Met het kopje thee bij de hand begon ik te schrijven. Mijn vingers ratelden deze keer niet over het toetsenbord. Deze keer zat ik met een notitieboekje voor mijn neus en mijn balpen in de aanslag. Ik begon met schrijven en toen ik een uur later ophield, had ik wel zes bladzijden vol geschreven. Wat er nu op papier stond waren de doelstellingen voor mijn blog, de lezers die ik graag wil bereiken en een heleboel mooie dromen.

In de tien jaar dat ik blog, is het blogwereldje enorm veranderd. Er zijn bloggers verdwenen en heel wat bloggers bijgekomen. Mensen starten bedrijfjes op en kunnen hun maandinkomen verdienen met hun blog. Waar tien jaar geleden bloggen vooral bestond uit goede, persoonlijke teksten schrijven, zijn bloggers steeds meer influencers geworden. Het zijn duizendpootjes: tekstschrijver, redacteur, fotograaf en  marketeers ineen. Blogs trekken soms honderdduizenden unieke bezoekers per maand aan. De cijfers worden steeds belangrijker. Unieke bezoekers, pageviews, DA en PA, trustflow, … De termen vliegen je om de oren.

Ook ik heb me er de laatste maanden steeds meer in verdiept. Bij aanbiedingen voor samenwerkingen wordt er namelijk wel eens naar die cijfertjes gevraagd. En voor ik me inschreef als ondernemer wilde ik me toch goed informeren over mijn kansen. Maar wat betekent dit nu voor jou als lezer? En wat kan je van mij en mijn blog verwachten het komende jaar? Ik probeer altijd heel eerlijk te zijn met jullie, dus vond ik het ook tijd om – zelfs op de laatste dag van januari – mijn dromen en plannen met jullie te delen.

Waarom werd Galabria een bedrijf?

Van een online dagboekje…

Bloggen is voor mij een geweldig hobby. Het is mijn uitlaatklep. Oorspronkelijk begon ik met bloggen omdat ik wilde schrijven en meer niet. Maar mijn leven veranderde en mijn blog werd mijn plek om te reflecteren, om mijn verhaal kwijt te kunnen. Na mijn herstel van een burn-out besloot ik om mijn verhaal verder te delen, mijn zoektocht naar geluk werd het belangrijkste onderwerp op mijn blog. Ik deelde met jullie lief en leed. Mijn publiek groeide, een fijn groepje mensen volgde mijn blog en reageerde op mijn verhalen.

Net omdat mijn blog zo persoonlijk is, evolueert hij ook mee met mij. En dat is niet altijd eenvoudig geweest. Soms was mijn blog een beetje een schip dat rond dobberde op zee, zonder een echt doel. Soms wist ik weer waarom ik online wilde schrijven. Mama worden, was waarschijnlijk wel de grootste verandering. En daarmee drong de vraag zich op: past mijn blog eigenlijk nog wel bij mij?

Tot een inspirerend platform

Een persoonlijk blog evolueert echter mee met jou als persoon. Vorig jaar begon ik met dromen en ik droomde ook alle kanten op wat mijn blog betreft. Daarnaast kreeg ik steeds regelmatiger samenwerkingen aangeboden. Stilaan begon zich een concreet, nieuw plan voor Galabria in mijn hoofd vorm te krijgen. Daarvoor moest Galabria geen bedrijf worden. Hoewel de samenwerkingen natuurlijk leuk zijn, wil ik niet dat mijn blog een reclamekanaal wordt. Ik wil nog steeds gewoon dingen delen omdat ik daar enthousiast van wordt. Maar voor sommige betaalde samenwerkingen gaat mijn hart sneller kloppen. En daar komen we in ons Belgenlandje in een grijze zone. Collegablogger Sofie legde dit eens prachtig uit in een artikel.

Maar naast die super fijne samenwerkingen heb ik een droom om als copywriter verder aan de slag te kunnen. Galabria als blog is daarbij mijn springplank waar ik mijn liefde voor schrijven verder kan ontwikkelen. Daarnaast is er het bedrijf waarmee ik hopelijk betaalde opdrachten naast het bloggen zelf kan gaan doen.

Over de richting die Galabria zal varen


Photo by rawpixel.com from Pexels

Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat schrijven mijn grootste droom en passie is. Dat is ook waarom ik zo van mijn blog hou. Maar wat ook een deel van mezelf uitmaakt, is mijn drive om een maatschappelijke meerwaarde te bieden. Ik wil mensen helpen en inspireren. Wanneer mijn collega een probleem heeft, moet ik luisteren. Als mijn buurvrouw voor de deur staat met een vraag moet ik haar antwoorden bieden. Dat is hoe ik in elkaar zit. Voor de geboorte van Amélie kon ik mijn ei kwijt in vrijwilligerswerk. Daar heb ik nu echter geen tijd of de mogelijkheid voor.

