We hadden het zelf niet zien komen, veel mensen rondom ons ook niet, maar vandaag ben ik exact 40 weken zwanger en daarmee hebben we de vermoedelijke bevallingsdatum gehaald. Ik heb ons kindje 40 weken mogen dragen en koesteren. De afgelopen weken waren heel spannend. Zou ik mijn bevallingsverlof halen? Lukte het me om de laatste dingetjes nog te regelen voor de geboorte van ons meisje? Was die wee nu de aankondiging of maar vals alarm?

Ongeduldig afwachten

Met z’n tweetjes hebben we de afgelopen week ongeduldig en vol verlangen uitgekeken naar het moment! Het moment dat we naar het ziekenhuis zouden moeten hollen. Het moment waarop we onze kleine meid in onze armen zouden kunnen houden. Het moment dat we onszelf echt mama en papa konden noemen. De kleine dame laat ons echter vol spanning verder wachten. Blijkbaar is het daar heel gezellig en warm in mijn buik. Ze heeft nog niet veel zin om haar entree te maken in deze koude wereld.

Het weer was er de laatste dagen ook niet echt naar, dus ik kan haar geen ongelijk geven. Met de regen en de wind die ons land teistert zou ik ook niet veel zin hebben om uit die warme, koesterende buik te komen. Toch dachten we afgelopen zondag even iets anders. Ik had een lastige nacht achter de rug waarbij ons kindje behoorlijk actief was geweest en de harde buiken mij ook een paar keer hadden wakker gemaakt. In de late voormiddag had ik dan een eerste wee. Een uurtje later kwam er nog eentje. Helemaal niets om amok over te maken, dus wachtten we af. Na een middagdutje kwamen de weeën echter veel sneller, alleen bleef het onregelmatig en was het helemaal niet zo heftig als ik verwachtte. Na een telefoontje met de materniteit besloten we thuis verder af te wachten. Naar de avond toe viel het uiteindelijk terug stil. Wij stonden in de startblokken, maar dat bleek dus niet nodig te zijn.

Dat maakte het wachten de afgelopen week er natuurlijk niet fijner op. Mensen begonnen al te vragen of er geen beweging in zat, een kennis van ons beviel sneller dat verwacht van haar eerste zoontje en het verlangen dat ons beiden in de ban heeft, maakten dat ik woensdagavond even een slecht momentje had. Tijd om het allemaal los te laten, zei ik tegen mezelf. Uiteindelijk was de vermoedelijke datum nog niet gekomen en gedurende de tien dagen na die datum kan het nog altijd vanzelf op gang komen.

Wij blijven dus afwachten, ongeduldig en vol verlangen, dat wel. Maar het zal mijn lichaam zijn dat beslist wanneer we ons meisje in onze armen kunnen houden. En ondertussen proberen we nog een beetje te genieten. Al is dat voor mij net iets makkelijker dan voor mijn Lief.

wandelen

Lunch, wandelen en creativiteit

Als je dan toch moet wachten dan kan je het wachten maar zo aangenaam mogelijk maken. Dus sprak ik de afgelopen week af met een goede vriendin die ik al maanden niet had gezien. We gingen samen lunchen en praten de verloren maanden bij. Ondanks de regen en de wind besloot ik uiteindelijk ook om eens een langere wandeling te maken met Luna. Ik voelde me vrij goed en mijn lichaam kan die wandelingen nog aan. Daarnaast hoef ik niet persé stil te zitten om de bevalling niet op gang te brengen – integendeel, ze is echt heel welkom. Luna was mij heel dankbaar voor die uitstap en ik mezelf ook, want het deed deugd om even een frisse neus te halen. Het lenteweer van de laatste dagen was dan ook een uitnodiging om die wandeling nog eens dunnetjes over te doen. Je hoort Luna alvast niet klagen!

Verder hield ik mij de afgelopen dagen bezig met handlettering, journaling, bloggen en het schilderen van de schommelstoel. Eerlijk gezegd verveelde ik me op een bepaald moment zo erg dat ik besloot om die schommelstoel maar eens aan te pakken. Het was een projectje van mijn Lief, maar er kwamen telkens andere dingen tussen – zoals babykamers enzo – waardoor ik uiteindelijk besloot om het zelf te doen. Ondertussen staat deze dus ook te pronken op de babykamer met zijn nieuwe kleurtje!

Hebben jullie een fijne week gehad?

8 Replies to “Zwanger | week 40: due date gehaald!”

  1. Vandaag het ganse huis van boven tot onder gepoetst en overal alle onkruid uitgedaan. Heb een nieuwe passiflora en twee tomatenplantjes verpot. De andere plantjes moeten wachten tot morgen, want het vele bukken en sleuren heeft me uitgeput. Ik zit nu pompaf in de zetel.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.