Het probleem om exact te definiëren wat ik nu eigenlijk met dit blog wil, blijft spelen. Terwijl ik na mijn vakantie in oktober het gevoel had weer in de schrijfflow beland te zijn, bleek december weer een heel andere maand te worden. Ik belandde in een leesflow. Ik heb eigenlijk voornamelijk zin om in de zetel te kruipen met een goed boek. Heerlijk verdrinken in nog voor mij onbekende werelden, nieuwe verhalen ontdekken en nieuwe ideeën tegenkomen. Want ook de fictieboeken staan nog hoog op mijn lijst van boeken om in te verdrinken.

Begin december bekeek ik mijn challenge op goodreads en stelde vast dat ik nog een tiental boeken moest lezen om mijn doelstelling te halen. Ondertussen zijn er nog een drietal te lezen voor ik mijn uiteindelijke doel bereik. Zoals ik nu in de flow zit, geloof ik eigenlijk dat ik zelfs dat ik mijn doelstelling makkelijk nog een stukje voorbij streef.

Lezen is heerlijk in de winter. En vooral in december. In mijn doelstellingen voor deze maand vermeldde ik al dat ik mijn goede portie energie graag behoud deze maand. December is namelijk altijd een moeilijke maand, vanwege de korte dagen. Met het mindere weer is het ook altijd moeilijk om een beetje zonlicht te vangen en de afgelopen weekends hadden ik en Luna niet veel zin om door de regen te gaan hupsen. Luna hield er meer van om in periodes van een half uurtje buiten te gaan spelen om dan weer even te gaan drogen voor de kachel. En gelijk heeft ze! Ondertussen belandde ik gezellig met een boek in de zetel als ik niet aan het bakken was. Elke zondagmiddag een heel eind kunnen lezen, zorgt natuurlijk voor een mooie vordering in het aantal gelezen pagina’s.

Lezen is trouwens ook ontzettend ontspannend en geeft rust. Dat is hard nodig om de wintermaanden door te komen. Dus terwijl ik verdrink in mijn boeken, blijft mijn blog een beetje op een lager pitje staan. De flow om te schrijven is even weg. En wat wil ik er eigenlijk mee, bedenk ik me telkens ik met het boek in de zetel lig. Het is een persoonlijk blog dat gaat over geluk vinden in het leven. Wil ik dan verder gaan met persoonlijke verhalen schrijven? Of hou ik meer van mijn artikelen met tips waar ik dan ook veel meer werk in moet steken? Ik mijmer even en ga dan door met het lezen van mijn boek. Want dat is het gelukzalige puntje momenteel.

Er valt dus nog een heleboel na te denken over mijn blog en misschien moet ik maar gewoon beginnen met schrijven. We zien wel waar we uitkomen.

6 Replies to “Van de ene flow in de andere”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.