Hoe snel lijkt de tijd te gaan als je lekker bezig bent en hoe traag gaat ze dan weer als je ergens naar uitkijkt. Nog drie weken tot de uitgerekende datum dat ons kleintje geboren zal worden. En intussen besef ik ook dat de titels van mijn zwangerschapsupdate eigenlijk vrij verwarrend zijn. Ik ben vandaag echt wel 37 weken zwanger, maar afgelopen week zat ik dus in week 36… Ik hoop dat jullie nog volgen.

Al maakt dat cijfertje nu niet veel meer uit natuurlijk. Laat ik jullie maar gewoon vertellen over afgelopen week!

Minicursus ‘bevallen’

Als ik heel eerlijk ben dan heb ik de afgelopen weken toch wel wat ‘angst’ gekend omtrent de geboorte van ons kindje. Natuurlijk niet echt wat de geboorte betreft, maar wel alles wat eraan vooraf gaat. Ik ben niet echt bang van de pijn die ik zal moeten doormaken. Wel ben ik een beetje onzeker over hoe het allemaal zal aanvoelen en of ik zal weten dat dit het nu echt is. De ‘angst’ focuste zich meer op het idee: wat als het allemaal niet loopt zoals ik gepland heb? Zal ik dat dan aankunnen?

minicursus

Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer me duidelijk werd dat ik eigenlijk met het idee zat dat ik zou falen als er toch een keizersnede zou moeten gebeuren. Nu begin ik te beseffen dat dit wel een heel vreemde gedachtegang is. Het ligt helemaal niet in mijn handen hoe de geboorte van ons meisje zal verlopen. Weg dus met dat idee!

De laatste les prenatale kiné heeft ook heel veel rust gebracht bij mij. De afgelopen drie weken vertelde men ons hoe een wee aanvoelt, hoelang een bevalling kan duren, hoe we weeën kunnen opvangen, wat dat persen nu eigenlijk inhoudt en wat we kunnen verwachten na de geboorte. Er werd niet enkel verteld, we gingen ook oefenen met de ademhaling, houdingen en het persen zelf, een minicursus bevallen dus. Deze laatste les was samen met mijn Lief en heeft voor ons beiden heel veel onduidelijkheden en mysteriën weg gewerkt. We hebben veel meer het gevoel dat we dit samen zullen doormaken. Het vertrouwen in hem is bij mij alleen maar gegroeid. We voelen ons alvast helemaal klaar voor deze ingrijpende stap. Over het vervolg maken we ons eigenlijk heel weinig zorgen.

 Hoge nood aan rust en gezelschap

Wandelen doe ik al lang niet meer, ik waggel. Het is iets waar ik samen met mijn Lief, mijn collega’s en vrienden regelmatig eens over lach. Hoewel het niet snel meer vooruit gaat, blijf ik iedere ochtend de wandeling met mijn Lief en de hondjes maken. Het voelt fijn om dat te doen en ik blijf er toch iets fitter door.

rust gezelschap

Momenteel is het een beetje worstelen tussen mijn nood aan rust en mijn nood aan gezelschap. De zwangerschapskwaaltjes vallen allemaal nog mee, dus ik vind het fijn om bij vrienden te zijn. Daardoor ging ik vorig weekend behoorlijk mijn grenzen over. Ook de combinatie van werken en huishouden en vrije tijd blijkt niet meer zo eenvoudig te zijn. Op het einde van een werkdag heb ik mijn energie vaak daaraan opgebruikt. Ik duikel dan lekker mijn zetel in en ga aan de slag met mijn dagboek of geniet gewoon lekker van een goed boek. Maar soms drijft mijn zin in gezelschap mij ook op een weekavond naar buiten.

Afgelopen woensdag mocht ik de eerste bijeenkomst van een leesclub meemaken en die beviel mij eigenlijk wel heel goed. Na anderhalf uur was ik blij dat er werd afgerond – de stoelen waren niet zo comfortabel – maar verrijkt door de gesprekken over mijn grote liefde, ging ik heel tevreden naar huis om in mijn sofa bij te komen.

Ik ben dus nog steeds lekker bezig, maar kijk wel uit naar het einde van de maand wanneer ik met verlof mag en alles een heel stuk rustiger zal worden. Komend weekend staan er ook weer fijne dingen op de planning: een etentje met vrienden, een fijn ontbijt bij onze buurtjes en vooral veel ruimte om tussendoor uit te rusten.

6 Replies to “Zwanger | week 36: minicursus, rust en gezelschap”

  1. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’, wat een mooie quote. En geloof me: Je weet straks precies wanneer het gaat gebeuren en het gaat vast allemaal goed komen.

  2. Natuurlijk kun je het, echt waar Saar, hahahaha Als het eenmaal begint, ik geloof dat ik ergens dacht, mag het nu stoppen en blijven zitten? Was van vermoeidheid hoor 😉 Maar nee, dat lukt je dus voor geen meter.

    Dankzij jou zie ik weer flarden terug van mijzelf en mijn enige keer.

    Geniet nog maar even al weet ik ook dat je nu toch wel eventueel klaar bent en graag wilt zien en vast houden, toch, geniet nog maar even van het waggelen want dat is ook zoiets ja, hebben wij ook om gelachen en ook ik bleef in beweging juist, heel goed dus!

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Wrecking ball/PassengerMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.