De afgelopen weken nam ik jullie mee in mijn verhaal van de zoektocht naar geluk. Ik heb jullie een heleboel verteld dat heel persoonlijk is en heb me behoorlijk kwetsbaar opgesteld. Ik hoop met heel mijn hart dat ik jullie heb kunnen inspireren om aan jullie eigen zoektocht naar geluk te beginnen of om de zoektocht die je reeds begonnen bent vol te houden. Het is het namelijk meer dan waard! Hierbij wil ik toch nog een laatste woordje plaatsen tot slot van mijn verhaal.

Aan mijn ouders, bedankt!

Ik ben me er wel degelijk van bewust dat een aantal dingen die ik hier heb verteld een nogal negatief beeld van mijn ouders hebben geschept. Jullie mogen je echter niet laten misleiden door wat mijn ouders ‘verkeerd’ zouden hebben gedaan. Alle ouders maken fouten en van de ene ouder heeft het al grotere gevolgen dan van de andere. Mijn ouders hebben ook wel de pech gehad dat meerdere situaties zich voordeden, waardoor hun handelen misschien gevolgen heeft gehad die zij niet hadden voorzien. Hoe het ook zij, ze hebben alletwee gedaan wat in hun macht lag en hebben altijd met mij en mijn zussen het beste voor gehad. Ook zij zijn uiteindelijk geworden wie ze zijn door wat hen is overkomen.

Ik wil echter hen beiden bedanken omdat ze – net ondanks alle problemen en situaties – mij alle kansen hebben geboden die ze mij konden geven. Ik heb kunnen studeren dankzij hen, kreeg alle steun om mijn eigen leven uit te bouwen en de aflopen maanden hebben ze mij met raad en daad bijgestaan toen ik met mijn man mijn eigen huis kocht en verbouwde. Ze waren er op de belangrijkste momenten in mijn leven: de geloftes die ik aflegde, mijn afstuderen, toen ik ging samenwonen, mijn huwelijk en de werken in ons huis, alsook bij de verhuis zelf. Ik weet en heb altijd geweten dat ik bij hen terecht kan. Mijn ouders zijn mijn helden en verdienen alle lof voor het schitterende werk dat zij geleverd hebben. Ik neem hen niets kwalijk, ik ben hen ongelofelijk dankbaar!

Aan mijn lezers

Ik vind het geweldig hoe jullie elke keer weer de moeite nemen om mijn verhalen te lezen en zelfs te reageren. Weet dat ik dat ongelofelijk waardeer en hier de motivatie uit haal om elke keer weer de moeite te doen om hier te schrijven.

Ik besef ook dat ik mij de afgelopen weken heel kwetsbaar heb opgesteld. Wie mij niet kent, zal misschien een verkeerde indruk van mij krijgen. Ik heb dit verhaal echter gedaan om te tonen dat je met de juiste instelling je leven kan veranderen. Ik hoop dat de lezer, net als ik, ziet dat problemen er zijn om aangepakt te worden. Het is geen makkelijk pad dat ik bewandel, maar dat doe ik met volle overtuiging. Ik geloof namelijk dat ik op die manier mijn leven interessanter maak.

Bedankt om mijn verhaal te lezen, zonder oordeel en met een open geest. Ik hoop dat je er de inspiratie uit hebt gehaald die ik jullie wilde geven.

Het vervolg…

Aangezien geluk geen eindstation is, zal ik het verhaal vervolgen. Persoonlijke ontwikkeling is namelijk geen rechte lijn met een begin en een einde. Het is een spiraalvormig pad dat je meeneemt gedurende je hele leven.

Daarom zit ik erover te denken om deze rubriek te vervolgen. Niet wekelijks zoals ik gedaan heb bij het vertellen van mijn verhaal van het verleden, maar maandelijks om de inspiratie verder te zetten. Het lijkt mij daarbij leuk om ook verhalen van anderen hier te plaatsen. Ik ben zeker niet alleen in mijn zoektocht. Heb jij zin om jouw verhaal over je zoektocht op papier te zetten, geef dan gerust een seintje op het mailadres: muireann.luna (at) gmail.com

Geluk

5 Replies to “Zoektocht naar geluk | tot slot”

  1. Ik vind het sowieso heel knap dat je dit hebt gedaan zover. Ik zou het ook wel kunnen een verhaal, maar dat wordt dan ellenlang, daar zitten lezers dan niet op te wachten. maar ook, dat het voor mij al in een verleden licht en ik al enige jaren met die spiraal van happines bezig ben en veel verwerkt hebt al. het is dus zo goed als klaar nu komen er nog weleens wat dingen naar boven, maar verwerk ik ook sneller, want zo is het wel.

    Dank je wel voor het openstellen van jezelf, hier help jij nu en in de toekomst, heel veel mensen mee, i’m sure. <3

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Voltaire: leren loslatenMy Profile

  2. Hey Saar, ik ben blij dat je nog wat meer wil gaan doen met deze reeks. Je eerlijkheid en doorzetting zijn bewonderenswaardig 🙂 Het is goed dat zo’n verhalen verteld kunnen / mogen / moeten worden!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.