In een van de boekenkasten ligt nog een stapel dagboeken die ik geschreven heb. Ze zijn gevuld met mijn dagelijkse beslommeringen en met verhalen waar ik ooit aan begon, maar die ik nooit afgewerkt heb. Schrijven is al zolang ik mij herinner mijn manier om mij te uiten. Het is mijn creatieve bezigheid om de wereld rondom mij te vergeten en even stil te staan.

In 2006 besloot ik om mijn hersenspinsels niet langer voor mezelf te houden. Ik stapte de blogwereld in. Oorspronkelijk begon ik blogs te schrijven om mijn verhaal te delen. Als jonge twintiger botste ik tegen mijn grenzen aan door een burn-out. Vanaf toen startte een levenslang traject van vallen en opstaan, maar vooral van zoeken naar een eigen weg. Brené Brown zou het omschrijven als “het pad zoeken door de wildernis”. Ik ging op zoek naar mijn eigen authentieke zelf en wilde met mijn blog anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Bloggen is voor mij altijd een dynamisch proces geweest. Ik begon aan een gratis blog via Blogger, verhuisde daarna naar WordPress, probeerde een eigen domein, ging daar dan weer vanaf. Ik ben zelfs even gestopt met bloggen uit frustratie, omdat ik niet neergezet kreeg wat ik wilde neerzetten. Maar de schrijfkriebel verdween niet en in 2013 werd Galabria geboren.

journal inspiratie

Toen ik eenmaal het besluit had genomen om opnieuw een blog te beginnen, ging ik daar eens goed voor zitten. Hoe wilde ik dat mijn blog zou gaan heten? Mijn eigen naam wilde ik niet meteen gebruiken, omdat ik in die tijd nog anoniem wilde bloggen. Pas later ben ik echt onder mijn eigen naam gaan schrijven. Ik wilde ook graag een originele naam. Het meeste wat ik bedacht, was in eerste instantie te saai naar mijn idee. Of iemand anders gebruikte die naam al.

Uiteindelijk viel mijn keuze op ‘Galabria’, een fictieve naam die ik ooit in een van mijn verhalen was gaan gebruiken voor de wereld waar mijn hoofdrolspelers in de knoei zaten. Galabria was in die tijd mijn fictieve wereld, waar ik wegdook om even tot stilstand te komen. Met mijn blog kon ik ontsnappen aan de hectische wereld waar we in leven. Ik kon niet alleen mijn ei kwijt, maar slaagde erin om mijn gevoelens en bekommernissen met vele onbekenden te delen.

Galabria heeft dus niet echt een betekenis, behalve diegene die ik eraan gegeven heb. Voor mij gaat het over stilstaan in een hectische wereld, even adem halen en tot rust komen. Het draait om opnieuw verbinding zoeken met dierbaren. Maar ook om die moeizame weg naar gelukkig leven met jezelf te vinden.

Met de geboorte van mijn dochter werd Galabria ook steeds meer een mamablog. En zo zal dit kleine stukje op het internet wel altijd met mij mee blijven evolueren. Ik heb de laatste tijd nagedacht om mijn blognaam te veranderen naar iets met mijn eigen naam erin, maar ik besloot om het toch niet te doen. Deze naam is iets waar ik ooit voor gekozen heb, en eigenlijk nog altijd achter sta.

14 Replies to “Waarom mijn blog ‘Galabria’ heet”

  1. Ik wist het al, je had het al eens eerder vertelt kan ik mij herinneren, en ik denk, dat het heel mooi is om juist met die naam, te blijven evolueren. Past bij jou, hoort bij jou, ik zou het heel gek vinden als je ineens zou veranderen 😉

    You go girl!

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.