Wanneer ik zit na te denken over deze blogpost merk ik hoe een gevoel van rust over mij heen komt. Het grootste deel van mijn huishoudelijke taken zitten er alweer op en het is nog niet eens tien uur op een zaterdagochtend. Een heel ander verhaal dan afgelopen weekend alleszins! En dat is allemaal te danken aan mijn nieuwe huishoudelijke planning. Tijd voor een update van zwangere ik over week 24!

Een klein beetje magie

magie

In het begin van deze week liep ik redelijk tegen mijn eigen grenzen aan. Mijn eigen lichaam bleek het niet eens te zijn met de planning die ik in gedachten had. Gisteren schreef ik al een blogje over hoe ik mijn tijdsverdeling anders wil aanpakken. Ik begon er eigenlijk dinsdag mee en tot nu toe bevalt het mij heel goed!

Het idee om dagelijks met de fiets naar het werk te blijven gaan om zo mijn conditie een beetje op peil te houden, werd ondertussen ook afgevoerd. Eigenlijk wilde ik pas in januari bekijken of ik niet beter met de auto zou gaan. Maar ook daar besloot mijn lichaam anders over. Als ik zonder al te veel problemen wil blijven werken en mijn vrije tijd niet wil vullen met zetelhangen, laat ik het woon-werkverkeer per fiets beter over aan mijn Lief!

Ik had een paar moeilijke momenten omwille van die grenzen, maar toen ik ze eenmaal aanvaard had, gebeurde er ook wel iets moois. Onder het douchen begon de magie van dit alles tot mij door te dringen. Vanuit onze liefde is in een hartslag nieuw leven ontstaan. Leven dat mag groeien in mijn buik. Leven dat ik op de wereld zal zetten en dat wij lief mogen hebben. We nemen met twee de verantwoordelijkheid voor een pril wezentje. Dit gevoel groeit ook naarmate ik dat nieuwe leven in mijn buik ook veel beter voel. Waar het eerst licht tikjes waren en voelde alsof kleine belletje uiteenspatten in mijn buik, beginnen het nu steeds duidelijker menselijke bewegingen te zijn die ik voel.

Stilaan begin ik in te zien waar iedereen zo enthousiast over is…

Geen volle agenda meer!

geen overvolle agenda

Gisteren gaf ik ook al aan dat die volle agenda waar ik de afgelopen jaren mee leefde, nu echt geen optie meer is. Deze week was – op het weekend na – dan ook een schoolvoorbeeld van een ‘lege’ week waarbij ik ’s avonds wat huishoudelijke taken kon doen en ook voldoende kon rusten.

Het weekend verliep vrij hectisch omdat er allerlei onvoorziene omstandigheden om de hoek kwamen kijken. De oma van mijn Lief die naar het ziekenhuis moest, verschillende boodschappen die we plots dringend moesten doen, mijn jas die nu echt wel te klein werd, … Vanaf maandag was het gelukkig weer totale rust. De enige afspraak die op de agenda stond was een info-avond rond geboortelijsten op donderdag. En vrijdagavond nam ik eindelijk eens de tijd om bij de kapper langs te gaan voor een nieuwe snit. Verder gebeurde er niet veel speciaals meer en daar ben ik eigenlijk wel ontzettend dankbaar voor!

Hoe was jullie week?

 

6 Replies to “Zwanger | week 24: grenzen, nieuwe planning en magie”

  1. Interessant om te zien dat er geen evenwicht meer is tussen lichaam en geest. Je geest moet wennen aan een heel ander lichaam. Doe een beetje rustiger aan zou ik zeggen en kijk goed wat je lichaam aan kan!😊

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.