Zondag 3 september was het zover: de watereditie van de Viking Run vond plaats in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Mijn Lief en een vriend hadden zich ingeschreven voor deze obstacle run. Dus trokken wij afgelopen zondag richting Wachtebeke en ik neem jullie graag mee op dit uitstapje.

goedemorgenGoedemorgen! Kleine Amélie wordt wakker en heeft honger. Ontbijten dus! Daarna is het tijd om haar aan te kleden, mezelf wat te fatsoeneren en zelf ook een ontbijt te nemen. Mijn Lief heeft zijn tas de vorige dag klaar gemaakt en staat te trappelen om te vertrekken. Toch gaat hij nog even langs de Spar een broodje halen voor mij, terwijl ik mezelf en Amélie klaar maak. Snel nog even haar tas inpakken, de buggy in de auto proppen en we kunnen gaan.

we zijn er klaar voorMijn Lief is er helemaal klaar voor, maar we moeten nog even op onze vrienden wachten. Dan maar stretchen voor we er echt aan beginnen! En knuffelen met Amélie.

verversen

Wie op stap gaat met een baby moet zo af en toe eens luiers verversen. En Amélie begint de dag al goed, want ook haar body en broek moeten eraan geloven. Gelukkig zijn we voorzien!

Wanneer S. en D. aankomen, sleept mijn Lief D. mee naar de registratie, want ze hebben niet zoveel tijd meer voor ze moeten starten. Ik en S. praatten eerst nog even bij in het zonnetje voor we naar de start kuieren. Voor ons is het ook een beetje een mamameeting waarbij we even wat dingen kunnen bespreken. Baby’s hebben die maar een paar dagen verschillen van leeftijd heeft zo zijn voordelen!

startDaar staan ze dan, onze vikings. Voor ze starten is er even een groepsmomentje, want ‘We leave no viking behind’. In deze obstacle run gaat het vooral over teamwork, elkaar helpen en samen een fijne dag beleven. Samen met de baby’s staan we eventjes te kijken voor we op weg gaan om het parcours te verkennen. Het is even zoeken hoe het nu allemaal in elkaar zit. We komen een andere mama tegen die een plannetje heeft en ons een beetje op weg helpt, maar ontzettend veel wijzer worden we er niet uit. Uiteindelijk keren we een stukje terug richting de start.

Ondertussen is het rond de middag en beginnen de baby’s honger te krijgen. We ploffen neer in het gras en hopen dat we bij een hindernis zitten die onze mannen nog moeten nemen. Volgens het plannetje en wat we ervan hebben kunnen maken, zou dat alvast het geval moeten zijn.

slaapjeMet een vol buikje is Amélie in slaap gevallen. Tijd voor mij om even mijn broodje op te eten. We blijven rustig in het zonnetje zitten en vragen ons af of de mannen deze hindernis nog moeten nemen of dat ze er al voorbij zijn. Na een kwartiertje krijgen we het antwoord vanzelf, want ze komen aangelopen.

obstakelZe hebben duidelijk al met heel wat water te maken gehad. Ze zijn druipend nat. Dat heb je natuurlijk wel met een watereditie . Dit is eigenlijk hindernis nummer twintig waar wij hen de eerste keer weer zien. Ze moeten een vrij steile muur met een aanloop bestormen en aan de balk zich vastgrijpen om erover te raken. En als dat niet meteen lukt in je eentje, dan help je elkaar gewoon!

Lang blijven ze niet palaveren, maar rennen meteen door, want het moet wel een beetje vooruit gaan. Eigenlijk heb ik nog honger en S. heeft zelf geen lunch meegebracht, dus gaan we nog even langs de eetkraampjes. En we vinden ons eigen plannetje!

Voor we op zoek gaan naar een volgende hindernis om te gaan supporteren, ploffen we even neer in het gras zodat S. haar lunch kan opeten en de kindjes even kunnen spelen. Enfin, Amélie speelt even aangezien zij net wakker is geworden en het andere beebje ondertussen in slaap is gevallen.

spelen in het gras

Voor Amélie is dit de eerste kennismaking met gras. Eerst zit ze gewoon tegen mij aangeleund, daarna is het leuk om even met haar voetjes in het gras te staan. Ze eindigt uiteindelijk op haar buik languit in het gras, terwijl de sprietjes alle kanten op vliegen. Aan haar lachje te horen, is het ontzettend leuk.

Plannetje

Dit is voor ons niet echt duidelijk. Je ziet hier het parcours wel dat er gelopen wordt, maar we komen er maar niet aan uit waar wij dan mogen wandelen. Gelukkig krijgen we hulp van een vriendelijke voorbijgangster die ons vertelt waar we onze mannen kunnen opwachten. We komen hen tegen bij nog een paar hindernissen, maar lopen daarna door naar een van de laatste uitdagingen. Het duurt vast nog eventjes voor ze er zijn, dus ploffen we nog eens neer in het gras.

spelen in het grasNiet alleen het weer is ons gunstig gezind, ook onze kindertjes. Ze slapen een beetje, kijken even rond, maar vinden het vooral heerlijk om te spelen. Er wordt wat afgelachen, terwijl we op de papa’s wachten. Wanneer ze op hun buik naast elkaar liggen, wordt er zelfs gebrabbeld. Amélie raakt op de een of andere manier bij M. en gilt heel luid in haar oor. Even wat opvoedkunde tussendoor, want mijn beebje vindt het andere beebje zodanig leuk dat ze in haar arm begint te knijpen. Ik geloof dat ze nog iets te jong zijn om te begrijpen dat knijpen pijn kan doen.

borstvoeding

Nog een hongertje. Het is trouwens een prachtige locatie om borstvoeding te geven. Lekker in het zonnetje tussen het groen. Gevorderde borstvoedingsmama hier, want ik zit gewoon lekker in het gras mijn kindje eten te geven. Had je mij dat gezegd vier maanden geleden, ik geloofde nooit dat ik dat zou doen. Maar hé, je bent fanatiek of je bent het niet.

laatste hindernis

De laatste hindernis is eigenlijk de finish: de steps of Walhalla. We zijn net op tijd om ze erover te zien klauteren en uiteindelijk af te dalen naar de begane grond. Nat, moe en met pijnlijke spieren, maar tevreden over hun prestatie.

finishRond half vier finishen onze mannen. Ze nemen een goed verdiende douche, eten snel iets – want de lunch sloegen ze over – en dan zijn we klaar om de dag af te sluiten.

Met ons zessen rijden we naar Gent om daar te genieten van een heerlijke warme, Turkse maaltijd. We hebben allemaal zo’n honger dat ik vergeet om een foto te nemen. Maar het was lekker en gezellig. Tegen een uur of acht merk ik dat beebje er genoeg van heeft. Ze is duidelijk moe en verlangt naar haar bedje. En we geven haar allemaal gelijk. Het was een fijne dag, maar slaap is nu hoognodig!

6 Replies to “Op stap met de baby | Viking Run”

    1. Dat is me inderdaad ook al opgevallen. Mij moesten ze uitleggen wat het is, maar de meeste mensen waar ik het tegen vertel, kennen het toch. Het is trouwens ook een Nederland concept. Grappig hoor om dat accent in België te horen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.