Vandaag zijn we exact 38 weken zwanger en misschien denk je: hé, heeft ze nu een week overgeslagen? Neen, ik vond het tellen hier in de titels op mijn blog nogal verwarrend, dus besloot ik om ze gewoon aan te passen naar het aantal weken dat ik effectief zwanger ben. Dat betekent dus nog twee weken te gaan, maar ook: dromen over ons kindje, de laatste dingetjes op de lijst afchecken en vooral spannend afwachten tot het moment dat we haar echt in onze armen kunnen houden.

Dromen en wachten

dromen wachten

Al van week 36 was het eigenlijk mogelijk dat de arbeid kon beginnen en ons meisje geboren kon worden, maar ik had toen echt nog niet het gevoel dat ik zover was. Hoewel we klaar waren om onze baby te ontvangen, heb ik geen seconde geloofd dat het werkelijk ook zover was. Vandaag, met dat magische getal 38 begin ik echt te beseffen dat elke dag, elke moment het laatste van mijn zwangerschap kan zijn. En lieve goden, mag ik mijn twee handjes samen leggen met de positieve evolutie van die zwangerschap.

Nog steeds kan ik zeggen dat ik me ontzettend goed voel. De porties die ik eet, zijn wat verminderd, maar ik heb geen last van het bekende maagzuur. Doordat ik al vrij vroeg in de zwangerschap steunkousen begon te dragen, heb ik geen last van vocht in mijn benen of gezwollen voeten. En mijn bekken en rug voelen alleen pijnlijk aan als ik heel lang op dezelfde zij heb geslapen. Ik merk alleen dat ik nu heel erg moe ben en absoluut alle rust die ik kan pakken echt wel nodig is.

Volop de tijd dus om over ons kleine meisje te dromen. Hoe dichter we bij de vermoedelijke geboortedag komen, hoe nieuwsgieriger naar haar word. Hoe zal ze eruit zien? Zullen we trekken van onszelf in haar herkennen, of van onze ouders? Welk karakter zal onze dochter hebben? Wordt het een rustige baby, een gevoelig meisje of zal ze regelmatig van zich laten horen? Regelmatig droom ik wel even weg. Dan creëer ik in mijn hoofd al de wereld met dit kleine wezentje erbij. En ondertussen blijven we gewoon vol spanning afwachten.

Bijna verlof!

verlof

Doordat ik me nog steeds zo goed voel, houd ik ook gewoon vol op het werk. Volgende week nog twee dagen werken. Daarna gaat mijn bevallingsverlof echt in! Ik ben heel blij dat ik de afgelopen weken de laatste hand kon leggen aan een aantal dossiers en heel wat zaken ook kon afwerken. Daarnaast heb ik ook mijn vervangster kunnen opleiden. De volgende twee dagen is dat nog mijn hoofdtaak, de opleiding afronden, en daarna kan ik eigenlijk met een gerust hart in bevallingsverlof. Het zal vreemd zijn om mijn collega’s achter te laten, vooral omdat er de komende periode nog heel wat dingen te gebeuren staan. Het zal vooral heel hard loslaten zijn die eerste dagen rust.

Toch kijk ik er heel erg naar uit. Door de vermoeidheid is het soms lastig de afgelopen week. Er zijn momenten dat ik heel erg mijn best moet doen om niet in slaap te vallen achter mijn bureau. Gelukkig ben ik daar wel in geslaagd, gezien mijn laatste puntjes op mijn to-do-lijst doorstreept zijn. Hier thuis liggen er nog een paar dingetjes op mij te wachten ter voorbereiding van de komst van ons meisje, die ik graag nog wil afronden. En natuurlijk zal het ook heerlijk zijn om ’s middags af en toen even te kunnen genieten van een hazenslaapje!

10 Replies to “Zwanger | week 38: dromen over de baby”

 1. Leuke blog en zo herkenbaar! Ik heb ook de lichtgevende en muziekbal van chicco! Wij luisteren er al zelfs elke avond naar. Zalig om in slaap te vallen 😉 Via Facebook enkele weken geleden je gevonden en gevolgd. Maar nu pas ontdekt dat jij samen met ons prenatale kiné volgde in Izegem! Geniet nog met volle teugen! En blijf bloggen! Ik ben fan!

 2. Je werkt wel lang door zeg. Moet je niet verplicht minimaal vier weken van te voren stoppen?
  Wat heb je een mooie buik. Volgens mij ben je niet heel veel kilo’s aangekomen of wel?
  Succes met de laatste loodjes.

  1. Neen, in België is het maar verplicht zeven werkdagen voor de uitgerekende datum te stoppen.
   Heel veel ben ik inderdaad niet bijgekomen en bijna alles kwam erbij op mijn buik 😊
   Dank je!

  1. Ja, daar ben ik inderdaad heel dankbaar voor. Ik merk wel dat ik op dagen dat ik niet werk, veel minder last heb van de vermoeidheid, gewoon omdat ik mijn dag zelf kan plannen. In mijn verlof dus maar even energie opdoen voor het echte werk begint!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.