Wie een beetje op de titel heeft gelet, zal vast gemerkt hebben dat die een beetje veranderd is. Meditatie is namelijk vervangen door yoga. Waarom? Omdat yoga een steeds belangrijkere plaats begint in te nemen in mijn leven en daar wil ik ook dingen over delen. Daarom!

Meditatie is trouwens in beide disciplines vervat. Yoga kan niet zonder meditatie en in mindfulness is meditatie ook een wezenlijk deel van de praktijk.

Het is niet het enige wat een beetje veranderd is in deze rubriek, want waar ik voorheen enkel filmpjes deelde, wil ik jullie nu ook een uitgebreidere inspiratie geven: ook boeken, websites en blogs laat ik graag aan bod komen. Ik word er al zelf enthousiast van!

meditatie

op REIs

Misschien ben je net met yoga of meditatie gestart, misschien doe je het al langer? Maar stilaan begint het te kriebelen om een yoga retraite te gaan doen. Dan kan je er voor kiezen om in eigen land te blijven en een retraite te volgen in een centrum niet ver van je deur. Toch kan ik het niet laten om even weg te dromen bij bestemmingen verder weg. Landen waar yoga zijn oorsprong vond, maar ook naar landen waar het fijn is om gewoon even te vertoeven. Verder weg of iets dichterbij.

Op deze website kan je alvast een ruime keuze aan retraites vinden, voor ieder budget wat wils… Ik ben alvast weer aan het dromen!

op reis

Blog

Ik volg haar al een hele tijd en ben helemaal verkocht voor haar artikelen over mindfulness. Hoewel ze zelf nooit een training volgde, kan ze op een geweldig treffende manier de instelling achter mindfulness heel mooi in woorden omzetten. Op maandag verschijnt er telkens een mindfulness artikel, dus ga zeker even langs bij Mindjoy!

Mindjoy

Happy with yoga

Begin deze maand stootte ik toevallig op ‘Happy with Yoga’ en ik downloadde hun e-book over yoga. Sindsdien ontvang ik, een klein beetje ongevraagd maar zeker niet ongewenst, mailings van hen met leuke tips, filmpjes en inspiratie rond yoga.

Eigenlijk is ‘Happy with Yoga’ ook een blog waar je een heleboel informatie en inspiratie terug vindt over verschillende assana’s en de levensstijl. Ondertussen volg ik ook hun instagram waar dagelijks heel fijne foto’s online komen.

happy with yoga

Instagram
Website
E-book

Boek

kracht van het nu

Misschien trap ik nu een open deur in, maar wat was ‘de kracht van het nu’ een prachtig boek! Vroeger hield ik niet van Eckhart Tolle, maar door Marion ging ik uiteindelijk dit boek lezen. Al is Eckhart Tolle dan geen fan van het woord mindfulness; in dit boek omschrijft hij minstens de levenswijze die mindfulness is.

En nog een beetje mindfulness

Jonn Kabat Zinn bracht mindfulness naar voren als een manier waarmee psychologisch een verschil kon worden gemaakt. Niet alleen zorgde hij ervoor dat mindfulness verspreid raakte in de Westerse wereld, maar ook verrichtte hij een heleboel wetenschappelijk onderzoek naar dit thema. In deze video een korte inleiding tot het begrip.

4 Replies to “Yoga en mindfulness #4”

  1. Je bent een schat Saar! Wat lief dat je mijn blog noemt! Ik wil de kracht van het NU ook nog steeds lezen en ben een beetje aan het stoeien hoe ik yoga in mijn leven kan brengen met mijn duimblessure. Daarom binnenkort een privéles waarin ze mij hierbij gaan helpen.
    Anita onlangs geplaatst…Kookclub 8 april 2016My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.