Boekentips

Verandering

Dag lieve Haagje,

Ik heb je nu toch ook wel een hele tijd laten wachten voor ik iets van me liet horen via de blogbrieven. Momenteel is mijn tempo om brieven te beantwoorden rampzalig. Het is dan ook zo druk, vooral in mijn hoofd!

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de grote gebeurtenis volgende week, maar ook met het feit dat in september alles terug begint te rollen. Lief gaat weer naar de kunstacademie, naast het feit dat we gaan zwemmen en ook de vergaderingen en overleggen van onze engagementen stapelen zich op. En natuurlijk de Ordinary Witches dag morgen, die zou ik bijna vergeten!

Ondertussen lijkt de herfst weer even uitgesteld. De zon laat haar laatste stralen vallen over het land en verwarmt ons met de laatste kracht die ze hier op ons halfrond kan schenken. Toen een paar weken geleden de herfst haar intrede leek te doen, zat ik wel heel erg met een dubbel gevoel. Deels verlangde ik naar het najaar, de gekleurde bladeren en de geur van paddestoelen, maar anderzijds wenste ik toch dat het nog even warm bleef. Sommige dingen doe je nu eenmaal liever niet in de regen…

Mabon komt echter al gauw dichterbij, waarmee we ook weer een equinox hebben en de omschakeling naar een ander seizoen ook meteen weer heel duidelijk wordt. Wanneer ik uit mijn bedje duikel, is het nog donker buiten. De schemering is net goed zichtbaar wanneer ik samen met mijn Lief, Luna en Wolf een ochtendwandeling maak. We zien de wolken vlak boven de weilanden hangen en kunnen de belofte van de komende winter al voelen in de lucht. Wanneer ik op mijn fiets spring om van het station naar mijn werk te gaan, laat de zon haar eerste stralen over ons vallen. Voorlopig voel je nog in de lucht dat het een mooie dag zal worden en de avonden zijn meestal nog heel aangenaam.

10647023_10204903325851957_7021397438372828164_n
Copyright: Saar

Met Mabon zal ik niet in het land zijn en ik kijk uit om dit jaarfeest waar oogst en balans centraal staan te beleven in Ierland. Zoals je weet, is er het afgelopen jaar veel gebeurd op persoonlijk vlak, er zijn veel veranderingen geweest bij mezelf. Niet alleen in de manier waarop ik met de dingen omga, maar ook in hoe ik dingen doe en hoe ik naar de wereld kijk. Stilaan merk ik daar ook de keerpunten van: hoe mensen je raar aan kijken als je zegt dat je datgene waar je zin in hebt niet zal kopen, de vele argumenten die men er tegenaan gooit als je iets niet wilt eten of de soms extreem verdedigende manier waarop mensen hun idee dan gaan verdedigen alsof je hen afkeurt. Ik schreef er gisteren nog een blogje over.

De komende periode zal er een van bezinning zijn en dit jaar kijk ik daar eigenlijk heel erg naar uit. Ik ben benieuwd wat het najaar mij zal brengen en waar het pad heen leidt.

Een heel fijn weekend, lieve Haagje, we zien elkaar gauw!

Veel liefs,

Saar

Wat Haagje schreef, kan je hier lezen.

1 thought on “Verandering

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.