Vandaag is de helft van mijn zwangerschap achter de rug. Een vreemd gevoel, want nu begint het echt tijd te worden om dingen als geboortelijsten, doopsuiker en kaartjes te regelen. Hoewel we verlangen naar het moment dat we ons kindje mogen leren kennen, wil ik het ook nog zo lang mogelijk uitstellen om te kunnen genieten van dat kleine wezentje dat groeit in mij.

Jij daar in mijn buik

in mijn buik

Een paar weken geleden twijfelde ik nog echt of het ons kindje was dat ik voelde. Nu weet ik precies wanneer de belletjes die tegen mijn buikwand ontploffen van het kindje zijn. Zo voelt het momenteel eigenlijk een beetje wanneer ik dat kleintje voel bewegen in mijn buik. Het gevoel van zo’n klein wezentje dat in je groeit, dat is toch echt iets speciaals. Het is niet uit te leggen, je kan het enkel ervaren.

Het gaat eigenlijk echt goed nu. Ik voel me over het algemeen fit en energiek. Alles lijkt wel een beetje omgekeerd te lopen. Waar ik in de zomer zin had om me binnenshuis te begeven en me in mezelf te keren, loop ik nu over van de energie. Er zitten allemaal plannen in mijn hoofd, de inspiratie leeft op, ik heb zin om naar buiten te gaan. Wandelen en fietsen gaan nu trouwens nog vlotter dan in het begin.

Van die energie maak ik ook een stukje gebruik om in de mamaboeken te duiken. Ik vind het heerlijk om vanalles te lezen over de ontwikkeling van het kindje, maar ook over het mama zijn. Alsof ik al een beetje op voorhand kan genieten. Ja hoor, ik geniet nu echt volop van zwanger zijn!

Plannen maken en kleine geluksmomentjes

wandeling

Op het werk is er nog steeds veel gaande en hoewel ik de druk ook wel voel toenemen, is het ook fijn om deel uit te maken van grotere projecten. Soms heb ik het gevoel dat mijn collega verdrinkt, terwijl ik lekker door zwem. Ik neem dan ook met liefde wat taken van haar over zodat we ons beiden nog goed voelen. Toch beginnen we ons ook een beetje zorgen te maken voor de periode waarop ik in zwangerschapverlof zal zijn. Hoe zal dat lopen? Er zit namelijk geen vermindering van werkdruk aan te komen.

In mijn vrije tijd geniet ik van de leesflow. Ik had me voorgenomen om zes boeken te lezen in oktober en ik denk dat ik makkelijk zeven boeken haal. Eentje meer is fijn, en ik lees graag komende maand verder. Er zijn ook heerlijke momenten met mijn Lief: avondjes voor de televisie, knuffelen in bed, samen even een hapje gaan eten, maar ook plannen maken en inkopen doen. We genieten met z’n tweeën van deze periode en betrekken daar graag vrienden bij. Vorig weekend hadden we ook de eer om een rondleiding te krijgen in een huis dat vrienden hebben gekocht. Jammer dat ik met mijn zwangerschap veel minder kan betekenen wat klussen betreft, maar er zijn vast andere dingen waar ik een handje kan helpen. Op mijn manier, binnen mijn mogelijkheden natuurlijk. Het blijft belangrijk om voor mezelf te zorgen.

Zo vloog alweer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel! Komende week staan er weer heerlijke dingen op de planning. Ik ga alvast genieten en uitrusten!

Hoe was jullie week?

6 Replies to “Zwanger | week 20: op de helft”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.