Afgelopen vrijdag kregen we dan eindelijk de sleutel in handen. We waren de trotse eigenaars van ons eigen huisje. Ik ben zo enthousiast dat ik jullie graag even meeneem doorheen de woning die wij hebben gekocht. Wees voorbereid op werk, veel werk!

ons huisje voorkant

Dit is de voorkant van ons huis. Zoals je ziet hebben we een voortuin met een paadje naar de deur en een oprit. Wat heel handig is! De garagepoort zie je ook, maar voorlopig zal die garage niet voor dat doeleind gebruikt worden.

ons huisje tuin

Dit deeltje tuin ligt naast het huis. Je ziet in de onderste linkerhoek nog een deeltje van de oprit. De haag die hier staat, moet weg. Hij is namelijk bijna een meter breed en als we de tuin goed willen omheinen voor onze honden zullen we hem moeten verwijderen…

ons huisje gang

Welkom in ons huisje. Dit is wat je ziet als je binnen komt. Wanneer je rechtdoor loopt, kom je in de living, rechts bevindt zich een toilet en de trap naar boven. We zijn duidelijk al aan het werk geweest hè.

ons huisje living

Hier kom je binnen in de living. Het raam wat je daar ziet, gaat eruit. We zullen de muur een stuk open breken en een terrasdeur laten steken. Het raam zal dus helemaal tot op de grond komen voor een goede lichtinval. En zo hebben we ook een mooi uitzicht op de achtertuin.

ons huisje living

Het hoekje om en daar heb je nog een deel van de living. Dit raam kijkt uit op de voortuin en onze straat. Dit laten we gewoon zitten zoals het zit. Heerlijk, zoveel licht!

ons huisje muur

Deze muur is best belangrijk, want hij moet weg! Er zal dus een steunbalk moeten komen en we zullen lekker kunnen afbreken.

ons huisje keuken

Deze keuken is namelijk net iets te klein voor een modern mens. Op die manier integreren we de keuken ook in onze living. We zouden dan een bar creëren wat meteen het centrum van het huis wordt. Mijn Lief is hier al goed bezig geweest met afbreken.

Laat ik jullie even meenemen naar boven, waar zich onder andere vier ruime kamers bevinden.

ons huisje kamer 1 ons huisje kamer 2 ons huisje kamer 3 ons huisje kamer 4

Genoeg plaats voor een bureau, slaapkamer, logeerkamer, hobbykamer, … Voorlopig denken we nog niet aan kinderen, dus we zullen ons kunnen uitleven in deze vier ruimtes! Alle vier moeten ze natuurlijk nog volledig worden ingericht: behang, vloer en plafond zullen een grondige beurt krijgen.

ons huisje badkamer ons huisje badkamer

Over de badkamer valt ook wel wat te zeggen. Het is een mooie ruimte, maar alles daarin heeft zijn tijd gehad. Alles zal dus vernieuwd moeten worden. We gaan voor een eenvoudige oplossing door een nieuwe douchekabine, wastafel en wc te steken. Verder zouden we eventueel nog een wandkast aan de andere kant plaatsen. Hoe we de afwerking verder gaan doen daar moeten we nog even over nadenken.

ons huisje achtertuin

Als laatste is dit onze achtertuin. Hier zullen ook veel planten verdwijnen, want ze zijn verwilderd en gewoon niet meer te onderhouden. De groene haag die je rechts ziet bijvoorbeeld is ondertussen twee meter breed en houd heel veel zon tegen. Ook die in de linkerhoek is anderhalve meter dit en houd de zon uit onze tuin. Er zal daar behoorlijk wat werk in kruipen, maar we hebben onszelf beloofd om veel planten terug in de plaats te zetten. Alleen zullen we die dan beter onderhouden zodat ze niet zomaar hoeven verwijderd te worden.

Dit was een sneak-peak in ons huisje. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens binnen te kijken. Er zal natuurlijk nog een heleboel veranderen, want we hebben grootse plannen! Ik hou jullie alvast op de hoogte (want erover zwijgen kan ik toch niet).

21 Replies to “Welkom in ons huisje!”

 1. Echt een klushuis dus, maar volgens mij is er veel moois van te maken! En dan wordt het helemaal jullie plekje 😉
  Ik zie in de keuken volgens mij trouwens net zulke leuke vloertegeltjes als wij in de keuken hebben. Daar lag bij ons lelijk zeil overheen xD
  Jantine onlangs geplaatst…Blog hop: NederlandstaligMy Profile

 2. Ondanks mijn blogvakantie kan ik het niet laten om even te reageren, wat een heerlijk huis! Fijn al die ruimte in de tuin en zoveel slaapkamers boven. Ik ben nu al heel benieuwd hoe alles er straks uit zal zien als het af is! Veel succes met klussen! 🙂
  Xaviera onlangs geplaatst…Digital DetoxMy Profile

 3. Nu schaam ik mij ontzettend omdat ik dit helemaal niet heb meegekregen en niet heb gereageerd op je artikel. Echt heel fijn voor jullie een nieuw huis! Je ziet wel dat er nog aantal dingen aangepakt dienen te worden, maar ik denk dat het echt schitterend gaat worden. X

  1. Haha, daar hoef je je toch niet voor te schamen. Je reageert nu nog, en dat vind ik super lief! Bedankt, wij kijken natuurlijk ook ontzettend uit naar het resultaat!

 4. Wat een super leuk huis. Als ik de foto’s zo zie dan krijg ik meteen ideeën wat je met de badkamer (schuifwandkast) en keuken (keukeneiland) zou kunnen doen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.