Toen ik jaren geleden in aanraking kwam met hekserij stortte ik me vol enthousiasme in de magie. Hoeveel kleine ritueeltjes heb ik niet gedaan om iets magisch te bewerkstelligen. Pas later besefte ik dat veel heksen werken met de volle maan, maar ook jaarfeesten vieren.

Mijn eerste contact met andere heksen kwam er via internet. Eerst via msn-groepen, later via fora. Meteen werd ik gewezen op de gevaren van het gebruik van magie. Toen mijn kleine spells een paar keer niet werkten, besloot ik om het in de vuilbak te gooien en me met andere dingen te gaan bezig houden.

Via de jaarfeestengroep leerde ik hoe je jaarfeesten viert. Meestal zijn dat grote rituelen met veel elementen erin verwerkt, dus ik begon stilaan te denken dat esbats op dezelfde grootse manier werden gevierd. Niemand verbeterde mij toen ik dat idee wel eens opperde. Een cirkel wordt altijd getrokken en wachters worden altijd aangeroepen. Alleen ligt deze vorm me niet zo als ik in mijn eentje werk. Dus liet ik esbats links liggen. Er waren zelfs perioden dat ik niet eens wist wat de maanstand nu was…

Door mijn toetreden bij een coven groeide ook weer mijn interesse om met andere mensen in aanraking te komen. Zo kwam ik er onlangs achter dat
1. eigenlijk de helft van de heksen niets doet met volle maan
2. de andere helft een heel klein ritueel houden
3. de mensen die cirkels trekken met veel show erbij eigenlijk een uitzondering zijn.
Toen stelde ik mijzelf de vraag: wat voelt voor mij goed om te doen met volle maan?

Gisteren scheen de maan ongelofelijk mooi op mijn terras. Ik stak binnen twee kaarsen aan – een voor de voorouders, eentje voor iemand die wel een lichtje kon gebruiken – en nam een wierookstokje mee naar buiten om in het maanlicht te mediteren. Bij een maanmeditatie vind ik het aangenaam om te maan te visualiseren en daar allerlei beelden vanuit te laten binnen komen. Meestal relativeer ik die beelden achteraf weer, maar deze keer liet ik ze binnen komen zonder oordeel. Pas achteraf wanneer ik in mijn zetel zat met een kopje thee en in mijn dagboek mijn bevindingen neerpende, besloot ik om er betekenissen aan te koppelen. Na mijn meditatie zond ik een wens die voortkwam uit de beelden naar het universum.

Helemaal opgeladen door de meditatie in de maan leek mijn nacht heel anders te verlopen dan normaal. Stilaan lijk ik ook mijn verbinding met de maan te leggen…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.