Boekentips

Wat zei ik ook alweer over de maan?

Merry meet Haagje,

Het is de eerste brief die ik naar jou schrijf en meteen ook de eerste brief van een hele reeks (hopelijk). Ik ben alvast heel benieuwd naar de dingen die we hier zullen bespreken en de inzichten die we daardoor kunnen verkrijgen.

Gisteren was er een klein gesprekje op Ordinary Witches over de maan en de invloed die zij op ons heeft. Vandaag besef ik dat de maan – wanneer ik er bewust mee bezig ben – wel degelijk ‘trekt’. Hoewel het voor mij nog altijd moeilijk is om het onderscheid te maken tussen donkere en nieuwe maan, heb ik vandaag het gevoel dat ik iets met ‘ontbreken van de maan’ moet gaan doen.

Dat heeft alles te maken met de afgelopen periode waarbij ik de stap zette om mijn leven weer in eigen hand te nemen, om naast het vieren met de coven ook thuis me weer heks te gaan voelen en te handelen naar mijn eigen principes. Niet enkel het aanpassen van mijn eetpatroon valt daaronder (wat de laatste tijd nogal moeilijk valt), maar ook steeds meer aandacht geven aan alle magische dingen die de natuur te bieden heeft.

Dat ik stilaan verandert ben, is iets waar ik zelf van overtuigd ben, maar waar ik ook af en toe feedback over krijg. Voor mij is er weer een periode afgesloten en dat wil ik vieren met deze maan, maar ook de start van iets helemaal nieuws, ook al weet ik nog niet wat dat zal worden. Dat gevoel is alleen maar sterker geworden de afgelopen dagen, het gevoel van nodig te moeten afsluiten en als ik alles eens op een rijtje zet dat is het begonnen afgelopen weekend toen het laatste kwartier zich echt inzette. En dat gevoel is enkel maar gegroeid. Dus misschien ‘trekt’ de maan toch aan me, alleen subtieler en op een andere manier dan bij andere heksen, waardoor het voor mij minder opvalt.

Afgelopen weekend kreeg ik trouwens ook een boodschap over mezelf door. Het was natuurlijk midzomer en tijdens de viering met de coven werd een visualisatie gedaan waarin de godin van de zomer voorkwam (ik ben haar naam even kwijt). Tussen het rijpe koren ontving ik van haar de boodschap dat ik meer fysiek in contact moet treden met de aarde, de natuur. Figuurlijk vat ik dat een beetje op als ‘meer in contact treden met moeder aarde’, maar ook als ‘contact maken met mijn intuïtieve kant’.

Daar ben ik natuurlijk wel al een tijdje mee bezig. Maar ik besef nu dat al mijn opgeborgen en overvloedige emoties te vaak de bovenhand namen en ik dus niet intuïtief, maar emotioneel bezig was. Ook mijn angsten speelden daar vaak een rol. Maar nu is het tijd voor iets helemaal anders: alle emoties mogen hun plaatsje krijgen, terugvloeien naar moeder aarde en er mag ruimte gemaakt worden voor intuïtie en verbondenheid.

Zo, ik denk dat ik min of meer uitgelegd heb wat deze maan voor mij betekent. Nu zal ik daar meer praktisch mee aan de slag moeten gaan. Ik hoop dat jij ook een fijne maanviering hebt, op welke manier je dan ook met deze maanstand aan de slag gaat!

Blessings en liefs,

Saar

1 thought on “Wat zei ik ook alweer over de maan?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.