Wat was dat afgelopen week? Wat een hitte! En ik maar denken dat de herfst eraan kwam. De zomer is duidelijk nog niet uitgezongen. En ik neem jullie mee in een weekje vol zon!

Days of gratitude

De rust van de vroege ochtend ♥ broeken die passen ♥ bijpraten met mama en zus ♥ fijne reacties ♥ Liefje terug kunnen vastpakken ♥ we-time ♥ frietjes van de frituur ♥ spinnen ♥ avondkoelte ♥ airconditioning ♥ kaartjes leggen ♥ nieuwe pyjama ♥ proper huisje ♥ afspraken met geweldig lieve vrienden ♥ genieten van de kleine dingen ♥ milkshake

Dear diary

Zondag

zondag

Geen uitslaapdag vandaag. Ik stond vroeg op omdat ik met mijn mama in omgeving Gent had afgesproken om naar een stockverkoop te gaan. Heerlijk om weer broeken te hebben waar ik in pas! Voor de lunch bleef ik ook bij mijn ouders. Als ik de kans heb om even bij te kletsen laat ik die niet liggen en anders moest ik thuis alleen eten. De keuze was snel gemaakt.

Na het bezoekje aan mijn ouders besloot ik om kort nog even binnen te springen bij mijn schoonouders. Toen ik dan eindelijk thuis kwam, waren er twee hondjes heel blij om mij te zien. Al duurde de vreugde bij Wolf niet lang. Hij ging weer op zoek naar zijn baasje, maar had geen succes. Dat spelletje had volgens hem nu wel lang genoeg geduurd!

Maandag

maandag

Het was vreemd om ’s morgens alleen wakker te worden en aan mijn dagelijkse routine te beginnen. Alles verliep helemaal anders dan anders. Wat was ik blij toen ik thuis kwam van mijn werk! Mijn Lief was ondertussen ook alweer thuisgekomen. Er werd uitgebreid geknuffeld en bijgepraat, want hij had wel wat dingen gedaan in dat weekend. Veel zin om te koken had ik niet dus werd het snel een stoemp met een eitje.

Daarna doken we samen in de zetel om verder te kijken naar The Following. Ons fijne we-time momentje!

Dinsdag

dinsdag

Met de zon in mijn rug reed ik vandaag met de fiets naar het werk. Het wordt de eerste dag van een hittegolf. Dat heb ik geweten! ’s Middags deed ik een poging om buiten te eten en hoewel het net ging in de schaduw van een parasol was ik blij met het voorstel om even langs het water te wandelen. Daar was er nog een fris briesje.

De weg naar huis was vreselijk. Het was snoeiheet, ik had warme tegenwind en niets anders dan tegenliggers. Op zo’n moment vraag ik me af waar al die fietsers zijn als ik door regen en kou de afstand huis-werk afleg. Duidelijk niet op het fietspad!

Gelukkig kon ik ’s avonds afkoelen met de terrasdeur wijd open. Voor mij echt filmweer – ik ben te suf om te lezen. Eerst ‘The Great Gatsby’, Luhrmans versie, en daarna ‘Despicable Me’!

Woensdag

woensdag

’s Morgens ging ik met Luna en Wolf wandelen en had ik nog een blazer aan. Op de fiets naar het werk was die er al teveel aan. Wat een hitte zeg! Laat ik airconditioning maar gauw op mijn dankbaarheidslijstje zetten, want die hebben we gelukkig op het werk. Anders was het in ons glazen bureau vast niet uit te houden. Geen lunch buiten, wel een wandeling onder de bomen om even buiten te zijn.

Er was al een pak minder wind en ik kon op het gemak naar huis fietsen, maar zweten deed ik toch. Ik was nu allang blij dat ik niet in een snoeihete auto moest. Lief had een vergadering en was dus iets later thuis. Aangezien ik geen zin had om te koken, besloten we te zondigen en gingen we een frietje eten in ons favoriete friethuis. En verder hebben we gewoon lekker geluierd, want dat hoort bij zo’n weer!

Donderdag

donderdag

Het zou de warmste dag van de week zijn en dat heb ik ook geweten. Wat een luxe om dan over airconditioning te beschikken! Ik geloof niet dat ik ooit zo blij geweest ben daarmee!

Ook was het fijn om met de fiets de weg van en naar het werk af te leggen. Correctie: ’s morgens was het heerlijk, ’s avonds was het lastig maar vond ik het heerlijk om niet in een overhete auto te moeten klauteren. Toen ik thuiskwam, moest ik toch eventjes uitpuffen.

Voor een keer was ik ook blij om de zon te zien onder gaan. Dan werden de temperaturen al wat dragelijker en konden we alle deuren en vensters open gooien. Lekker afkoelen!

Vrijdag

vrijdag

Het was vast de warmste nacht want van slapen was er niet veel terecht gekomen. Ik nam dus vrij vroeg een tas koffie op het werk om de dag door te komen. Gelukkig waren de temperaturen vrijdag al een stuk normaler, dus konden we toch eens genieten van de zon onder de lunchpauze. Luna en Wolf waren minder blij want wij gooiden alles open in de ochtend om alles nogmaals goed te laten afkoelen waardoor zij na hun ochtendplasje niet meteen naar binnen konden. Wat waren ze beiden zielig!

’s Avonds hadden we met vrienden afgesproken in Gent. We gingen lekker iets eten in een Turks restaurant in de Sleepstraat, waarna we gezellig nog iets gingen drinken. Met een heleboel geanimeerde gesprekken, veel gelach en geschater vloog de tijd voorbij. En voor we het wisten was het alweer zaterdag!

Zaterdag

zaterdag

Uitslapen is geen luxe! Tegen negenen rolde ik uit bed en konden we aan de dag beginnen. Er moesten boodschappen worden gedaan en huishoudelijke dingen in orde worden gebracht. Tijdens het shoppen botste ik op een heerlijke pyjama die ook gewoon meeging naar huis! En toen de fruitvoorraad ook weer aangevuld was, zorgde ik voor een proper huis en Lief voor een propere tuin. Lief was kletsnat van het zweet want ook vandaag was het zweten geblazen.

Die avond hadden we ook een afspraak bij vrienden thuis waar we mochten gaan eten.

Music maestro

Het liedje van deze week (speciaal voor Marion en de zon :D)

4 Replies to “Weerzien, hittegolf en lieve vrienden”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.