Ondanks de verkoudheid die deze week helemaal doorzette, kan ik weer terugblikken op een actieve en fijne week. Het cliché dat het tweede trimester het heerlijkste van de drie is, is voor mij voorlopig bevestigd (hoe dat derde trimester zal lopen, is nog even afwachten natuurlijk). Ik ben alvast tevreden met de vorderingen van ons kindje, maar ook met mijn eigen algemene toestand. Ik vertel jullie er graag meer over in deze zwangerschapsupdate!

Zucht van verlichting

zucht van verlichting

Maandag was een spannende dag, omdat we bij een andere gynaecoloog langs moesten voor een tweede detailecho. Mijn eigen gynaecoloog had al bevestigd dat volgens haar alles in orde was met onze baby. Ze had geen structurele ‘fouten’ ontdekt en het kindje groeide goed. Als extra zekerheid – die blijkbaar standaard is in het ziekenhuis waar ik op consult ga – moesten we toch nog eens langs bij een andere gynaecoloog voor een tweede opinie. Het is toch altijd weer spannend, zo’n echo. De verlossende uitspraak op het einde is iets waar we telkens weer naar uitkijken. Ons kleintje was weer geweldig actief. Een twintigtal minuten werd ons kindje van alle kanten bekeken: hersentjes, hartje, lever, nieren, maag, ruggengraat, teentjes en vingertjes tellen. Uiteindelijk konden we weer een zucht van verlichting slaken want ons kindje was weer vlekkeloos geslaagd voor haar test!

Ondertussen voel ik dagelijks de kleine schopjes van ons kindje. Vooral rond het avonduur is ze behoorlijk actief. Soms voel ik haar ook doorheen de dag, maar de stevigere schopjes beginnen rond een uur of vier. Waarschijnlijk voelt ze dat ik bijna klaar ben om naar huis te gaan en wordt ze daar extra blij van? Ofwel ben ik tegen dat uur ook wat minder bewegelijk waardoor ik de schopjes beter voel? De intensiteit van de bewegingen die ik voel, werd naar het einde van de week wel groter. Grappig hoe je op korte tijd als zo’n verschil kan voelen. En mijn Lief heeft ondertussen ook al de eer gehad om het leven in mijn buik te mogen voelen. We zijn alvast twee trotse ouders!

Vrienden, familie en mijn gezondheid

vrienden familie gezondheid

De afgelopen week was op vlak van mijn gezondheid niet geweldig. De verkoudheid zette goed door. Ik klink stilaan als een zeehond en ook mijn sinussen lopen makkelijk vol. Woensdag besloten we toch maar even langs te gaan bij de dokter. Het slijm bleef maar vast zitten en hield mij stilaan uit mijn slaap. Hoesten en een verstopte neus: geen goed combinatie. Wie zwanger is, mag ook meteen een heleboel medicatie niet meer gebruiken. Dus leek het ons beter om de huisdokter om raad te vragen. Ik kreeg een hoestsiroop voorgeschreven en duim nu dat de verkoudheid snel beter wordt. Erg fijn is het namelijk niet!

Maar zelfs als mijn gezondheid het eventjes laat afweten, ga ik niet thuis zitten kniezen, al neem ik wel nog steeds de nodige rust. Luisteren naar mijn lichaam is de boodschap, maar ik voel me goed, heb veel energie en zin om dingen te ondernemen. Ik blijf wel altijd heel braaf en spreek dan af met vrienden om een koffietje te gaan drinken, een voorstelling te gaan bekijken of naar de film te gaan. Zo kan ik ‘rusten’ en ‘ondernemend’ zijn tegelijk! Zo ging ik afgelopen zaterdag met Lief een kennis gezelschap houden die in haar eentje het café moest open houden. Ook spraken we af met onze lieve buurtjes om naar een voorstelling te gaan kijken waarbij we meteen ook de Chiro sponsorden. Het was een voorstelling waarbij a capella nummers werden afgewisseld met een goede brok humor. Heerlijk entertainment!

Had ik niet gezegd begin deze maand dat er nog een zusjesmoment zou volgen? Jawel, ik heb me aan mijn woord gehouden. Afgelopen dinsdag zagen we elkaar bij ‘Ladies at the movies’ waar we gezellig bijkletsten om vervolgens samen te genieten van de film. Deze keer werd ‘The girl on the train’ gespeeld. Ik heb het boek nog niet gelezen omdat ik het te gehypet vond. De film had ik waarschijnlijk ook niet gezien als het geen afspraak was met mijn zusjes, maar hij was zeker de moeite waard. Dus nu zal ik, geloof ik, toch het boek moeten lezen.

Ook spontane afspraakjes blijven niet uit! Zo gingen we donderdag gewoon lekker langs bij vrienden voor de verjaardag van hun dochtertje om een grote verjaardagknuffel te geven en brachten we op onze vrije vrijdag een bezoekje aan de oma van mijn Lief en de schoonouders. En even spontaan mondde dat dan weer uit op een lekker etentje met ons vier (of vijf). Heerlijk om op die manier zwanger te zijn, waardoor we nog even kunnen genieten van het kinderloze leven.

Hadden jullie ook zo’n fijne week? Ik hoop dat er niet teveel ziektekiemen jullie kant opgewaaid zijn!

2 Replies to “Zwanger | week 22: boordevol energie en detailecho”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.