Toen mijn Lief op 15 november 2013 op zijn knie ging zitten en mij ten huwelijk vroeg, twijfelde ik geen moment. Na vijf jaar zijn we zeker van elkaar en menen we dat we weten wat we aan elkaar hebben. In eerste instantie wilde ik genieten van het idee dat we verloofd waren. Aan het werkelijke trouwen dacht ik nog niet echt.

Mijn Lief was pragmatischer. Hij had mij nu ten huwelijk gevraagd en zag het verder liefst zo snel mogelijk gebeuren. “Over een jaartje had,” had hij gezegd toen ik hem vroeg wanneer hij dan wilde trouwen. Een maand later zaten we al in het stadhuis en werd 19 september vast gelegd. Dolenthousiast gingen we de feestzaal vastleggen en besloten het toen allemaal even te laten bezinken.

Maar begin deze maand sloeg de stress bij mij toe: hoeveel dingen moest ik nog doen! Ik leek wel een kip zonder kop die helemaal niet meer wist wat ze allemaal moest gaan doen. Gelukkig greep mijn lijstjesdrang toe en werd de lijst met alles wat we moesten doen opgesteld. Dan was het kwestie van aan de slag gaan. Er werden heel wat telefoontjes gepleegd en al gauw stonden een aantal afspraken vast om de praktische kant wat beter te kunnen organiseren.

Deze middag is het dan zover en ga ik samen met een heel goede vriendin, mijn ma en schoonma naar de winkel om mijn trouwjurk te kiezen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lopen en hoop dat ik ook meteen slaag in mijn opzet, want ik heb weinig zin om daarna nog eens winkels te gaan aflopen om iets naar mijn zin te vinden. De website was alvast veelbelovend!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.