Ik zit op dit moment in een fase waarbij ik gewoon vergeet hoe ver we al gevorderd zijn in de zwangerschap. Gemakshalve vergeet ik gewoon hoe dichtbij het komt. Gisteren stonden ik en mijn Lief in de winkel en hij merkte op: “Over acht weken is het al zover!” Acht weken, zei ik een beetje verbaasd en toen besefte ik dat week 31 van mijn zwangerschap alweer op zijn einde liep… Jawel, we beginnen stilaan aan week 32 en daarmee ga ik dan ook in een rechte lijn richting de titel ‘mama’!

Als het allemaal wat zwaarder wordt

Hoewel ik nog vrij veel energie heb – er zwermen vooral heel veel ideeën en zin om te ondernemen in mij rond – worden de dagelijkse activiteiten toch een stukje zwaarder. Er zit nu echt een buikje in de weg. Ik moet acrobatentoeren uithalen om mijzelf ’s morgens aan te kleden. Vooral sokken en broek zijn een uitdaging geworden. Regelmatig zit ik even uit te blazen wanneer ik eindelijk de knoop van mijn broek dicht gemaakt heb. Mijn Lief heeft er soms plezier in. Iets wat ik met een glimlach voorbij laat gaan, omdat hij heel wat taken van mij over genomen heeft in het huishouden. Strijken zal hij niet snel overnemen, dus dat doe ik voorlopig nog steeds zelf, maar vandaag liet hij ook vallen dat er in onze buurt een strijkservice is voor het geval dat… Over zijn steun en hulp heb ik alleen maar lof!

creativiteit

Ja, ik heb nog energie, maar ik zal heel eerlijk zeggen dat die energie ook veel sneller uitgeput is. Afgelopen week heb ik ’s avonds een paar activiteiten gedaan waarvan ik achteraf toch de gevolgen heb moeten dragen: wandelingen naar het bos zijn geen echte optie meer. Het is dan ook de laatste keer dat ik in mijn eentje zo’n eind met de hond ging wandelen. En ’s avonds nog lang met creatieve activiteiten bezig zijn, eist ook zijn tol. Ik zit dan vrij lang op een stoel, terwijl mijn lichaam ’s avonds zich liever in de sofa vlijt. Gelukkig kan ik wel gewoon bloggen met mijn voetjes in de lucht!

Ratrace, volle maan en het bos

Het is pas in week 38 dat ik de laatste dagen op mijn werk zal draaien. Er komen dus nog een paar behoorlijk zware weken op werkvlak aan. Ik wil heel graag de deur kunnen dichttrekken met een goed gevoel en dus werk ik nu zoveel mogelijk dossiers af, doe zoveel mogelijk controles en werk zoveel mogelijk vooruit. Sowieso is het al vrij druk in onze kleine afdeling – we zijn een volwaardig team van twee personen – maar als ik al die dingen ook nog wil afwerken tegen mijn zwangerschapsverlof wordt het een behoorlijke ratrace. Begin februari begint mijn vervangster ook en die persoon moet natuurlijk ook nog opgeleid worden! Gelukkig doe ik mijn werk met veel liefde en toewijding.

volle maan

Afgelopen week was het ook volle maan, zo’n momentje waar ik steeds meer aandacht aan begin te besteden. Ik nam de hond mee naar het bos waar ik genoot van een wandeling in het licht van de volle maan. Die avond heb ik dat wel behoorlijk gevoeld, waardoor ik besloten heb om zo’n wandelingen toch niet meer te doen, maar het was prachtig! De maan had vrij spel met een mooie open lucht en het was heerlijk rustig in het bos. Ik heb die avond nog een klein ritueeltje rond deze zuiverende volle maan gedaan, nog een prachtige ervaring die mijn week een gouden randje gaf.

Hebben jullie ook zo genoten van de volle maan afgelopen week?

9 Replies to “Zwanger | week 31: ik en de dingen worden zwaarder”

 1. Prachtig en wat gaat het nu snel lieve Saar, jij gaat door met werken tot de 38 weken is de bedoeling, ahum, ik beviel dus met 38 weken al, had ook groen licht, hahaha ik hoop dat jij dat volhoudt dan 😉

  De maan, ja absoluut, zuiverend zeker weten, als vanzelf ging dat weer es bij mij, ineens opruimen der dingen die ik eigenlijk al vergeten was, absolute zuivering, wierrook moest aan, uitzoeken, en knippen, moodboard maken rond de volle maan, in 3 dagen en het hangt, natuurlijk kan er nog toegevoegd worden maar voorlopig is het goed zo 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Het bruidsmeisje in de kerk 2My Profile

  1. Die kans zit er natuurlijk in maar hier in belgië is het de gewoonte om zo lang mogelijk door te werken, zodat je achteraf meer tijd hebt met de baby. Ik ken mensen die pas in week 39 verlof namen.

   1. Ah zo zie je maar weer dat het toch anders geregeld is, ik zou het niet weten in het nu, maar ik weet wel dat verlof hier telkens meer wordt, ook voor de papa’s overigens 😉 Zelf was ik werkeloos toen ik zwanger was, dus had ik daar nul last van 😀

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.