De laatste tijd is Twitter eigenlijk een blok aan mijn been. Ooit begon ik heel enthousiast met dit social medium, toen liet ik het weer links liggen, toen begon ik er opnieuw mee omdat het me goed leek voor mijn blog. Inmiddels weet ik niet meer wat ik ermee aan moet…

Voor mijn hoofd is Twitter vrij verwarrend. Alle berichten verschijnen gewoon onder elkaar zonder enige samenhang. Verschillende mensen reageren op elkaar. Dan zie ik dat als een bericht, maar ik begrijp helemaal niet waar het over gaat. Wanneer er wordt gereageerd op iets wat ik heb geschreven, begrijp ik vaak niet eens waarop gereageerd werd. Er worden teveel statusupdates geplaatst in stukjes zodat ik de clue van het verhaal niet meer snap.

Het enige wat ik eigenlijk wel fijn vind aan Twitter is de interessante conversaties die ik met een aantal lieve bloggers heb daar. Ik heb deze mensen niet staan op mijn facebookaccount, hoewel ik dat graag zou willen. En ik vraag me dan ook af of ik die mensen dan niet een beetje uit het oog ga verliezen als ik Twitter helemaal links laat liggen.

Daarnaast heb ik ook nog eens een link met Twitter omwille van mijn blog. Ik post regelmatig mijn blogupdates daar. Ik praat met medebloggers. Ik kom wel eens een interessant blogartikel tegen via Twitter. Ik ontdek nieuwe blogs via dit medium. Op de momenten dat ik daar aanwezig ben.

En dat is de kleine kanttekening die ik wil maken: ik gebruik Twitter bewust om mijn blogupdates te plaatsen, maar verder kan het gebeuren dat ik dagen, soms weken niet op Twitter kijk. Heeft mijn account dan nog een meerwaarde? Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle volgers die ik in de loop van de tijd verzamelt heb. Hoewel ik het leuk vind dat zoveel mensen mijn updates interessant vinden, heb ik ook geen zin om te twitteren om volgers te behouden.

Ik wil graag mijn aandacht bewust over een aantal social media spreiden. Mijn facebookpagina en instagram zijn op dat vlak al werk genoeg om bij te houden, naast het bijna dagelijks schrijven van blogposts.

De vraag blijft dus nog steeds: wat ga ik doen met Twitter?

13 Replies to “Wat te doen met Twitter?”

 1. Hier absoluut dito, zo nu en dan krijg ik een mailtje dat ik weer een nieuwe volger heb, maar ik zit er nooit, omdat ik het niet snap, dat onsamenhangende, omdat als ik iets tweet of iemand mij meld ik wel mail krijg kan ik er nog redelijk uitkomen, zonder dat, ook niet, hahaha

  Ik deel alleen mijn blog en zie eventueel wie het als favoriet aanmerkt en of iemand retweet, gebeurt bijna niet dus ja ach…. bij mij blijft die vraag hetzelfde, kan het zo al niet meer bijbenen, FB, blog en instagram en dan ook in die volgorde en dan ergens twitter….

  X

 2. Ik gebruik Twitter en Facebook het meest om mijn blogartikelen te plaatsen (spammen). Instagram vind ik vooral leuk door de mooie plaatjes die gedeeld worden maar niet perse het medium om blogartikelen te delen. Vooral de interacties vind ik leuk op Twitter maar snap dat het nogal rommelig kan zijn. Dit zijn ook de kanalen die ik blijf houden en ga bijvoorbeeld niet aan snapchat. Teveel bij willen houden lukt gewoonweg niet! Dus moeilijk om te zeggen wat je ‘moet’ doen, als er nog meerwaarde inzit zou ik het blijven gebruiken!
  Anita onlangs geplaatst…Doen zelfhulpboeken wat ze beloven?My Profile

  1. Ik gebruik Instagram ook niet om blogartikelen te delen. Wel zit er een link tussen mijn blog en instagram, maar dat is ook omdat mijn interesses op beide kanalen gedeeld worden.
   Wat er moet gaan gebeuren met Twitter weet ik nog niet. Misschien even loslaten en zien wat er gebeurt. De laatste dagen heb ik niets meer van mijn blog gepost ook daar, maar ik heb niet de indruk dat dat een verschil maakt voor de bezoekers hier 🙂

  1. Ik heb periodes waar ik heel veel post op Twitter en dan komt er inderdaad ook meer reactie. Wanneer ik zelf op mensen reageer, krijg ik ook meer reacties. Daar heb ik eigenlijk ook geen moeite mee. Op facebook werkt dat ook zo. En daar heb ik er geen probleem mee als er wat minder interactie is.
   Twitter is gewoon zo verwarrend…

 3. Twitter is een uitstervend medium… Ik denk ook dat de meeste mensen het gebruiken voor promotie en op de tweede plek om op de hoogte te blijven van bepaalde onderwerpen. Echt levend is in het in elk geval niet meer, maar natuurlijk zijn er altijd mensen die er wel plezier uit halen.

  1. Soms ben ik zelf verbaasd vanwege de vele berichten op mijn tijdlijn. Sommige mensen doen er toch hele verhalen op hoor, maar de interactie op Twitter is inderdaad een heel pak minder!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.