Vermoeid zijn is tegenwoordig zowat mijn staat van zijn. Hoewel ik nog steeds goed slaap – god zij dank – ben ik rond de middag meestal wel moe genoeg om een dutje te kunnen doen. Dat gaat natuurlijk niet op het werk. Dus ga ik ’s avonds op tijd naar bed. Op het einde van week 34 van mijn zwangerschap begin ik zo stilaan toch wel uit te kijken naar het moment waarop dat kleintje bij ons zal zijn. Lichamelijk is het namelijk allemaal zo eenvoudig niet meer.

Lief lijf

Ik ben trots op mijn lijf dat het erin slaagt om mij op de been te houden en de kleine te laten groeien tegelijkertijd! Wat een mirakel is dat. Van de beroemde misselijkheid of het maagzuur heb ik geen last. Ons kleintje is namelijk al behoorlijk gezakt, waardoor ik meer pijntjes heb in mijn bekken en mijn rug. Ideaal is dan die uitvinding die het kersenpitkussentjes heet. De warmte verzacht de pijntjes en het ongemak. Het enige wat grappig blijft, is mijn slakkengang en het waggelen door de gangen, waarbij ik al het voorstel kreeg van collega’s om mij op mijn bureaustoel rond te duwen.

lief lijf

Omwille van het wonderbaarlijke dat mijn lijf presteert de laatste weken, verzorg ik het ook heel goed. Een warme douche op het einde van de dag, luie zondagen, op tijd in bed in de week en voldoende groenten en fruit. Al laat ik een lekker paaseitje nu ook niet meer liggen. Chocolade is gewoon lekker!

Voorbereiden op de dag

Donderdag was mijn eerste les prenatale kinesitherapie. Eigenlijk is dit een les in puffen en persen in een kleine groepje. Afgelopen donderdag werden we ingelicht over wat we kunnen verwachten op die grote dag. We leerden ook een aantal trucjes om de pijn van de wenen op te vangen. En een van die trucjes is je ademhaling. Bij deze weet ik dus ook hoe je moet puffen door de neus en de mond.

voorbereidingen

Nu die laatste maand wel heel dichtbij komt, zijn we ook begonnen met het inventariseren van alles wat we al hebben. Hoofddoel: uitvissen wat we nog niet hebben! Toevallig blijken er vooral dingen voor mezelf te missen, zoals nachtkledij en makkelijk zittende kleren. Ik weet namelijk niet waar ik nog wel of niet in zal kunnen. De meeste kledij die ik heb is behoorlijk ‘op maat’, dus een paar leggings of makkelijke broeken zullen zeer welkom zijn. Het ideale moment om nog eens te gaan shoppen!

Verwennerij

Vorige zaterdag was mijn verjaardag en ben ik ontzettend verwend door allerlei lieve mensen. Van mijn Lief kreeg ik zelfs gewoon een digitale camera! Het werd een Lumix DMC-FZ300, een hybride camera waar ik best veel mee kan, ook al zitten er dan geen tig lenzen bij om te wisselen. De afgelopen week heb ik daar al heel wat mee geëxperimenteerd en zeer mooie resultaten mee behaald. Ik hoop dat jullie het verschil op mijn blog ook snel zullen merken. Ook mijn zussen hadden een prachtig toepasselijk cadeau voorzien: twee boeken!

boeken

Ouders heb je dan weer voor het praktische. De mijne had een heel mooie badjas voorzien. Aangezien mijn vorige nog steeds eentje van Winnie The Pooh was, waar al wat gaten in de zakken zaten, kan ik deze wel gebruiken. Enneuh, hij is gewoon saunaproof! Van mijn schoonouders kreeg ik een mooi zakcentje waar we iets leuks mee konden doen.

camera

’s Middags waren al die mensen dus op bezoek bij mij waarbij we genoten van heerlijke taart, koffie en elkaars gezelschap. Er werd heel wat bijgepraat, ook genoeg gelachen en ik ben dankbaar voor deze fijne namiddag. Toen ons bezoek eenmaal de deur uit was, kleedden ik en mijn Lief ons om voor – wat mogelijk een laatste keer is- een diner voor twee. Ook op restaurant werden we heerlijk verwend met lekkere gerechten. We hadden een behoorlijk vol buikje toen we huiswaarts keerden. Op zo’n moment ben ik dankbaar dat ons meisje mijn maag toch voldoende plaats gunt.

Hoe was jullie week? En wie kan de gsm-foto tussen de andere ontdekken?

4 Replies to “Zwanger | week 34: prenatale en verwennerij”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.