Het is alweer even geleden dat ik een tag heb ingevuld. Deze tag die ik doorkreeg van Anita kon ik toch echt niet laten liggen. De tag is gebaseerd op het geweldige nummer van Ramses Shaffy en werd bedacht door Ella. Luister gerust even naar het prachtige nummer terwijl je mijn antwoorden leest!

Zing – wanneer zing je?

Ik ben gek op zingen, maar ik zal nooit beweren dat ik het heel goed kan. Tijdens mijn opleiding heb ik wel drie jaar muziekles gehad, dus de maat houden lukt mij zeker. Alleen vind ik mijn stem niet zo geweldig.

Dat weerhoudt mij er echter niet van om mee te brullen met elk liedje dat ik graag hoor. Ik zing onder de douche, tijdens het poetsen, onder het werk, wanneer ik de afwas doe en zeker weten als ik met de auto rijd. Als ik vrolijk ben zing ik, als ik droevig ben, zing ik ook. Heel vaak dus!

Vecht – beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of voor een ander

Fysieke gevechten heb ik achter mij gelaten nadat ik op school door de leerlingenbegeleiding op mijn vingers ben getikt. Ik zal zelden in een gevecht terecht komen. Mijn ongelofelijk angst voor pijn zal daar ook wel voor een groot stuk tussen zitten.

Mentaal vecht ik echter heel veel. De laatste keer was vorige week: ik vocht tegen mijn emotionele buien. Maar daar faalde ik natuurlijk weer grandioos in. Het is toen dat ik ook het blogje ‘ik geef toe’ schreef.

Huil – ben je snel geëmotioneerd?

Wie mijn blog al even volgt, zal het antwoord op deze vraag wel weten. Dat is namelijk volmondig: ja!

Ik huil bij het lezen van een prachtig boek of het bekijken van een film, zowel op de goede als op de slechte momenten. Ik huil ook in het dagelijks leven heel makkelijk, vooral wanneer het over mijzelf gaat en het mij tot in het diepste van mijn kern raakt. Ik ben nog in tranen uitgebarsten omdat iemand iets heel liefs tegen mij zei…

Bid – hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?

Willen jullie een heel boek hebben? Want ik kan er best een heel boek over schrijven. Daar is dit blog echter niet groot genoeg voor. Dan moeten jullie het maar doen met een samenvatting. Dat is vast niet erg.

Ik geloof dat mensen allemaal met elkaar verbonden zijn. Ik geloof dat er meer is dan wat wij zien. Ik benoem deze kracht als het Al, het Universum. Goden en godinnen zijn daarbij voor mij een personificatie van bepaalde krachten binnen dit Universum. Ik geloof in magie en dat wij mensen invloed hebben op de energie die in deze wereld rondwaart. Ik voel mij opperbest wanneer ik in het licht van de maan langs het water in het gras kan zitten. Ik hou van mediteren, in stilte zitten en van contact maken met het Al. Ik leef in verbondheid met de wezens om mij heen en probeer op een compassievolle manier in het leven te staan.

Ik ben ingewijd in de wicca en in de reiki. Ik zoek meerwaarde in het sjamanisme en ga regelmatig op reis naar de astrale wereld, via pathworkings en trancereizen. Ik geloof in de kracht van het hart en in intuïtie, maar ook in gidsen, engelen en krachtdieren. Ik geloof in de kracht van de geest en van ons denken.

Alles heeft voor mij zijn eigen energie en ziel, ook een steen, ook een boom, ook een dier. Volgens mij kan je je daarop afstemmen en zo gebeuren wonderen. Dat is wat levenskracht of chi genoemd wordt. Het is een wondere wereld waarin wij leven.

Lach – wie maakt jou aan het lachen?

Er zijn heel wat lieve en fijne mensen in mijn leven die mij aan het lachen maken. Lieve vrienden en vriendinnen en uiteraard ook mijn Lief. Maar de persoon die mij eender wanneer aan het lachen krijgt, is mijn allerbeste vriendinnetje Luna. Ik ben gek op haar kuren, haar vrolijkheid en de manier waarop ze alles en iedereen zo ongelofelijk lief heeft.

11169889_812819758811489_2655549507585420612_n

Werk – werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk om te leven. Mijn werk is een zeer zinvolle tijdsbesteding en breng geld op mijn rekening, maar zal nooit op de eerste plaats komen. Die fout heb ik ooit gemaakt en ik maak ze niet opnieuw.

Toen ik en mijn Lief gingen samen wonen, was het namelijk een heel drukke periode op het werk waar ik toen zat. Ik deed die job ongelofelijk graag en nam alles wat daar opkwam voor op mijn relatie en het project dat we samen zouden starten. Zo heeft mijn Lief uiteindelijk het huurhuis waar we nu wonen volledig zelf ingericht, de meeste werken gedaan samen met vrienden. Hij was uitgeput toen we er eindelijk woonden en samen met het aanpassen aan met elkaar in hetzelfde huis wonen, heeft dat voor de eerste problemen in onze relatie gezorgd. We zijn daar samen uit gekomen, maar ik heb toen de les geleerd: werk is niet je leven, het is er maar een onderdeeltje van.

Bewonder – wie bewonder jij? En waarom?

Ik bewonder een aantal van mijn vrienden om de kracht die ze elke keer weer tonen waarmee ze tegenslagen te boven komen. Ik bewonder ook een aantal lieve bloggers die proberen om het beste van het leven te maken en hun angsten te overwinnen. Ik bewonder ook mensen die hun dromen najagen, die gaan voor waar ze in geloven en die onvoorwaardelijk lief kunnen hebben.

Ik kan alvast een persoon in het bijzonder noemen, namelijk de begeleider van de Mindfulness achtwekentraining die ik vorig jaar volgde. De manier waarop zij in het leven staat, heeft mij enorm geïnspireerd. Ik bewonderde haar om de wijze waarop zij ons met passie de ideeën en filosofie van de Mindfulness heeft over gebracht.

Ik zou deze tag eigenlijk moeten doorgeven, maar ik wil hem graag geven aan iedereen die hem graag over neemt. Wees dus zo vrij om hem in te vullen als je dat wilt!

Hoe beleef jij je spiritualiteit?

15 Replies to “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder tag”

    1. Ik had de jouwe ook gelezen op jouw blog. En ik had wel herkenning bij jouw tag ook. Dat vind ik wel leuk aan het invullen van dit soort tags. Heel persoonlijke antwoorden waarbij je elkaar toch zeker wat beter leert kennen!

  1. Hele mooie antwoorden heb je gegeven meis! Ik ben ook genomineerd voor deze tag dus binnenkort ga ik hem invullen, hij is erg mooi. Al denk ik dat ik een aantal antwoorden ga geven die heel dicht bij die van jou zullen liggen! 😉
    Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

  2. Lieve Saar, wat een ontzettend mooie invulling heb je gegeven aan deze tag! Vooral het stukje bij bid heb ik met veel bewondering gelezen, mooi dat je zo in het leven kan staan!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.