje bezig houden 😊 Bedankt voor het meeduimen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.