Mijn Lief had het niet meteen verwacht, maar mij verbaasd het niet dat ik deze zwangerschapsupdate nog aan het tikken ben. Al een paar weken zijn mensen in onze omgeving aan het gokken dat ik vroeger zal bevallen dan de uitgerekende datum. Ik daarentegen had helemaal dat gevoel niet. Jawel, mijn lichaam is goed aan het oefenen, maar ik was helemaal nog niet klaar om te bevallen. En hé, mijn lichaam was het daar helemaal mee eens!

De laatste week

Vandaag gaat de laatste week in tot de voorziene bevallingsdatum. Vorige week was ik al op mijn hoede voor mogelijke tekenen, maar ik was er eigenlijk vrij gerust in dat ik nog even de tijd had. Dat begint nu stilaan te veranderen. Ik kan steeds moeilijker wachten tot het moment daar is dat we onze kleine meid in onze armen kunnen houden. Wachten is echter de boodschap. En heel veel geduld hebben.

bijna-mama

Bij onze laatste controle – vorige week donderdag – zei de gynaecoloog dat we ons voorbereiden op een natuurlijke bevalling. Toch hebben zich in mijn hoofd al allerlei scenario’s afgespeeld, van de weeën die niet op gang komen tot een spoedkeizersnede. Ergens ben ik mij op alles aan het voorbereiden. Maar wat er echt zal gebeuren, blijft natuurlijk gewoon afwachten.

Tijdens die controle werd ook een test gedaan op streptokokken. Gisteren hoorde ik daar de uitslag van: positief. Dat betekent dus strikt genomen dat ik naar het ziekenhuis moet hollen als de arbeid effectief begint. Ik heb geen tijd om thuis nog even rustig te wachten. Het toedienen van de antibiotica tegen deze bacterie is belangrijk voor de gezondheid van de baby. Dat was even slikken, omdat ik liever zolang mogelijk rustig thuis blijf, maar dit soort dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Komende week is er nog een controle gepland en dan krijg ik van de gynaecoloog normaal nog wat meer informatie.

Wachten is niet altijd makkelijk, maar ik geniet de laatste dagen echt nog van de schopjes in mijn buik. Als ons meisje eenmaal geboren is, zal deze bijzondere periode afgesloten zijn. En dit is iets wat niet meer terug keert. Een eerste zwangerschap is er echt een van ontdekken en uitzoeken. Hoewel er ook veel onzekerheid bij komt kijken, was het voor mij een prachtige ervaring. Daar geniet ik graag nog even van!

Een beetje aanmodderen

Afgelopen dinsdag was mijn laatste werkdag. Sinds woensdag ben ik dus officieel met zwangerschapsverlof. Dat wil niet echt zeggen dat ik in bed blijf liggen tot een gat in de dag, want mijn biologische klok maakt me vaak veel eerder wakker dan de wekker van mijn Lief. En als die wekker mijn innerlijke horloge dan al eens voor is, dan ben ik alsnog wakker. Het grote voordeel is, dat ik nog steeds een ritme heb, en dat zorgt ervoor dat ik behoorlijk wat tijd heb om in te delen op een dag.

bloggen

Ondertussen begint aan mijn to-do-lijstje wel een eind te komen. De eerste dagen heb ik geknutseld aan de geboortepresentjes en die afgewerkt. Daarna heb ik een heleboel blogjes geschreven die nog in mijn hoofd zaten – genoeg leesvoer voor jullie – en werden de laatste wasjes gedaan. Op dit moment is mijn to-do-lijst afgerond, dus moet ik mijn dagen maar met andere zaken zien te vullen. Dan ben ik blij met een avondje uit met de collega’s, zoals gisterenavond, waarbij ik toch weer even menselijk gezelschap heb.  Voor de komende week hoop ik op een beetje droog weer zodat ik er even uit kan met Luna. En verder zoek ik het gezelschap van mijn boeken op. Mijn voorraad is nog lang niet op en ik verwacht volgende week nog een paar boeken in mijn brievenbus.

Een fijn weekend aan jullie en een mooie week gewenst!

5 Replies to “Zwanger | week 39: verlof, afwachten en rust”

  1. Heel erg spannend en niet alleen jouw bio ritme voel je nu, ook dat van je kindje, je kunt er bijna 100% vanuit gaan, de momentjes dat zij wakker is, dat dit zo doorzet als zij geboren is, weet je vast hoe je dag eruit kan gaan zien als ze er is 😉

    Alvast heel veel geluk samen zo meteen als….

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Carnaval, mijn traumaMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.