Vier jaar geleden stapten ik en mijn Lief in het huwelijksbootje. In minder dan een jaar tijd hadden we ons huwelijk gepland. We hadden oorspronkelijk geen groot feest in gedachten, maar dat werd het uiteindelijk wel. Geen moment hebben we spijt gehad van onze keuzes. Het werd een prachtige dag.

In goede tijden …

Vier jaar huwelijk hebben een hele impact gehad op ons leven. Hoewel het voor mij een bezegeling was van onze liefde, voelde ik me niet veel anders dan ervoor. Voor mijn Lief was het vanaf toen ‘voor ècht’. Daarvoor geloofde hij natuurlijk ook in onze relatie, anders had hij me nooit ten huwelijk gevraagd. Toch was er voor hem wezenlijk iets veranderd.

Intussen zijn wij als personen gegroeid, samen. We zijn echt partners in crime geworden. Dat we ondertussen tien jaar samen zijn, waarvan we alweer zeven jaar samenwonen, zal daar ook wel voor iets tussen zitten. De budgetten beheert mijn Lief vooral, maar we bespreken elke aankoop samen. Soms vinden mensen dat een beetje gek. Want ik spreek, voor ik ga shoppen, af met mijn Lief hoeveel ik ga uitgeven. En als ik onverwachts een behoorlijke aankoop wil doen, dan overleg ik altijd even met hem. Over het eten en de meeste huishoudelijke zaken neem ik de beslissingen. Vraag niet aan mijn Lief wat we vanavond eten, want dan kijkt hij naar mij!

Amélie mama papa

Op die manier werkt het voor ons zeer goed. De realisaties van de afgelopen jaren zijn er gekomen, omdat wij op elkaar afgestemd zijn en veel bespreken. Zo konden wij als partners een paar serieuze beslissingen nemen.

Om te beginnen besloten we een huis te kopen. We hebben het samen gerenoveerd en zijn daar nog steeds volop mee bezig. Hoewel mijn Lief met de budgetplanning stond te zwaaien, konden we heel veel realiseren. Een nieuwe keuken en badkamer konden we volledig volgens onze smaak kiezen. De ramen werden vervangen door milieuvriendelijkere exemplaren. We isoleerden het dak en kozen een volledig nieuwe inrichting. Nog steeds kunnen we stukje bij beetje aanpakken zonder al te veel geldzorgen te hebben. Dat noem ik luxe!

De mooiste en zwaarste beslissing de afgelopen vier jaar was waarschijnlijk dat we voor een kindje zouden gaan. In maart 2017 werden we de gelukkige ouders van een klein meisje dat nog steeds ons leven verrijkt. Kleine Amélie heeft voor de nodige uitdagingen gezorgd, maar ze heeft vooral ons gezin compleet gemaakt.

De liefde groeit hier nog elke dag: voor elkaar en voor onze kleine meid.

En in minder goede tijden

Zoals elk koppel hebben we ook minder goede tijden gekend. We hebben ons er echter altijd doorgeslagen. Met goede gesprekken, eerlijkheid en openheid hebben we de moeilijkste momenten het hoofd kunnen bieden.

Mijn Lief is er voor mij geweest toen het moeilijk ging. Toen we elkaar leerden kennen, lag ik behoorlijk met mezelf in de knoop. Om mezelf te vinden en gelukkig te kunnen zijn, heb ik een behoorlijke weg moeten afleggen. Bij elke stap op mijn pad was mijn Lief ergens aanwezig om mij verder te helpen of om me te steunen.

Ook toen hij het moeilijk had, probeerde ik er op dezelfde manier voor hem te zijn. Er zijn hier harde woorden gevallen. We hebben ook al tegen elkaar geschreeuwd. Soms brachten we elkaar aan het huilen, maar we kunnen zeggen dat we er alleen maar sterker zijn uit gekomen als koppel. Dankbaar ben ik voor alle lessen die het leven ons heeft geleerd.

Nog vele jaartjes erbij

Een dag per keer, zeg ik graag. En dat geldt hier evenzeer. Maar ik hoop dat de komende jaren nog veel mooie momenten zullen brengen. Ook weet ik dat we nog vele minder goede momenten zullen kennen. Als we daar evenveel uit kunnen leren als we de afgelopen jaren hebben gedaan, dan komen we er wel!

liefjes

Met de mantel der liefde en een beetje hard werk kan veel tot een succes gemaakt worden.

(c) Buyck & Dousy Fotografie

2 Replies to “Vier jaar liefde”

  1. Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag. Wat een prachtig en eerlijk artikel heb je geschreven. Leuk ook, om de foto’s erbij te zien.. Wij zijn ook al 11 jaar samen, wat gaat de tijd toch hard he!?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.