De Ardennen zijn een prachtige streek in ons Belgenlandje. Veel mensen zouden dat al gauw vergeten, want het is geen spannende verre bestemming. Toch genieten wij iedere keer weer als we er zijn. Het laatste weekend van oktober trokken we daarom nog eens die richting uit, met vrienden deze keer!

Dat twee koppels/gezinnen zo op elkaar afgestemd kunnen zijn, dat hadden we niet durven dromen. In ons eigen gezinsleven zijn we soms zo opgeslorpt door andere dingen dat we besloten om er met onze volle aandacht bij te zijn. En we hadden het idee dat het andere gezin dat ook was! Aandacht voor elkaar, voor de hondjes en voor de natuur!

Opnieuw verbinden, zonder wifi

verbinden

De grootste – en minst geziene – stoorzender viel meteen weg toen bleek dat we in ons huisje in het bos gewoon heel moeilijk op internet konden. Er was geen wifi in het huisje zelf en ook ons mobiel internet werd verschrikkelijk verstoord door de vele bomen rondom ons. Verder viel het best mee met de connectiviteit, maar doordat die stoorzender wegviel, was er veel meer ruimte voor elkaar. Dat er geen televisie aanwezig was, maakte ook dat we konden genieten van prachtige gesprekken, leuke gezelschapspelletjes, een theetje of koffie en elkaars gezelschap.

Eten met net dat ietsje meer

eten

Tijdens een weekendje weg kan je natuurlijk beslissen om samen te gaan uiteten. Dat deden we enkel met de lunch op onze laatste dag, omdat we toen niet meer in het huisje konden eten en we daar wel eens zin in hadden. De rest van de maaltijden maakten we zelf, in onze chalet, of we gingen picknicken in het bos.

De voorbereidingen van onze maaltijden deden we met z’n allen. Samen koken is gewoon ook een leuke bezigheid. Niemand krijgt meteen de hele workload op z’n bord en het zorgt voor een heel fijne sfeer als je daarna de maaltijd samen nuttigt. Het is een heel andere manier om met eten bezig te zijn.

Op zondagochtend hebben we ook eens ervaren hoe het is om rustig te ontbijten. Mijn Lief bakte pannenkoeken, maar had slechts een pannenkoekenpan om voor vijf mensen pannenkoeken te maken. Elk zijn beurt afwachten, genieten van de verse pannenkoeken en de gesprekken die daarna tussen mensen ontstaan. Puur genieten!

Ten volle genieten van de natuur

natuur

Wie naar de Ardennen gaat, kan niet anders dan even de benen strekken. Wij maakten een lange wandeling, maar ook de andere twee dagen trokken we de natuur in. Gelukkig hadden we ontzettend veel zon, weinig wind en helemaal geen regen zodat de kleuren en geuren van de herfst ons konden omringen. Wij genoten er ten volle van. Een park in een stad of gemeente is heerlijk in de herfst, maar om in de bossen tussen de oude bomen te zwerven is toch een ervaring waar je met alle zintuigen van geniet. De geuren van de natte bodem, het ritselen van de bladeren, de laatste warmte die de zon geeft, kastanjes die met een ‘tok’ de grond raken, zonnestralen op je gezicht en niet te vergeten de prachtige kleuren die je omringen. Mijn woorden schieten tekort, je moet het gewoon beleven!

Gaan jullie weleens een weekendje de natuur in, los van alle stoorzenders om ten volle te genieten?

One Reply to “Met volle aandacht in de Ardennen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.