Het is zaterdagochtend en ik ben al wakker van zes uur. Eigenlijk zou ik met huishoudelijke taken bezig moeten zijn, maar daar heb ik voorlopig even geen zin in. Eerst wil ik graag de wekelijkse zwangerschapsupdate schrijven. Wanneer ik terugdenk aan afgelopen zaterdag dan kan ik me alleen maar verwonderen hoe de week voorbij is gevlogen. Time flies when you’re having fun, een waarheid als een koe. Niet alleen is de week enorm gevlogen, ook heb ik het gevoel dat er ontzettend veel is gebeurd. Ik vertel jullie vandaag meer over mijn goed gevulde, heerlijke, maar ook emotionele week!

Met de neus op de feiten

met de neus op de feiten

Laat ik maar beginnen met eerlijk zijn: ik kan niet overal meer door, ik kan niet meer doen waar ik zin in heb en ziek worden is vreselijk! Als twintiger denk je dat je de wereld aankan, maar als je zwanger bent, kan je dat wel vergeten. Niet dat ik plots een beperking heb of in een glazen kastje moet, maar ik begin steeds meer te beseffen dat ik een heel grote verantwoordelijkheid draag. Niet alleen voor dat kleine kindje dat in mijn buik groeit, maar ook voor mezelf. En dat brengt een aantal beperkingen met zich mee.

We hadden een heerlijk weekend in de Ardennen met vrienden en deden een paar wandelingen. Daarbij werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt: ik kon best nog een lange wandeling aan, zelfs met behoorlijke stijgende en dalende paden, maar ik moet niet verwachten dat ik daarna nog in staat ben om veel te doen. Op zondag maakten we een wandeling van een kilometer of acht. Toen we terugkwamen in ons huisje in het bos, plofte ik in de zetel en de pijp was uit. Op kaassaus maken na heb ik die avond vooral in de zetel gelegen. Wat was ik blij toen ik daarna mijn bedje zag! Voor mijn zwangerschap zou ik na acht kilometer nog vol energie gezeten hebben. No way José, tijd om realistisch te worden. Zwanger zijn is heerlijk, maar het is zo belangrijk om goed op jezelf te passen.

Ziek worden is ook niet alles als je zwanger bent. Afgelopen donderdag voelde ik me nogal mottig, omdat er een verkoudheid kwam opzetten. Het is een behoorlijk hardnekkig ding, want naar de avond toe begon ik koorts te maken. Om mezelf te sparen ben ik toen rond achten in bed gedoken, waar ik de hele avond en een groot deel van nacht heb liggen woelen omdat mijn hoofd op springen stond en mijn spieren allemaal pijn deden. In andere omstandigheden neem ik gewoon een pijnstiller of koortswerend middel en ga dan slapen, maar met zo’n kleintje bij mij durfde ik niet zomaar medicatie nemen. Het was dus even doorbijten. Blij dat ik was toen ik vrijdag opstond en het een gewone verkoudheid bleek te zijn. Ik vreesde eerst even voor griep ofzo (en dat de week voor ik mijn griepvaccin krijg, horror!), maar dat bleek gelukkig allemaal mee te vallen.

Afgelopen week werd ik ook even met de neus op de feiten gedrukt, dat het leven wat ik bij mij draag zo pril en kwetsbaar is. Daarover schreef ik al meer in een blogpost, woensdag.

Maar ook gewoon puur genieten

puur genieten

Ik mag echter helemaal niet klagen over de afgelopen week, integendeel! Vrijdagavond vertrokken wij samen met een bevriend koppel, hun kindje en onze hondjes richting de Ardennen. We hadden in de buurt van Viroinval een chalet in het bos gehuurd. Bij aankomst waren we meteen verkocht. De houten binnenbekleding, de charme van het haardvuur en de gezellige inrichting waren helemaal ons ding. Ondanks het armzalige bereik met de gsm hebben we ons ontzettend geamuseerd. We kookten samen, deden wat spelletjes, maakten prachtige wandelingen en genoten van de kleurenpracht om ons heen. Voor we maandag definitief naar huis vertrokken, gingen we nog samen lunchen en bezochten we de abdij van Chimay. Het was een heerlijk weekend en we hadden geen van allen zin om terug naar huis te gaan.

Dinsdag was ook nog een vrije dag voor ons. We deden een aantal huishoudelijke klusjes, maar besteedden vooral weer genoeg aandacht aan de lieve mensen die ons omringen. Na een heel lange tijd zagen we een vriend opnieuw, tijd om bij te kletsen dus. Dat deden we eerst met een drankje, maar ook met een etentje. En tussendoor gingen we samen nog naar een toneelvoorstelling.

De rest van de week zat ik weer op post op het werk. Daar lag alvast een mooie to-do-lijst op mij te wachten. Maar ook die avonden werden gevuld met bezoek van lieve vrienden, het lezen van boeken en vooral: voldoende rust!

Hebben jullie ook zo’n heerlijke week achter de rug?

6 Replies to “Zwanger | week 21: Ardennen, puur genieten en verkoudheid”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.