Eindelijk: een weekendje lekker weg om ons terug te trekken in de natuur. We hadden er weken naar uitgekeken. De nood om even te ontspannen, los te laten en te genieten van de rust was hoog. Daarom was het voor ons uiteindelijk ook geen straf dat onze kleine meid een stokje stak voor onze gebruikelijke activiteit op vakantie. Geen ellenlange wandelingen en dagtochten, maar lekker uitrusten. Amélie deed ons vertragen tijdens onze vakantie. En hoe!

Even een dutje tussendoor

Amélie heeft een heel ander ritme dan wij. Ze gaat vroeg naar bed en is ook vrij vroeg weer wakker. Doorheen de dag neemt ze ook de tijd om twee dutjes te doen, ’s morgens voor het eten en in de namiddag.

Wanneer wij thuis zijn, maken wij gebruik van die dutjes om wat huishoudelijke taken rond te krijgen. Vooral dingen die moeilijker te doen zijn met haar in de buurt staan dan op de planning. Zo raken onze dagen wel gevuld. Tijdens ons weekendje weg hadden we natuurlijk geen huishoudelijke taken om te doen. En als Amélie een dutje deed in de ochtend dan was er voor ons geen andere oplossing dan blijven waar we waren.

Amélie doet een dutje

Van deze tijd maakten we beiden gebruik om eens te lezen of een gezellige babbel te slaan. Waar we anders op vakantie alweer op weg zouden zijn, werden we nu verplicht om ook een beetje uit te rusten.

Verwonder je eens

In de namiddag stonden er wel wandelingen op het programma. Hierbij was het niet altijd te voorspellen wanneer Amélie moe zou zijn en zou willen slapen, maar dankzij onze draagzak was dat geen probleem. Ze zat op papa’s rug en deed een dutje wanneer het nodig was.

De magie gebeurde echter wanneer ze wakker was. Kleine Amélie wees naar alles wat haar interesseerde. Daarmee trok ze onze aandacht en wees ons op dingen die we anders nooit zouden gezien hebben. Vol verwondering keek ze naar de bomen, de vogels, insecten en paarden langs de kant van de weg. Ze wees ons op de weerspiegelingen in het water en de glinstering van de zon.

paard

Wat een prachtige dingen hebben we gezien. Amélie kon het dan wel niet in taal uitdrukken, maar dat wil niet zeggen dat zij niets te zeggen heeft. Met haar kleine vingertje toonde ze ons de wereld alsof we hem voor de eerste keer zagen.

Eet met smaak

Tijdens werkweken is eten vaak heel functioneel bij ons. We houden er absoluut van om lekker te eten. Maar met een avondroutine die op tijd afgewerkt moet worden, blijft er niet altijd veel tijd over om ook echt te genieten. Amélie eet steeds meer met smaak en dat liet ze ook blijken. Het was heerlijk genieten van de maaltijden met ons klein meisje bij ons.

eten aan het meer

Kleine Amélie smulde van bloemkool, aardappelen en Ardeens gebraad. Of van een sneetje kippenwit op haar brood. En wist je al dat stokbrood ontzettend lekker is met jam? Ik en mijn Lief hebben weer geleerd hoe eten mensen samen brengt. Zelfs als je dagelijks met die mensen samen leeft.

Hoe vertragen jullie op vakantie?

5 Replies to “Hoe Amélie ons deed vertragen op vakantie”

  1. Laat ik eerlijk zijn, eigenlijk ben ik met mijn dochter toen ze nog zo jong was, nog nooit op vakantie geweest, de eerste keer was toen ze al 5 was, en dan vertragen ze ook, maar totaal anders, en tegelijk ook weer niet omdat ze dan ook voor je uit gaan rennen en eerder bij andere dingen zijn dan jij eigenlijk wilt zijn, dus dan komt de versnelling 😉 hahaha

    Geniet dus absoluut van deze vertraging!

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.