Alweer een half jaar ben ik een heel tevreden gebruiker van wasbare inlegkruisjes. Wasbaar maandverband heb ik momenteel niet in huis, omdat ik voor die periode van de maand een menstruatiecup gebruik. Toen ik mijn enthousiasme voor wasbare inlegkruisjes met jullie deelde, kreeg ik heel wat reacties van mensen die geïnteresseerd zijn. Maar de vraag kwam ook waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen.

Lees ook waarom je wasbare inlegkruisjes zou moeten gebruiken.

Sinds ik besloot om groener te gaan leven, heb ik zo een beetje mijn favoriete webshops gevonden. Zo’n leuke dingen moet je natuurlijk niet voor jezelf houden. Zeker niet als mensen ook graag groener zouden leven en je hen daarmee op weg kan helpen. Op jullie vraag waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen, geef ik dan ook graag antwoord!

Tante Rosa

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen logo tante rosa

Elisabeth besloot om haar kinderen geen wegwerpluiers aan te doen, maar om volledig voor wasbaar te gaan. Dat liep een beetje uit de hand en ze startte haar eigen webshop voor wasbare luiers. Maar ze stelde zich, net zoals nog heel wat mama’s, de vraag waarom ze voor wasbare luiers voor haar kind koos en voor haarzelf nog steeds wegwerp inlegkruisjes en maandverbanden kocht. Uiteindelijk wilde ze haar kind beschermen van schadelijke stoffen, maar droeg ze zelf wel nog. Haar tweede zaak werd een feit toen ze Tante Rosa uit de grond stampte, waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen.

Tante Rosa is een webshop, maar je kan de producten ook gewoon in Gent afhalen of bij een van de afhaalpunten van Tante Rosa. Elisabeth en haar consulenten geven je persoonlijk advies als je dat wenst. Je kan ook vragen dat ze bij je thuis uitleg komen geven of een cupparty organiseren.

Kudzu

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen kudzu

Kudzu is een webwinkel met milieuvriendelijke producten. Hun gamma is heel uitgebreid. Dit is dus een webwinkel waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen.

Kudzu verkoopt niet alleen milieuvriendelijke producten, maar neemt deze hele levenswijze ook mee in het bedrijf zelf. Onder de indruk van docu’s als An Inconvient Truth en de inspanningen van Steven Vroman, pasten de oprichters Millie en Valentijn hun levensstijl steeds meer aan. Ze besloten om ecologische producten ook aan te bieden online.

Bij Kudzu kan je je pakketje ook gewoon afhalen in Brugge of eens gaan kijken op een van hun Ecoware Party’s.

Kaatje Katoen

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen kaatje katoen

Kaatje Katoen is een webshop voor wasbare luiers, waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen. In heel wat webshops worden wasbare luiers gecombineerd met wasbaar maandverband en inlegkruisjes. Dat is niet raar, omdat veel mama’s of beginnen bij hun eigen intieme hygiëne of zich vragen gaan stellen over de luiers van hun kinderen.

Deze Nederlandse webshop biedt een gamma aan wasbaar maandverband en inlegkruisjes aan, maar dit is niet hun kernactiviteit.

Doekjes en Broekjes

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen doekjes en broekjes

Ook Doekjes en Broekjes is van oorsprong een verkooppunt voor wasbare luiers en breidde zich uit als verkoper van draagdoeken. Milieubewust zijn ze zeker, want ze proberen zoveel mogelijk bio-gecertificeerde producten aan te bieden. Leuk is dat deze webshop verbonden is aan een stenen winkel waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan vinden in het uitgebreide gamma.

Beide eigenaars van deze winkel heten Ann, een leuk weetje. Wie het niet erg vindt om af te zakken naar Leuven kan meteen kennis met hen maken en persoonlijk advies krijgen.

Babongo

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen babongo

Bij Babongo kan je terecht voor al je groene producten en dus ook voor wasbare maandverbanden en inlegkruisjes.

Ik leerde Babongo kennen als dè webshop van de zeepjes. Mijn grote voorbeeld Iris schreef regelmatig over hun zeepjes. Toen ik de groene toer opging, checkte ik dus meteen deze webwinkel. Wat een fijn assortiment hebben ze daar! Naast zeepjes vind je er ook een heleboel zero waste producten, waaronder ook wasbare inlegkruisjes en maandverbanden.

Made by Lotte

waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen made by lotte

De naam van de webshop vertelt je meteen wat Lotte doet: ze maakt de producten uit haar webshop zelf! Wanneer je bij Made by Lotte wasbaar maandverband of wasbare inlegkruisjes koopt, ben je er dus zeker van dat het product in Nederland onder eerlijke omstandigheden werd geproduceerd. Ook het feit dat deze kleine onderneming eigen producten verkoopt, is gewoon leuk! Daar gaat mijn groene hart toch wel een beetje harder van kloppen.

Dit waren een aantal van mijn favoriet webshops waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen. Hopelijk vinden jullie in deze webshops ook wat van je gading. Veel succes met jullie wasbare verhaal!

Welke webshop zou jij mij nog aanraden?

waar je wasbare inlegkruigjes en maandverband kan kopen pinterest

One Reply to “Waar je wasbaar maandverband en inlegkruisjes kan kopen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.