Vrijdag gebeurde er weer iets onverwachts met de oma van mijn Lief. Daardoor werd het gisteren een hectische en vrij lastige dag. Deze update komt om die reden een dagje later online dan gewoonlijk.

Buiten woedt er een storm. Hoewel ik het ideaal weer vindt om onder een dekentje op de bank te kruipen, doe ik toch de moeite om de wekelijkse huishoudelijke taken erdoor te krijgen zodat ik komende week voldoende rust kan pakken. Daar vraagt mijn lijf heel duidelijk om. Laat ik maar meteen beginnen met jullie daarover meer te vertellen!

Die PDS hè…

niet klagen

Stilaan begint mijn buik zich steeds duidelijker af te tekenen onder mijn kledij. Zelfs onder de vrij ruime zwangerschapskledij die ik kocht, zie je het duidelijk. Mijn week begon zelfs met een opmerking in de lift van een collega dat je het al goed begint te zien. Deze week werd het mij zelfs meerdere malen een complimentje gegeven over mijn zwangere buik. En daar ben ik eigenlijk wel trots op ook. Momenteel zijn mijn buik en mijn borsten namelijk de enige plaatsen waar ik echt ben bijgekomen. Eerder vreesde ik een beetje voor extra gewicht op mijn billen of heupen. Niet omdat ik dan te zwaar zou lijken, maar vooral omdat je je dan wel eens kan verwachten aan nog een ronde zwangerschapskledij kopen. En omdat dat natuurlijk ook veel invloed heeft op je lijf na de zwangerschap. Ik pas echter perfect in alle zwangerschapkledij met de maat die ik had voor ik zwanger was. Dagelijks fietsen naar het werk en opletten met wat ik eet, werpt dus wel zijn vruchten af. Hoewel ik deze week de fiets even langs de kant liet staan, aangezien het weer niet echt uitnodigend was om te fietsen. Mijn verkoudheid was ook wel veel beter, maar we wilden geen risico nemen, dus gaf mijn Lief mij elke dag een lift!

Iets wat ik hier nog niet eerder besprak, maar wat ik toch even wil vermelden is de combinatie van PDS en een zwangerschap. Eerlijk gezegd is die niet ideaal. Een voorkomende zwangerschapskwaal is namelijk opstopping. Samen met de PDS zorgt dat ervoor dat ik soms midden op de dag pijnscheuten in mijn buik krijg. In het begin van mijn zwangerschap verwarde ik dat wel eens met pijnscheuten vanuit mijn baarmoeder en vreesde ik dan dat ik een miskraam zou hebben. Mijn man heeft ook wel een paar keer een paniekmoment gekend omdat ik naar mijn buik greep, maar van de pijn niet veel kon zeggen. In het tweede trimester valt dat al een stuk beter mee. Ik lig echter gedurende de week vaak ’s avonds op de bank, gewoon om mezelf te sparen. Als je fulltime werkt, kan je niet zomaar gedurende de dag even een rustpauze nemen. Afgelopen week werd ik dan ook weer met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik overdag en ’s nachts een pijngolf voelde. Aangepast eten werkt niet echt, er is gewoon geen lijn in te trekken. Dan maar even op de tanden bijten en hopen dat het over gaat.

Gelukkig heb ik verder niet echt klachten van mijn zwangerschap. Af en toe voel ik hoe mijn spieren zich moeten aanpassen aan het extra gewicht en de extra ruimte die ik inneem. De misselijkheid ’s morgens is echter volledig verdwenen. Ik voel me zelden echt vermoeid en ik kan late uren best aan. Dat zorgde er afgelopen week dan wel weer voor dat ik nog een laatste uitspatting aankon.

Die laatste uitspatting dus…

uitspatting

Zowel ik als mijn Lief zijn liefhebbers van The Cure. Deze groep is voor ons echt een topper in de new wave en hun platen liggen hier dan ook regelmatig op. Platen, ja, want we hebben geen opnames van hun muziek op cd en dat houden we graag zo. Platen geven een melancholisch gevoel en dat hoort gewoon bij de muziek van The Cure. Enkel Spotify mag zo af en toe eens hun muziek spelen, als we onderweg zijn bijvoorbeeld.

Toen in februari de ticketverkoop begon voor hun concert op 12 november in het Sportpaleis was ik een van de vele mensen die vanaf het startuur klaar zaten om tickets te bemachtigen. Dat lukte me ook! Het was een beetje een verrassing voor mijn Lief en een beetje een cadeautje voor mezelf. We zagen het helemaal zitten om samen te gaan genieten van een avondje heerlijke muziek.

Maar in februari wisten wij nog niet dat ik zwanger zou zijn. Ik was om te beginnen al heel blij dat we zitplaatsen hadden. Drie uren en langer rechtstaan tussen al die mensen zag ik absoluut niet zitten. Maar wat we ons pas de avond zelf afvroegen was of de baby al die muziek kon horen. Na wat googlen bleek dat vanaf 21 weken de baby alles van omgevingsgeluid kan horen. Vanaf dan wordt gezegd dat je beter alle geluid mijdt die bij jezelf ook gehoorschade kan veroorzaken. Valt een concert daar dan wel of niet onder?

Aangezien we die tickets hadden, gingen we toch en genoten we van onze gezellige avond uit. We beschouwden het dan maar als onze laatste uitspatting. De rest van de week die volgde was toch vrij rustig: een etentje bij de schoonouders gevolgd door een lazy sunday en in de week rustte ik ’s avonds lekker uit. De komende maanden staan er toch geen concerten meer gepland en mijd ik lawaaierige ruimtes toch!

Wat was er bij jullie gaande de afgelopen week?

8 Replies to “Zwanger | week 23: de laatste ‘uitspatting’”

    1. Jij zit ook al een eind in het derde trimester ondertussen? Neen, het is geen fijne combi en soms heb ik er meer last van dan anders.
      We doen nog samen uitstapjes maar veel rustiger 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.