Maar wat als ik mijn passie en mijn voorliefde om mensen te inspireren zou kunnen combineren? Als ik mijn schrijven zou inzetten om mensen een stukje op weg te helpen? Dat zaadje werd geplant in 2018 en begin dit jaar begon dit idee wat concreter vorm te krijgen. Aangezien ik zelf al meer dan twaalf jaar bezig ben met persoonlijke groei, het verleden verwerken, productiviteit en relaxt in het leven staan, heb ik best wat expertise verkregen in het onderwerp ‘mindstyle’. Waar het aankomt op dit combineren met moederschap, mag ik mezelf stilaan ervaringsdeskundige noemen. En zorgen voor de planeet is eveneens een belangrijk onderwerp waar ik me dagelijks in verdiep om het in de praktijk te brengen.

Daarom wil ik met Galabria iedereen inspireren die liever wil zijn voor zichzelf, voor zijn gezin en voor de wereld. Galabria zal gaan over opvoeden met een (groen) hart. Dat is de nieuwe koers die ik met Galabria wil varen.

Wat kunnen jullie dan verwachten?

De onderwerpen van mijn artikelen

Met evenveel passie en bevlogenheid zal ik hier artikelen blijven schrijven. Aan inspiratie heb ik alvast geen gebrek! De onderwerpen zullen voornamelijk over moederschap, mindstyle en groen leven gaan. Toch blijf ik ook graag schrijven over de werken in ons huisje, boeken die ik lees of schrijven. En natuurlijk zullen jullie mijn wekelijkse dagboekjes niet missen.

De bedoeling is wel om artikelen te schrijven waar jullie even enthousiast over worden bij het lezen als ik dat was bij het schrijven. Dat kunnen tips en tricks zijn, leuke ideeën of gewoon een persoonlijk verhaal. Ik hoop vooral dat jullie na het lezen van mijn artikelen het gevoel hebben dat je er iets mee kan. Dat ik jullie geïnspireerd heb om weer wat liever te zijn voor jezelf, iemand anders of de wereld.

Over die samenwerkingen

Nu Galabria een bedrijf is, als is het maar een minibedrijfje, zullen jullie zeker samenwerkingen aantreffen tussen de artikelen. Zoals jullie van mij gewend zijn, zal ik enkel kiezen voor samenwerkingen waar ik zelf enthousiast van wordt en waarvan ik geloof dat jullie er ook enthousiast over zullen zijn. De eisen die ik aan een samenwerking stel, zullen dezelfde zijn als diegene die ik stel aan mijn eigen artikelen.

Om af te sluiten…

Lieve lezers, ik wil jullie vanuit de grond van mijn hart bedanken dat jullie nog steeds lezen en reageren. Het is een plezier om telkens weer voor jullie het beste van mezelf te geven. Al jouw suggesties, vragen en ideeën zijn zeker welkom. Ik zou ze met ontzettend veel plezier uitwerken. Als jullie in het komende jaar ook weer blijven plakken en de passie van het scherm zien spatten dan kan 2019 alvast niet meer stuk. Enjoy!

Wat zou jij nog graag op Galabria zien verschijnen?

12 Replies to “Wat kan jij van mij en Galabria verwachten het komende jaar?”

 1. Leuk om te lezen dat je blog ook met je is meegegroeid en om de zoveel tijd weer aangepast wordt aan de manier hoe je op dat moment in het leven staat.
  Ik ben heel benieuwd hoe je dit allemaal vorm gaat geven dit jaar. Maar zoals altijd haal ik heel veel uit je blogs en kom hier graag. 🙂
  Succes met dit stuk van ondernemen!!

 2. Ik volg je al een tijdje maar ben vooral een stille lezer. Ik wil hier verandering in brengen en dus wil ik je graag laten weten dat je steeds heel fijne, inspirerende en mooie artikels schrijft die ik met veel plezier lees. Jouw levenswijsheid, aandacht voor het gewone, alledaagse, maar o zo bijzondere leven en leuke schrijfsels weten mij altijd te boeien. Heel veel plezier verder met je blog!

  1. Fijn om weer wat van je te horen, Katrien. Bedankt voor je lieve berichtje en het complimentje. Dat is wel leuk om eens te horen.
   Ook stille lezers zijn meer dan welkom. Als je zin hebt, voel je vrij om te reageren. En anders is het ook helemaal oké 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.