Dan beslis ik om wekelijks een update te tikken, volgt er zo’n druk weekend en een periode van minder fut. Achter de schermen ben ik wel veel met mijn blog bezig geweest, maar daar hebben jullie voorlopig dus nog niet veel van gemerkt. Dat zal gauw genoeg komen. Ondertussen is week 18 van mijn zwangerschap ook weer voorbij en nadert die mijlpaal van ‘de helft’ steeds sneller. Ons kindje is nu ongeveer 16 cm groot en weegt 250 gram.

Dag kleintje

Ik had gehoopt dat het een beetje beter zou gaan met de kwaaltjes in het tweede trimester. Meestal lees je dat ook: het tweede trimister is het minst zware van de drie omdat je lichaam gewend raakt aan alle hormonen, maar je baby nog niet zo groot en zwaar is dat je er echt problemen van kan ondervinden. Bij mij loopt dat niet zo van een leien dakje. De misselijkheid komt ’s morgens regelmatig toch nog opspelen. Soms ben ik dan een hele ochtend niet lekker. Dan sleep ik mij door mijn werk en ben blij als de dag gedaan is. Ook merk ik af en toe dat mijn onderrug begint te zeuren. Volgens mij is dat door lang in dezelfde houding te zitten. Ik denk ook dat mijn houding niet altijd geheel goed is voor mijn onderrug, zeker nu ik zwanger ben. Extra aandacht voor dat puntje dus!

Afgelopen donderdag hadden we opnieuw een echo. De kleine was heel bewegelijk en we konden tien tenen en tien vingertjes tellen. Er groeit een heel gezond kindje in mijn buik! De gynaecoloog vroeg ons ook of we het geslacht wilden weten. Ondertussen is dat dus geen geheim meer voor ons, maar we hebben besloten om het aan een beperkt aantal mensen te laten weten. Misschien dat we later in de zwangerschap nog van gedacht veranderen, maar voor nu is het even ons geheimpje.

De dag voor de echo mocht ik ook voor het eerst ons kindje voelen schoppen in mijn buik. Wat een ontzettend speciaal gevoel is dat. Ergens in mijn achterhoofd vertelde ik mezelf dat ik niet te enthousiast mocht zijn – stel dat ik mij vergiste – maar na die postitieve controle probeer ik nu soms nog een paar keer die kleine bewegingen te voelen!

Gezellig druk

rust nemen

Ondertussen draait de rest van het leven door: werk, sociale contacten, hobby’s, ze blijven niet achter. Hoewel ik van bepaalde kwaaltjes nog last heb, heb ik terug wel behoorlijk wat energie. Ik kan ’s avonds alweer langer opblijven en dus ook gezellig met mensen afspreken om samen iets te doen (zonder in slaap te vallen waar men bij zit).

Samen met een vriendin ging ik naar de film ‘Mrs Perigrin and the home for peculiar children’ kijken. Gezellig even een filmmomentje tussen dames, met een afsluiter in een fijn cafeetje. Er was ook nog bezoek van lieve vrienden met hun dochtertje op zaterdagavond. Heerlijk om te zien hoeveel interactie je al kan hebben met een kindje van zeven maanden. Ik zie namelijk een beetje op tegen de babyperiode waar huilen, slapen en eten nog het enige is wat je kindje doet. Met de collega’s hadden we een afterwork evenement met cocktails en bolletra waar we ons heel goed geamuseerd hebben.

Maar er werd ook opgeladen met een heerlijk kopje thee en een boek in de zetel, of een boswandeling in het zonnetje met onze twee hondjes. Ik probeer mijn huishoudelijk werk zoveel mogelijk te spreiden in het weekend, zodat ik in de week lekker kan uitrusten in de zetel als ik daar nood aan heb. Zwanger zijn, is niet ziek zijn. Het kan echter nooit kwaad om goed voor jezelf te zorgen en voldoende rust te nemen!

Hoe was jullie week?

4 Replies to “Zwanger | week 18: de baby voelen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.