Het was weer een bewogen einde van de week: grote drukte op het werk, schoonmama naar het ziekenhuis moeten brengen en ook thuis viel er heel wat te regelen. Gelukkig kan ik steeds meer de grenzen van mijn lichaam accepteren – hé, dat lijf doet nogal wat hoor op dit moment – en kan ik dan ook duidelijk zeggen wanneer ik rust nodig heb. En zo neem ik op zondagochtend tijdens mijn inhaalslag in het huishouden gewoon even tijd om dit blogje te schrijven. Geniet ik gewoon even van een warm kopje thee. En blik ik met voldoening even terug op de afgelopen week.

Infosessies, pampers en vooruitblikken

geboortelijst

De week begon met een infosessie rond zwangerschap. In het ziekenhuis waar ik plan om te bevallen, geven ze verschillende infosessie die je voorbereiden op wat komen gaat. Ik vond het een heel interessante sessie, maar vooral het gesprek met de vroedvrouw achteraf was prachtig. Ik en mijn man waren enorm in twijfel over onderwater bevallen, maar onze gynaecoloog schoot dat idee meteen af een paar weken geleden. De vroedvrouw gaf ons echter een schitterende uitleg waardoor we zelf veel beter weten wat we willen. Of dat natuurlijk ook zo zal lopen, dat is een andere vraag!

Ondertussen bereiden we ons ook voor op de komst van ons kleine meisje. We maakten de keuze om voor herbruikbare luiers te gaan en deze gingen we dinsdagavond gaan afhalen. Luiers lijken een vieze en saaie materie, maar ik vind dat het met de herbruikbare versie alleen al leuk is om te kiezen! Ook de geboortekaartjes, het doopsuiker en de geboortelijst passeerden deze week de revue. Wat heb je veel nodig voor zo’n kindje.

Al die voorbereidingen en gesprekken rond de ‘grote gebeurtenis’ hebben wel een invloed op onze relatie, en dat in positieve zin. We genieten ervan om uit te kijken naar haar komst, keuzes te maken en samen bewust stil te staan bij wat we wel en niet willen.

Genieten van ons twee

geen overvolle agenda

Maar voor onze kleine meid er is, genieten we ook nog volop van de tijd die ons rest met ons tweetjes. Voorlopig nog geen huilende baby, regelingen voor opvang of tijd die opgeëist wordt door een derde persoontje. Dus doen we spontaan nog wat dingen samen: eentje gaan drinken op café, romantische momenten ’s avonds, even een namiddagje naar Gent om kerstinkopen te doen, …

Maar ook zijn er nog dingen in huis die we gedaan willen hebben. Zo werd deze week het kleinste kamertje aangepakt. Het is een beetje uitgebreid en er werd een nieuw toilet geplaatst, maar de finale afwerking zal in de komende weken gebeuren. Mijn schoonvader is ook begonnen met het afschuren van de trap: deze zal opnieuw geschilderd worden. En dan kunnen we eindelijk de gang behangen en afwerken. De komende tijd zullen we dus weer tijd kunnen besteden aan het kiezen van verf, tegels, behangpapier en wat interieuritems.

Hoe was jullie week?

10 Replies to “Zwanger | week 25: voorbereiden en acceptatie”

 1. Komt het geboortekaartje ook online? Ben heel benieuwd.

  Fijn dat het een fijne week was. En een mooi moment in de zwangerschap natuurlijk: 26 weken.

  Weet niet of het ernstig is met schoonmama, hoop van niet. Sterkte in ieder geval.

  1. We weten eigenlijk ook nog niet of het ernstig is, er moeten nog een heleboel onderzoeken volgen. Ik denk wel dat ik wat ga doen met het geboortekaartje op mijn blog 🙂 maar dat zal pas in maart zijn!

 2. Ik hoop ook dat het uiteindelijk meevalt met schoonmoeder!

  Mag ik vragen waarom jullie voor dopen kiezen (gezien de doopsuiker die je noemt)? Of is dat te persoonlijk? Voor mij is dat namelijk iets wat echt bij het christelijk geloof hoort, terwijl jij wicca bent, en … ik word daar nieuwsgierig van 😉 Of heb ik wat gemist? Zou ook nog kunnen, want ik heb volgens mij niet al je zwangerschapsupdates gelezen.
  Jantine onlangs geplaatst…Manieren om mijn hoofd op te ruimenMy Profile

  1. We wachten nog op de verdere onderzoeken. Ze is wel alweer thuis.
   Het is met dat doopsuiker een woordverwarring. We laten onze dochter niet dopen. Maar het snoepgoed dat traditioneel bij een geboorte wordt gegeven, heet hier nog steeds doopsuiker. Als je het googlet, vind je het vast terug 🙂 We gaan waarschijnlijk ook niet voor het gebruikelijke kiezen. Er zijn al wat ideetjes om het net ietsje anders te doen.

   1. Ik was al een beetje verbaasd, je komt op me over als iemand die toch heel erg bewust met dit soort dingen omgaat. Vandaar natuurlijk dat je er ook je eigen draai aan gaat geven 🙂

    Wat leuk trouwens, die traditie! Ik heb inderdaad even gegoogeld (had ik meteen kunnen doen, besef ik). Het heeft wel wat weg van de beschuit met muisjes hier.
    Jantine onlangs geplaatst…Fotograferen en nieuwe camera’sMy Profile

    1. Ik dacht zelf ook dat het vergelijkbaar was, maar ik ken jullie tradities niet zo goed 🙂 de naam is ook nog afkomstig van toen iedereen zijn kindje liet dopen, dus de verwarring is niet vreemd!

 3. Oh ja, onder water bevallen dat wilde ik ook ooit, of op de baarkruk, maar het is zoals je zegt, je hebt het op het moment zelf vaak niet voor het zeggen, hahahaha En dus werd ik ingeleid en moest ikd us op bed, gelukkig kon ik wel onder de douche zo nu en dan in het ziekenhuis, maar eigenlijk zelfs dat niet als je word ingeleid… nou ja, ik wens jullie straks een hele mooie bevalling toe, dat het mag gaan zoals jullie heel graag zien en willen doen. 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Een pakketje van Sammie en blur momentenMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.