Het was deze week een behoorlijk drukke week, maar ook een week met mooie rustmomenten. Luna en Wolf leefden zich uit in de tuin en ook wij konden genieten van het mooie weer. Nu de week ten einde loopt, is het weer tijd voor een nieuw weekoverzichtje!

maandag | gekke luna

maandag

Maandag was het prachtig weer en eigenlijk jammer dat ik niet met de fiets naar het werk kon vertrekken. Die stond daar namelijk nog geparkeerd – door mijn ziekte – maar ’s avonds kon ik gewoon weer met de fiets naar huis. Zondagavond hadden we de plantjes nog in de grond gestopt, en de oude wilg bij het snoeihout gegooid. Maar Luna vond meteen een nieuwe bestemming voor de wilg. Geweldig speelgoed toch?

dinsdag | vergadering

dinsdag

Dinsdag konden we wel buiten lunchen, maar het weer besloot in de namiddag om te slaan. Toch kon ik lekker met de fiets naar de vergadering van de MINA-raad (dat een is adviesraad van de stad m.b.t. milieu). Achteraf werd er nog een wijntje gedronken en aangezien ik vroeg thuis was, maakte ik van de gelegenheid gebruik om nog een paar extra pagina’s in het tweede deel van ‘Het bloed van mijn hart’ te lezen, deel 8 van de Outlander-serie. Ook dit boek leest weer als een trein!

woensdag | yoga

woensdag

’s Avonds was het ook weer zo’n prachtig weer en het was zalig om na het werk naar huis te fietsen. Na het eten besloot ik om nog eens een sessie yoga te doen. Aangezien het toch zo’n mooi weer was, deed ik dat meteen ook buiten bij zonsondergang. Ik kon nog genieten van de laatste zonnestralen tijdens de yoga zelf, maar toen ik aan mijn meditatie begon, werd het toch behoorlijk koud. Naar binnen dus, om na een warme douche de helft van mijn boek weg te lezen, oeps!

donderdag | teambuilding

donderdag

Na het werk ging ik donderdag niet naar huis, maar bleef nog even hangen. We zouden die avond een teambuilding hebben met een aantal collega’s (in totaal waren we met twintig) en vertrokken richting restaurant waar we rond kwart na zes verwacht werden. Onder het genot van een verfrissing en onze avondmaaltijd werd uitgelegd wat we die avond zouden gaan doen: een stadsspel waarbij het oplossen van opdrachten zorgde voor punten. Het waren verschillende foto-opdrachten die we binnen kregen via een app. Vier teams gingen op pad om de eerste plaats binnen te slepen. De tijd vloog vooruit terwijl we de meest gekke dingen op foto vastlegden. Na het stadsspel zetten we nog een stapje. Na twee wijntjes was de tequila sunrise er toch iets teveel aan voor mij, tot hilariteit van een aantal collega’s (op een lieve manier weliswaar). Een avond die wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is.

Vrijdag | frietje

vrijdag

Het was een beetje een gedoe vrijdag, want ik had om half zes een afspraak bij de kapper. Mijn Lief moest nog de telefoon en map van het crisisnetwerk gaan ophalen en het bleek dat er iemand in de crisiswoning zou trekken die avond. Daar was ik niet van op de hoogte, dus ik stond thuis te wachten om samen boodschappen te gaan doen, toen mijn schoonmoeder belde. Er was een doos afgeleverd bij haar – die voor mijn Lief bestemd was – en of we die niet vanavond konden komen halen. Lief vond dat ook een goed idee en we trokken eerst naar de supermarkt om daarna in de richting van mijn schoonouders te trekken. Aangezien we nog niet gegeten hadden, werden we door hen getrakteerd op een frietje van de frituur. Eigenlijk niet zo ideaal, want ik had besloten om zo weinig mogelijk frietjes te eten. Dat het alweer twee weken geleden is dat ik nog naar de frituur ging, en omdat ik nu eenmaal honger had, aanvaardde ik de traktatie en genoot er dan maar van. Onder het genot van een glaasje ouso sloten we de avond af.

