Na een ongelofelijk gemengd weekend lijkt het vandaag niet te komen. Ik denk aan onderwerpen, maar er komt geen idee. Ik open mijn wordpress, maar het scherm bleef leeg. Waarom heb ik vorige week geen post ingepland voor vandaag? Het antwoord is eenvoudig: omdat ik normaal na een weekend veel inspiratie heb opgedaan. Maandag is een ideale dag om te bloggen, maar wat er dit weekend gebeurde, was nu eenmaal niet te voorzien…

Telefoon op vrijdag

Het begon vrijdag al een beetje op een minder goede manier. Kort na mijn middagpauze kreeg ik telefoon van mijn schoonmoeder. Normaal gaat zij op vrijdagmiddag even langs bij ons thuis om onze twee sloebers van honden even buiten te laten. Toen ik de telefoon opnam, wist ik al dat er iets niet klopte. Ze klonk gejaagd en lichtjes in paniek. De grootmoeder van mijn man was, op weg naar de bakker, gevallen. Mijn schoonvader was met de auto naar het ziekenhuis en zij had dus geen vervoer… Ik belde snel mijn man op, er werd wat geregeld voor de honden en ik besloot om mijn werkdag op vrijdag wat vroeger af te ronden.

Gelukkig bleek het allemaal wel mee te vallen: een gebroken pols en een nachtje in het ziekenhuis, of misschien tot na het weekend, want aangezien zij alleen woont, moest er nog hulp geregeld worden.

Telefoon op zondag

Op zondag was ik samen met mijn zussen de kerstmarkt in Gent gaan bezoeken. Vanwege de regen en het veel te koude weer besloten ik en mijn man om nog even langs te gaan bij mijn moeder. Ik zond daarvoor een berichtje, waarop ik vrij kort daarna een telefoontje kreeg. Ik hoorde meteen dat het niet over goed nieuws ging. Mijn moeder had namelijk zelf net een telefoontje gekregen van het rusthuis waar mijn grootmoeder verblijft om te vragen of zij zo snel mogelijk die kant op kon komen. Mijn grootmoeder was ziek en er werd een opname in het ziekenhuis overwogen. We stonden nog geen kilometer van het rusthuis vandaan, dus ik besloot om meteen langs te gaan.

De huisdokter was gelukkig ter plaatse en zo werden we ook meteen ingelicht. Waarschijnlijk had ze een zware longontsteking. In het rusthuis zelf hadden ze beademing voorzien en de dokter besloot om haar daar te laten blijven. De testresultaten zouden vandaag binnen komen, daarna zou er gekeken worden wat de opties waren. In het rusthuis konden ze minstens dezelfde comfort bieden als in het ziekenhuis en aangezien mijn grootmoeder bedlegerig is, zelf nog meer, daar de positionering een belangrijk aspect van haar verzorging is.

Vandaag zit ik dus nog steeds even te bekomen van een hectisch en overdonderend weekend. Hopelijk ben ik morgen terug een beetje ‘bij gekomen’ om weer de gebruikelijke blogs te kunnen schrijven!

8 Replies to “PERSOONLIJK | Vandaag komt het niet…”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.