Sinds vorig jaar staat februari gelijk aan de maand zonder alcohol. De campagne ‘Tournée Minérale’ daagt mensen uit om 28 dagen geen alcohol te consumeren. Hiermee willen ze mensen bewust maken van hun alcoholgebruik. In België is de consumptie van alcohol namelijk ingebakken in het dagelijkse leven. Wie ‘neen’ zegt tegen alcohol wordt al gauw raar bekeken. Toch heeft onze consumptie behoorlijke gevolgen voor lichaam en geest. Gevolgen die je beter niet zomaar onder tafel veegt.

De dag dat ik wist dat ik zwanger was, ben ik ook gestopt met alcohol drinken. Na mijn zwangerschap bleef ik nog steeds van de drankjes af, omdat ik borstvoeding geef. Pas sinds Amélie zes maanden is, zou ik al eens een glaasje meedrinken. Zoveel alcohol drink ik dus niet meer. Toch neem ik deel aan ‘Tournée Minérale’. In dit artikel deel ik met jullie de redenen om mee te doen!

💧 Het is interessant om stil te staan bij je alcoholverbruik. Soms denk je dat je niet zoveel drinkt, maar dat kan in realiteit totaal anders zijn. Tijdens een maand zonder alcohol zal je al gauw merken wanneer je zo’n drankje grijpt. Is dit na een drukke dag? Drink jij liever tijdens een gezellig etentje? Of is dit je manier om je weekend in te zetten? Wie weet ontdek je gewoontes die je na Tournée Minéral wilt veranderen.

💧 Een maand geen alcohol drinken heeft veel voordelen voor de gezondheid. Je gunt je lever even een rustpauze. Ook al drink je niet zoveel op een maand, de voordelen kan je toch ondervinden. Zonder alcohol slaap je beter, heb je meer energie, consumeer je minder lege calorieën, ziet je huid er beter uit. Over deze voordelen vind je ook meer op de website van Tournée Minérale zelf.

💧 Tournée Minérale is ook solidariteit. Laten we er geen doekjes om winden: alcohol werkt verslavend. Voor zowel de verslaafden zelf als hun omgeving is dit geen eenvoudige situatie. Alcohol maakt gezinnen kapot en vernield mensenlevens. Het is een sluipmoordenaar die nog steeds onderkend wordt. Als steun aan iedereen die aan zijn verslaving werkt, doe ik ook eens een maand de moeite.

💧 Over alcohol wordt nog steeds te licht en luchtig gedaan. Mogen we geen plezier meer maken? Een mens moet straks alles laten. Het is mijn verzetje. Waarom zou ik met minder moeten doen? Ik heb niet zoveel gedronken en kan nog best met de auto rijden. In mijn ogen heb je het niet nodig om plezier te maken, om te ontspannen of eens lekker uit de bol te gaan. Je bent niet saai omdat je geen alcohol drinkt. Voor die bewustmaking zet ik graag een beentje bij.

Bij deze roep ik dus iedereen op om ook lekker mee te doen. Er is niets mis met eens een glas, maar er is ook niets mis met eens een maandje geen glas. Dus join the club, it will be fun!

4 Replies to “Waarom meedoen met Tournée Minérale”

    1. Hihi, dank je. Mijn consumptie is nu ook weer niet zo groot dat het pijn doet deze maand 😊 Het is meer een actie om mijn Lief te steunen. Die drinkt wel regelmatig iets.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.