Boekentips

Zo’n blog…

‘Hoe zit dat nou,’ vroeg ik mezelf afgelopen vrijdag af. ‘Ga je nog een blog schrijven vandaag?’ Uiteindelijk schreef ik er geen – ondanks de inspiratie – en ook zaterdag kwam het er niet van. Daar voelde ik me toch een beetje schuldig over, aangezien ik er de afgelopen maand in geslaagd was om elke dag een blog te schrijven, behalve op zondag rustdag!

Dus zou ik op zondag een blog schrijven om het in te halen, beloofde ik mezelf. Je kan de afloop al raden waarschijnlijk? Ik schreef ook zondag geen blog. Eigenlijk raakte ik die dag met moeite de tablet of laptop aan en ook wordpress kwam helemaal niet tevoorschijn.

Ik zou honderden excuses kunnen verzinnen om uit te leggen waarom ik geen zin had, maar eigenlijk is het simpel: in het weekend heb ik gewoon niet zoveel zin om te schrijven. Zaterdag komen meestal stukken online die ik in de week schreef, maar waar in die week niet echt plaats voor was. En daarom blog ik dus ook op zondag niet. Vrijdag was ik wel begonnen aan een blog, maar hij kwam nooit online omdat ie niet af geraakte en onafgewerkt materiaal publiceer je gewoon niet.

Dus ja, er zullen van die dagen zijn waarbij ik normaal blog, maar die af en toe eens weg vallen. Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar bij mij bleef het alleszins wel hangen. Druk wil ik mezelf niet opleggen, want dan zal de inspiratie wegvallen. Dus bij deze zijn jullie gewaarschuwd: als er eens een dagje geen blog online komt dan had ik geen zin of geen tijd. Maar ik kom gewoon terug!

bb

5 thoughts on “Zo’n blog…

  1. 1x in de 2 dagen een blogpost is al superveel hoor, vind ik! Ik probeer nu elke week 2 berichten te plaatsen: 1 op zaterdag (Japanreis verslag, al t/m 8 november vooruit geschreven en ingepland) en 1 op woensdag (de andere dingen, dingen in Nederland etc).

  2. Inderdaad, ik blog ook zoveel omdat ik het leuk vind! Daarom is het voor mij ook niet veel om iedere dag een post online te zetten. Het daagt me ook uit op dagen dat ik even niet weet waar over te schrijven. Je kijkt anders naar de dingen en dat maakt het best wel leuk! Dus ik doe gewoon lekker verder zoals het mij past 🙂

    1. Het is je eigen blog ja, dus als jij elke dag wil schrijven (of juist niet) mag je dat helemaal zelf weten 🙂 Als je het niet meer leuk vindt, hou je er toch wel mee op lijkt me.
      Voor mij is het wel meer werk omdat ik het meteen in 3 talen schrijf EN er foto’s bij wil zetten, maar dat is mijn eigen schuld natuurlijk 😛 Ik kan me ook niet voorstellen dat ik dus op mijn eigen blog elke dag iets zou kunnen plaatsen…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.