September vloog voorbij en zo stonden we aan de voordeur van oktober te kloppen. Met de komst van een nieuwe maand heb ik weer zin om plannen te maken. We kunnen weer helemaal met een schone lei beginnen! De herfst is volop in het land. Ideaal dus om lekker binnen te blijven voor het haardvuur om te genieten van een boek of een fijne serie. Tijd ook voor warme chocolademelk, wafels en uitgebreide knuffelsessies. Maar ook het moment voor een aantal andere plannen!

Bijeenkomst van de leesclub

Morgen staat er alweer een bijeenkomst van de leesclub op de planning. De laatste keer dat ik erbij kon zijn, was voor de geboorte van Amélie. Dat kwam omdat het niet echt paste in de volle agenda van mijn Liefje en ik dus thuis bleef voor ons kleine meisje. Deze keer heb ik gewoon een gaatje van hem ingepikt. Het boek is gelezen en ik kijk er alweer naar uit om het met iedereen te bespreken.

Lezen

Concert van zusje

Mijn jongste zusje zingt in een koor. Elk jaar organiseren zij een orkest. Ze brengen pareltjes uit de muziekwereld op een eigentijdse manier, met een persoonlijke touch. Het is elke keer weer genieten. Niet gek hè dat ik er dus naar uitkijk om mijn zusje weer het beste van zichzelf te zien geven, samen met haar koorleden.

Red Rock

De vrijdag voor de verkiezingen organiseert de partij waar mijn Lief bij is een feestje met een coverband. Nog even goed uit ons dak gaan voor we met kleine oogjes in het stemlokaal staan? Waarom niet? Aangezien ik weet dat de coverband die komt, echt instaat voor ambiance, heb ik er alvast lekker veel zin in.

Dropping

Oké, ik ben geen fan van dropping, maar toen ons feestcomité op het werk een nieuwe after-work lanceerde en dit een dropping bleek te zijn, kon ik toch geen nee zeggen. Voor we onze weg moeten gaan zoeken in de velden, gaan we eerst samen wat eten. Bijna altijd zijn de after-works garantie voor dikke fun dus hoort dit ook thuis op mijn lijstje.

verkiezing

Verkiezingen

Of eigenlijk meer het feit dat de verkiezingen voorbij zouden zijn. De afgelopen weken was het volle bak doordraaien. De campagne slorpte alle tijd van mijn Lief op. Hoewel hij heel erg zijn best heeft gedaan om er voor ons te zijn en zoveel mogelijk tijd met het gezin door te brengen, mis ik hem toch wel ongelofelijk. Als ik in onze agenda kijk, zie ik dat de weken na de verkiezingen bijna leeg zijn. Wat kijk ik uit naar avondjes samen bankhangen!

Verjaardagen

Er verjaren twee lieve mensen deze maand: mijn mama en mijn Lief. De verjaardag van mijn mama was gisteren al, maar komende zondag zullen we het vieren met de familie. Het zal weer een gezellige bedoening worden met al dat volk rond tafel. Voor de verjaardag van mijn Lief hebben we nog geen plannen. Ik denk stiekem ook niet dat hij veel zin heeft om het uitgebreid te vieren. De afgelopen weken waren druk genoeg, dus gezellig met ons drietjes is vast perfect!

Date met vrienden

Wat een bedoening was het om met mijn oude schoolvrienden nog eens af te spreken. Ze wonen echt niet aan de andere kant van de wereld (Gent en Brugge zijn echt zo ver niet), maar om een datum te vinden die voor iedereen paste, dat was me wat. We hebben begin september de datum vast gelegd, maar uiteindelijk paste het maar eind oktober om samen nog eens een date te plannen. Daar kijk ik dus heel erg naar uit!

thee

Druiligere zondagen

Herfst is gelijk aan regen en wisselvallig weer. Tegen druilerige zondagen heb ik helemaal niets. Integendeel, zo af en toe een zondag lekker binnen, terwijl het buiten regent is best charmant. Zeker als ik gezelschap heb van warme chocolademelk en een goed boek. Of als ik samen met Amélie leuke dingen kan doen binnen. Jep, laat ze maar komen die regenachtige weekends!

(Maar vergeet er geen zonnige herfstdagen tussen te gooien zo af en toe)

Homemade soep

In de zomer houd ik op met grote ketels soep maken. Zeker met het weer dat we de afgelopen maanden voorgeschoteld kregen, leek een pan soep me nu niet meteen het beste idee. Met de komst van oktober heb ik weer zin om heerlijke groentesoepen te maken om in onze broodnodige portie vitamientjes te voorzien.

Waar kijken jullie naar uit de komende maand?

One Reply to “Waar ik naar uitkijk in oktober”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.