Vandaag de eerste keer een ‘days of gratitude’ op vrijdag. Het is een fijne verandering voor mezelf, omdat dit eigenlijk een stukje de afsluiter van de week is. Aangezien de laatste ‘days of gratitude’ op maandag is, zal ik een paar kleinere dingen uitlichten. Het is wel eens fijn om de kleine dingen in de spotlights te zetten, want meestal komen de leuke activiteiten van het weekend daar.

Waar de afgelopen weken vrij goed gevuld waren, was deze week een pak rustiger. Er waren veel minder afspraken op avonden, waardoor er meer tijd was voor andere dingen. Ook deed ik een paar fijne ontdekkingen op vlak van meditatie. Een rustigere week, maar weer meer dan genoeg om dankbaar voor te zijn…

Highlights

Fietsen en de veranderingen van de natuur zien | stilaan keert het licht terug naar onze streken en dat merk ik elke ochtend en avond een beetje meer. Begin januari ging ik nog in het donker naar huis, ondertussen valt de schemering pas in wanneer ik al halverwege ben. Ook de dieren die ik op mijn pad tegenkom, reageren helemaal anders. In de stille ochtend zie ik nu al eens twee merels spelen. Hier en daar is er een vroege vogel die zijn lied al eens uitprobeert. Hoewel we nog steeds in een koude periode zitten, wijzen de veranderingen op de lente die eraan komt. Wanneer de zon haar eerste stralen de lucht in stuurt, geeft dat telkens weer een prachtig schouwspel.

natuur

Ontdekkingen en meditatie | aangezien ik mezelf als doel heb gesteld om elke werkdag in januari minstens tien minuten te mediteren, besloot ik om meteen gebruik te maken van deze momenten om op youtube wat meditaties uit te proberen. Ik startte bij Jonn Kabat Zinn en ben ondertussen alweer heel wat andere meditaties tegen gekomen. Ook via een vrouwencirkel waar ik bij zit, ben ik een nieuwe meditatie/visualisatie tegen gekomen die heel fijn is. Het lijkt me leuk om deze ontdekkingen op het einde van de maand wat te bundelen en een post te schrijven over de leukste meditaties die ik gevonden heb.

Voetjes omhoog en lezen maar | het stond vorige week ook al in de highlights, maar ook deze week heb ik ontzettend genoten van de momenten in de zetel, met mijn voeten in de lucht en een boek op mijn schoot. Luna vergezelde mij. Ze nestelde zich in een bolletje om uit te rusten nadat ze de hele dag had gespeeld en haar ’s avonds had uitgeleefd in de tuin. Het boek dat ik nu lees, gaat iets minder vlot vooruit – lettertype en manier van schrijven maken dat mijn tempo iets lager ligt – maar ik geniet van het gehele verhaal. Ken Follets Century-trilogie is zeker aan te raden!

lezen

Heerlijke vrieskou | het zal bepaalde mensen misschien wel verbazen, maar ik ben eigenlijk heel blij met deze vrieskou! Ik vond het de afgelopen maanden nogal jammer dat de temperaturen steeds rond de tien graden bleven draaien. Toen ik zondag opstond en merkte dat het vroor, kon mijn geluk niet op. Het mag dan wel koud zijn; we zijn de laatste dagen ook getrakteerd op een prachtige zon. De zonsopgangen en zonsondergangen waren majestueus! Om van het heerlijke gevoel dan nog maar te zwijgen als de zon door het raam naar binnen scheen. Neen, ik ben fan van de kouden dagen, zelfs als er wolken hangen. Het hoort zo, anders is er geen winter geweest voor mij.

Lichtpuntjes

♥ met aandacht het huishouden doen ♥ kunnen ontspannen tijdens het strijken ♥ warme chocolademelk ♥ stromend water ♥ knuffelige Luna’s ♥ moeilijke telefoongesprekken afhandelen ♥ ontspannen praatjes ♥ warme kleren ♥ bloggen ♥ goede ideeën ♥ een luisterend oor ♥ een goede vriendin ♥ gesprek met mijn Lief ♥ spruitjes ♥ samen gezellig in de zetel liggen ♥ hulp van een collega ♥ mooie lucht ♥ mijn regenbroek ♥ fijne blogreacties ♥ verwarming ♥ een fijne ochtendroutine ♥ de geur van wierook ♥ MINA-raad ♥ een drankje achteraf ♥ spontaan opgenomen worden in een groep ♥ hulp in het huishouden van mijn Lief ♥ complimenten over het eten ♥ een afgewerkte to-do-lijst ♥ opstaan met veel blognotificaties ♥ knuffeltjes ♥ koffie ♥ speculaaskoekjes ♥ een vrije avond ♥ mediteren ♥ een warme douche ♥ voor het haardvuur zitten ♥ lezen ♥ appreciatie ♥ worldshake ♥ boerenkool ♥ fietsen door de regen ♥ lekker geurende douchegel ♥ witte wijn ♥ het vooruitzicht op een rustige avond ♥ stilte ♥ ochtendwandelingen ♥ mijn Liefje ♥ frietjes ♥ Luna en Wolfje ♥

spruitjes

strijken

zon

 

Music Maestro

6 Replies to “Veranderingen, rustmomenten en winters weer”

  1. Ik ben het helemaal met je eens wat de vrieskou betreft, als het dan helder is, is het zo mooi blauw allemaal en de wolken zo prachtig wit, de zon zo mooi, luchten prachtig, kortom ik volg je, naast dat het ook goed is om alle of de meeste insecten even dood te laten vriezen nu.

    maar, mijn hoofd en hart vinden het heerlijk, mijn spieren iets minder, maar ik heb het ervoor over, alle seizoenen zijn altijd al mooi geweest op hun manier en ergens, mag er ook nog flink sneeuw vallen, al is dat voor jou werk en de fiets niet zo handig natuurlijk, en nu wel 😉

    X

  2. Ik geniet zo van jouw artikelen. Zo mooi welke ontwikkelingen je doormaakt en hebt doorgemaakt. Dat klinkt misschien wat zweverig allemaal, maar ik meen het echt. Ik krijg inspiratie van je.

  3. Ik kan genieten van een koude zonnige dag… vind ik heerlijk wandelen!
    Hier werd er ook wat meer gelezen… gezellig in de zetel met een dekentje… zalig!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.