Zo traag als het aftellen naar week twaalf ging, zo snel gaat de zwangerschap nu vooruit. De grootste zorgen die ik me maakte, lijken verdwenen als sneeuw voor de zon en zo zijn we alweer op het einde van week zestien!

Echt tijd voor andere kleren

Gewone broeken kon ik eigenlijk al rond week elf niet meer dragen. Door mijn PDS heeft mijn buik heel snel de neiging om op te zwellen. Met zo’n klein wezentje in je buik, gaat de proces een stuk sneller en blijft ook langer hangen. Zwangerschapsbroeken hingen al vrij snel in de kast en ik was hier ook al vrij snel aan gewend. Deze week begon me echter op te vallen dat bepaalde topjes, T-shirts of blousen ook niet mee zo draagbaar zijn. Door de kleine bolling die mijn buik nu al vrolijk geworden is, zijn het vooral de kortere kledingsstukken die het eerst af beginnen vallen. Ook tops en T-shirts die iets meer aansluiten, hebben nu echt een stretchstof nodig wil ik ze nog aan kunnen trekken. Mijn Lief glimlacht altijd wanneer ik ’s morgens in de badkamer iets aantrek en besef dat het geen optie meer is. Ondertussen leg ik dit soort kleding al gauw apart zodat er minder kostbare tijd wordt verspilt. Deze week begon ik dus voor het eerst ook bovenkledij voor de zwangerschap te dragen.

Mijn energiepeil schommelde heel erg afgelopen week. Zo viel ik zondag al rond zeven uur in slaap in de zetel en zocht ik maandag en woensdag ook vrij vroeg mijn bed op. De andere dagen leek ik wel niet moe te krijgen! Nog even een paar klusjes doen, een boek lezen in de zetel of in bed en niet beseffen hoe laat het al was. Donderdag was het zelfs voor ik wist elf uur en ging ik slapen om een terugslag te voorkomen. Sowieso was het een drukke week, zowel op het werk als privé. Door de operatie van mijn schoonmoeder kwam er natuurlijk een ‘last’ bij. Je gaat op bezoek en maakt je wel zorgen ook, dat voelde ik meteen doorheen de week. Ook het weekend is vrij druk, maar daar kijk ik met een open blik naartoe. Gaat het even niet, dan verander ik gewoon de plannen.

Ondertussen kijken mijn Lief en ik erg uit naar onze volgende afspraak met de gynaecoloog waar we hopelijk het geslacht van ons kindje te weten zullen komen. Mijn Lief is nog steeds overtuigd dat het een meisje wordt, maar ik ben daar zelf nog niet zo zeker van. Al is mijn gevoel nog niet zo sterk dat ik het een voorgevoel zou kunnen noemen. Dat wordt gewoon lekker afwachten dus!

Gezellige momenten en leesflow

Het is nu echt herfst geworden, dat merkten we de afgelopen week heel duidelijk hoewel de temperaturen soms nog boven de twintig graden uitkwamen. Zo’n herfstig weer, dat zorgt voor heel gezellig momenten. Afgelopen zondag kwam een vriendin met haar verloofde op bezoek. Ze had ons huis, door omstandigheden, nog steeds niet gezien en dat werd nu toch echt wel eens tijd. Na een rondleiding namen we een aperitief, kletsen bij en genoten samen van een heerlijke zalmgratin.

Op dinsdag werd mijn schoonmoeder geopereerd. De operatie verliep goed, de eerste dag had ze wel nog last van de verdoving. Later in de week lag ze alweer grapjes te maken. Dat is alleen maar een goed teken! Naast die ziekenhuisbezoekjes en de huishoudelijke taken bracht ik vooral veel tijd door in de zetel onder een dekentje in het gezelschap van mijn boek. Ik las veel sneller dan voorzien mijn boek uit en kon toen niet meer wachten om aan een volgend boek te beginnen. Nu moet ik dus dat boek nog uitlezen en ook nog beginnen met mijn boeken voor boektober. Van een uitdaging gesproken. Maar als de leesflow zo verder blijft duren, dan lees ik zeker alles uit tegen het einde van oktober.

Hoe was jullie week?

2 Replies to “Zwanger | week 16: energie en zwangerschapskledij”

 1. Geen bericht is vaak een goed bericht, dus ik ben blij dat je schoonmoeder goed is gegaan, ja ik heb aan jullie gedacht dinsdag 😉

  En het kleintje, hahaha ja dat gaat snel, echt, zelfs straks, op de zware momenten als de buik alleen maar groter wordt, blijf genieten, je gaat nu alle clichees krijgen die er maar bestaan, maar deze blijken nog altijd de waarheid nummer 1 te zijn.

  Spannend volgende week dus! Ik wist direct eigenlijk al voor ik zwanger werd ooit, dat mijn eerste een meisje zou worden, geen idee waarom, maar dat was gewoon zo, en dat is ook uitgekomen. Wat zou je zelf diep in je hart willen, de woorden, als het maar gezond is, dat past namelijk niet bij mij, hahaha Je hoeft hier geen antwoord op te geven, maar diep van binnen heb je altijd een wens 😉

  Ik weet trouwens niet of ze ook in België bezorgen, maar bij bonprix.nl dan www ervoor, hebben ze echt hele goede en betaalbare zwangerschapskleding eventueel, ja ik draag het soms ook nog ivm de buik die ik heb 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Amersfoort: Museum FlehiteMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.