zaterdag | gesprekken om te koesteren

zaterdag

Wat was ik lui zaterdagvoormiddag! Pas een half uur nadat ik mijn ogen open had gedaan, rolde ik uit bed. We bleven met z’n tweeën aan de ontbijttafel plakken omdat we zo’n interessante gesprekken hadden. Uiteindelijk stond ik om elf uur beneden, gewassen en gekleed, om de laatste boodschappen nog te doen. Lief had gaten in zijn schoenen, dus die moesten naar de schoenmaker en ik had nieuwe kousen nodig. Nadat we die puntjes hadden afgehandeld, belanden we in een brasserie voor een aperitiefje. Al gauw waren we weer aan de praat over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook onder het eten praatten we verder. In de namiddag besloot ik wat huishoudelijke taken af te werken en met de stofvod nog in mijn hand werd hals over kop beslist om bij de buurtjes een aperitiefje te gaan drinken – misschien noem ik zaterdag beter de dag van aperitiefjes. Het werd een ontzettend gezellige avond, die uitliep in het bestellen van Chinees en een bezoekje van de andere buurtjes. De mannen hadden nog zin om een stapje in de wereld te zetten, dus splitste de groep zich op. Zo bleven ik en I. bij haar thuis en de rest ging op café. Met een goed glas wijn in de hand ging ons gesprek meteen al een interessante kant op. En hoewel we uiteindelijk in slaap vielen in de zetel, hebben we allebei deugd gehad van ons onderonsje. Ik stuur de mannen vaker op café geloof ik!

Zondag | afronden

zondag

Ik was vroeger wakker dan mijn Lief en besloot om croissants en boterkoeken te halen bij de bakker. Een leuke verrassing voor Lief, waardoor we samen gezellig konden ontbijten. Omdat het zonnetje scheen, maakten we eerst een wandeling met Wolf en Luna om daarna de zolder leeg te maken. Snel een boterham tussendoor en toen ben ik er maar eens ingevlogen om de laatste huishoudelijke taken af te ronden voor we weer aan de nieuwe werkweek moeten beginnen. Eigenlijk had ik er niet zoveel zin in, maar ik zette me toch aan het werk, omdat ik altijd heel blij ben achteraf dat het toch maar gedaan is. En als beloning maakte ik voor mezelf chocolademousse (en ook een beetje omdat ik daar gewoon zin in had). Vanavond duik ik dan gewoon met een boek en een kommetje chocolademousse in de zetel. Een mooie afsluiter van deze week!

10 Replies to “Zon, teambuilding en gesprekken om te koesteren”

 1. Jee Saar, wat vind je er nu zelf van zo, jouw week overzicht met heerlijk zoveel foto’s erbij, of het nu pro is of niet, het fleurt op en doet jouw week extra leven voor de lezer, voor mij in elk geval!

  En wat een week, heerlijk, en de chocolademouse, dat zijn nu van die recepten waar ik niet snel aan zal beginnen, respect! Dat jij dat wel doet 😉 Dat au bain marie vind ik zoveel werk, zo langzaam, bla, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Maandagbabbel: Hoe hou je zilvervisjes weg?My Profile

  1. Maar Morgaine, ik doe bij elk weekoverzicht zoveel foto’s omdat ik er nu eenmaal zoveel heb die erbij passen. Ik haal ze gewoon uit mijn instagramfeed. Het gaat me er niet over dat ik voor of tegen veel foto’s op een blog ben, het gaat erom dat ik niet de persoon ben om speciaal foto’s te gaan maken die bij een blogje zouden passen. Als ik de juiste, sprekende foto’s heb voor een artikel zet ik ze er heus wel bij.
   En ik vind dat ik gewoon lekker doe waar ik me goed bij voel.

   Chocomousse is trouwens best eenvoudig om te maken hoor 🙂 Je kan de chocolade ook gewoon laten smelten in de microgolfoven. Dan hoef je niet zo lang te wachten. Gewoon een lepeltje vocht erbij doen en dan komt dat helemaal goed. Ik heb gewoon liever zelf gemaakte chocolademousse dan deze uit de winkel. Kan ik zelf lekker kiezen wat ik erin doe!

 2. Wat een fijne maar wel een drukke week. Zo fijn dat er plus punten zijn waar je energie uit kunt halen.
  Wat fijn dat je zelfs buiten yoga kon doen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.