Dat het niet eenvoudig is om van je eigen lichaam te houden, heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Mijn slanke bouw heeft dan al heel wat jaloerse blikken mogen vangen, er schuilt ook een heel ander verhaal achter.

Lees ook waarom mager zijn niet altijd fijn is

Terwijl andere meisjes hun hemdjes ruilden voor hun eerste behaatjes stond ik er altijd een beetje plompverloren bij. Ik was een laatbloeier, borsten had ik niet en ook mijn achterste liet geen spoortje vrouwelijkheid merken.

Toen het dan eindelijk zover was en ik mijn eerste lingerie mocht kopen, voelde ik me een prinsesje. Eén ding heeft mijn moeder me wel geleerd: lingerie koop je voor jezelf, niet voor een ander. Dus kocht ik meteen setjes waarin ik verliefd werd op mezelf, lingerie met stijl. Dat is voor mij de kracht van goede lingerie. Je onzekerheid zal er niet mee verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar het maakt een groot verschil als je iets kiest wat je het juiste gevoel geeft.

Lees ook hoe lingerie voor mij het verschil maakte

Hanne Vandersteen maakt zo’n lingerie. Haar handgemaakte lingerie inspireert vrouwen om meer van zichzelf te houden. Met ontzettend veel liefde maakt ze geweldige creaties voor vrouwen die op zoek zijn naar dat wauw-effect. Lingerie van een goede kwaliteit waarin elke vrouw weer een beetje verliefd wordt op zichzelf! Haar verhaal hoorde volgens mij dan ook echt thuis in deze maand waar houden van jezelf centraal staat. Ik geef haar graag even het woord om te vertellen hoe body positivity een rol speelt in de creatie van haar lingerielijn.

Hanne Vandersteen Collection, handgemaakte lingerie met stijl

Waarom maak je eigenlijk lingerie? Dat is een vraag die ik heel dikwijls krijg. Voor mij is het heel simpel. Ik heb een enorme liefde voor lingerie. Als kind al kon ik genieten van alle kleuren en details wanneer ik met mijn mama mee lingerie ging kopen. Zoveel keuze! Zoveel opties!

Die eerste keer

Gelukkig ook dat ik van lingerie hou want mijn borsten kwamen er al op mijn elfde. Ik herinner me nog heel goed hoe ik vrij snel de sporttopjes ontgroeide en mama me meenam naar de lingerieafdeling van de plaatselijke INNO om daar een behaatje met meer ondersteuning te gaan kiezen. Ik weet nog hoe exact hoe die eerste beha eruit zag: omkeerbaar (!) de ene kant lichtblauw, de andere een waterprint. Met transparante miniatuur klikgespen als sluiting. Zo trots dat ik was.

Ik was enorm trots. Tot de eerste turnles op school. Daar moest je je dan omkleden in de refter. Jongens aan de ene kant, meisjes aan de andere. En vooral de meisjes hadden duidelijk de dag van hun leven bij het zien van mijn beha, en niet op een fijne manier. Tot uitlachen toe.

Mijn borsten werden op slag iets om mij voor te schamen. Ze waren té. Te groot. Te aanwezig. Te vroeg. Teveel.

Handgemaakte lingerie, geïnspireerd door liefde voor zichzelf

Tot het mij op een dag daagde: ik heb geen probleem met mijn borsten. Ik heb een probleem met mensen hun reacties. Die borsten verdienen alle liefde die ze kunnen krijgen. Sindsdien zoek ik dus altijd naar mooie lingerie. Lingerie die mijn borsten (ondertussen door borstvoeding uitgegroeid tot een prachtige 80G-cup) ondersteunt. Lingerie die mooi is. Lingerie met details.

Ik bleef echter altijd op mijn honger zitten. Er was wel wat lingerie in mijn maat beschikbaar, maar dikwijls bleef het toch beige/wit/zwart. En dat is niet wat ik wou. Ik ging dus terug naar school om zelf lingerie te leren maken. Ondertussen hoorde ik van veel vrouwen hetzelfde verhaal: lingerie is saai. Mijn beha’s zitten slecht. Ik vind niet wat ik zoek…

Geïnspireerd door zowel mijn eigen verhaal als de vele verhalen van vrouwen rondom mij begon ik mijn eigen collectie handgemaakte lingerie.
Handgemaakt en op bestelling. Zodat elke beha, elke slipje perfect aangepast is aan jouw lijf, met jouw maten en wensen in mijn achterhoofd.

Want dat trotse gevoel van die eerste beha? Dat wens ik eigenlijk iedereen toe. Elke dag opnieuw.

Houden van jezelf inspireert

Het ontstaan van de Hanne Vandersteen Collection is voor mij een typisch verhaal hoe houden van jezelf je ook kan inspireren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook omdat je iets voor anderen wil betekenen.

Houden van jezelf geeft je de ruimte om buiten je comfortzone te stappen, je grenzen te verleggen en verder te gaan. Het inspireert om dromen waar te maken en niet op te geven.

handgemaakte lingerie Hanne Vandersteen achterkant

Selflove adds a little magic to your world.

Wat zoek jij in een goed lingeriesetje?

4 Replies to “Het verhaal achter de Belgische, handgemaakte lingerie Hanne Vandersteen Collection”

 1. Wat een leuke actie! Wat ik zoek in een lingeriesetje is eigenlijk heel simpel: ik wil in de eerste plaats dat het mijn royale F cup goed ondersteunt. En daarnaast wil ik me vooral mooi voelen. Als Hanne kan voorzien in iets wat hieraan voldoet (en dan vooral het eerste punt, met de tweede zit het wel goed zag ik al), dan doe ik graag mee met de winactie. En zo niet, dan wil ik in ieder geval even kwijt dat er super mooie dingen in de webshop staan.

  1. Hey Jenn!
   Ik begrijp je behoefte aan steun! Ik heb zowel deze collectie bralettes als beha’s met beugel die ik op maat voor je maak. Daar kan je de bon ook voor gebruiken, moest je winnen!
   Bralettes geven iets minder steun dan beugelbeha’s, maar ik draag ze zelf erg graag, zeker thuis!

 2. Allereerst moet het goed zitten, dus geen gekriebel.
  Verder een goede pasvorm. En het oog wil ook wat, dus het moet er mooi uitzien.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.