Zoals jullie tussen de regels door hebben kunnen lezen was genieten van de zwangerschap er niet echt bij voor mij. De eerste maanden waren misselijkheid en vermoeidheid mijn onafscheidelijke compagnons. Toen ik eindelijk het tweede trimester inging, hoopte ik op beterschap maarde misselijkheid bleef altijd wel in mijn buurt. Op de koop toe kwam de lage rugpijn voor het eerst opzetten. Niet echt omstandigheden om van te genieten. Deze week kwam daar echter verandering in!

Beterschap in zicht

zwanger

In de weekends bleef de misselijkheid al uit, maar nu heb ik ook gedurende de week dagen dat ik me echt goed voel. Maandag besloot ik trouwens om een andere bureaustoel te vragen op het werk en daardoor heb ik afgelopen week ook zo goed als geen lage rugpijn meer gehad *klopt af*

Vorige week mocht ik voor de eerste keer de baby voelen bewegen en ook deze week merkte ik toch een paar keer de aanwezigheid van onze kleine spruit. Nu al voelt hij mijn gemoedstoestand goed aan. Ik merk echt het verschil als ik zelf rustig ben of als ik gestresst ben. De kleine reageert daar blijkbaar heel snel op. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat voelen als de schopjes steviger worden.

Waar ik het idee dat een kindje in mij groeit de weken hiervoor nogal onwerkelijk vond, begin ik me nu ook steeds meer ‘mama’ te voelen. De zoektocht naar leuke spulletjes voor ons kindje is nu ook echt bezig. Een wandelwagen hadden we al vrij snel in huis, maar nu komen ook allerlei andere spulletjes in het vizier. Steeds meer zijn we bezig met het bedenken hoe we dingen gaan aanpakken. Kiezen we voor herbruikbare luiers? Wordt het borstvoeding en hoe gaan we dat praktisch regelen na mijn zwangerschapsverlof? Welke spulletjes kopen we tweedehands en wat schaffen we gewoon nieuw aan? Misschien zijn wij nogal vroeg bezig met al deze zaken, maar als je bewuste en eerlijke keuzes wil maken dan komt daar best nog veel bij kijken!

Papa was jarig

chocomelk en wafels

Afgelopen zondag was mijn man en de toekomstige papa jarig. Met alle veranderingen die op til zijn, kwam die nieuwe voordeur toch behoorlijk aan. Alsof ik het op voorhand wist dat ik dit jaar zelf niet veel zin zou hebben in gedoe, had ik vorig jaar al een verrassingsfeestje georganiseerd. Geen grootste plannen dus voor dit jaar, ook al werd mijn man dan dertig. We gingen met ons tweetjes gezellig op restaurant en sloten de avond af met enkele vrienden en een drankje. De familie kwam op de dag zelf nog langs voor koffie en taart. Rustig en op het gemak, maar vooral: gezellig!

Op het werk was het een behoorlijk drukke week. Ik was dan ook tevreden met mijn rustige avonden waarbij ik een paar huishoudelijke taakjes kon afwisselen met lezen en blogjes schrijven. Zeker nu ik al wat meer hinder begin te ondervinden in mijn bewegingen en het niet altijd eenvoudig is om veel op korte tijd te doen, voel ik hoe mijn grenzen zich verleggen. Heel belangrijk wordt het dus de komende periode om die grenzen goed aan te voelen en te bewaken. Deze week maakte ik daar alvast een goede start. Wafels en warme chocolademelk mochten er natuurlijk niet bij ontbreken!

6 Replies to “Zwanger | week 19: het genieten begint, uiteten en grenzen”

  1. Je ziet, ik ben nog eens aan het bijlezen op je blog! Zo goed dat de zwangerschapskwaaltjes beter beginnen te gaan. Hopelijk kan je dan toch wat meer genieten. Moet ongelofelijk zijn om je kleintje te voelen bewegen….

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.