imagesVegan, dat doe je in stapjes, dacht ik toen ik de Vegan Challenge bijna een maand geleden achter me liet en mezelf beloofde om A.V.A.P. te gaan eten. Ik volgde toen al een aantal blogs waar leuke tips op kwamen, ook was ik lid van een aantal groepen op Facebook. Ik geloofde dat het lezen over vegan me inspiratie zou geven en dat elk stapje daardoor een stukje makkelijker zou beginnen gaan.

Dat geloof ik trouwens nog steeds. Vegetarisch gaat me vrij goed af en er zijn maar een paar zwakke momenten. Ik ben nog steeds trots op mezelf en op de keuze die ik maakte. Een paar momenten van zwakte daar straf ik mezelf niet voor. Maar dat lezen over veganistisch eten en leven is geen sinecure, want ook al staan er een aantal blogs in mijn lijstje van ‘to-read’, ik merk dat er nogal weinig afwisseling in zit. Wanneer het ene blog een kookboek gereviewd heeft dan volg geheid het volgende blog. Natuurlijk is het leuk om meer dan een review te lezen, maar als dat met alle producten die je tegen komt zo is, begint het toch een beetje te vervelen.

Hebben die bloggers zo weinig inspiratie dan? Ik weet dat een aantal van hen elkaar kennen, maar ik geloof nu eerlijk gezegd niet dat ze allemaal van elkaar gaan ‘pikken’. Eerder geloof ik dat er nogal weinig in het veganwereldje is wat te reviewen valt als make-up bijvoorbeeld al geen topic is waar je het over hebben wilt. En op een dag zijn alle tips die er te bespreken vallen ook wel besproken toch?

Het is dus niet alleen in mijn kleine West-Vlaamse omgeving dat vegan een moeilijk onderwerp is. In mijn omgeving vind ik ook niet zoveel vegan producten. Blijkbaar is het zo dat er in de wereld vrij weinig variatie is op vlak van vegandingetjes. Er is dus nog een hele markt te veroveren en veganizen als je het mij vraagt!

One Reply to “Vegan en meer”

  1. Ik snap volledig wat je bedoelt. Misschien handig om te weten: er zijn bedrijven die blogs contacteren voor een review (cosmetica, boeken etc) en vaak wordt er overeengekomen om de review te delen binnen x aantal weken. Als dat bedrijf deze afspraken maakt met 5 blogs tegelijk tja… dan heb je inderdaad zoiets. Dan wordt het beetje een nek-aan-nek race helaas. En ook: bedrijven sturen identiek dezelfde mail naar meerdere mensen tegelijk… ik werd zo ooit al eens onder een andere naam aangesproken haha. Meeste bloggers zeggen geen nee tegen reviews (gratis producten!) en als die allemaal binnen dezelfde tijdspanne iets publiceren is het verre van origineel.

    Die nek aan nek race voor boeken en nieuwe producten vind ik trouwens ook vreselijk irritant. Er zijn mensen die echt dezelfde dag nog naar de winkel gaan én schrijven om de eerste te zijn om over iets te bloggen. Meestal mensen zonder een job of huishouden I guess. 😉 Ik probeer me daar niets van aan te trekken, al die stress is niet gezond zeg;.. het is in de eerste plaats nog altijd een hobby!

    Dat pikken van elkaar is iets dat helaas elke dag gebeurd in de blog wereld. En veganistisch bloggen is moeilijk als je geen masterchef bent 🙂 op elke blog een stoofpotje vinden is niet origineel, op de duur ben je die seitan beu gezien, idem alle boeken. Zelf probeer ik op te letten dat mijn posts niet op dezelfde tijd verschijnen als andere…en ook niet blog over iets waar een ander vorige week nog heeft over geblogd. Maar ah, ik laat ook nog wel eens steken vallen…

    Zijn er dingen die je meer zou willen zien op blogs? Anders laat het mij gerust weten… het is misschien wel stof tot nadenken, wie weet. 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.