Drie vrouwen, eind de twintig. Eentje ging haar hart achterna en verloor het in Ierland, waar ze ook de andere twee leerde kennen. Ze drinken wijn, praten over seks, passen elkaars kleren en lachen erop los. Met z’n drieën gaan ze shoppen in Dublin en geven schandalig veel geld uit. Hun vrolijke lach is aanstekelijk. Hun intieme vriendschap doet mijn hart een slagje overslaan. En ik ben een klein beetje jaloers.

Deze drie dames en hun vriendschap bestaan niet echt. Enkel in de letters op papier komen ze tot leven. Hoewel ik weet dat boeken, en zeker romantische verhalen, onze echte wereld niet zijn, verlangt mijn hart soms naar een intieme vriendschap zoals ze bestaat op de bladzijden van mijn boek. De wereld die geschapen wordt met letters is niet echt, maar het vleugje jaloezie dat ik voel, is dat des te meer.

Mijn hart is soms een wispelturig ding. Ik weet heus wel dat ik gezegend ben met de liefste vrienden van de wereld. Wanneer ik door mijn contacten op mijn telefoon scroll, kan ik wel vijf mensen zonder aarzelen bellen als het eens minder goed gaat. Ze zullen naar me luisteren, tijd voor mij maken. Met diezelfde vijf heb ik vaak ook de grootste lol.

Ik maak een lijstje van alle prachtige dingen die ik al met die lieve vrienden heb gedaan: er waren nachtelijke filosofische gesprekken, fijne feestjes, muziek en dans. We hebben samen gezongen. In elkaars armen hebben we gehuild. Ik heb hen gebeld als ik even mijn hart moest luchten. Zij hingen met mij aan de telefoon om me als eerste van hun geluk in te lichten. Ze maakten ons deel van hun familie. Op de mooiste momenten van mijn leven waren ze erbij. En ze lieten me niet vallen als ze mij gezien hadden op mijn dieptepunt. Lief en leed hebben we met elkaar gedeeld. En soms zelfs ons bed.

Ik weet niet waar de steek vandaan komt die ik voelde toen ik las over die drie vrouwen samen. Maar het hart kent vreemde wegen. Heel misschien had ik dit even nodig om te beseffen hoe geweldig mijn vrienden zijn, stuk voor stuk!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.