Morgen is het alweer zover: 14 februari, de dag van de Liefde! Ben jij ook een hopelijk romantische ziel of hou je net helemaal niet van dat commerciële gedoe? De romanticus in mijn vind het wel leuk om Valentijn te vieren. Maar dan doen ik dat het liefst op een ietwat alternatieve manier. Hierbij deel ik met jullie vijf ideetjes voor een alternatieve Valentijn. En het leuke is, je kan het ook gewoon onder singles doen!

De knusse Valentijn

Bij romantiek denk ik niet meteen aan drukke straten, overvolle restaurants of grootse evenementen. Ik denk eerder aan kaarslicht, gezellig bij elkaar kruipen onder een dekentje en een lekkere kop dampende thee of warme chocolademelk. Weet je nog dat jullie daar in het begin van je relatie elke dag tijd voor maakten? Laat je met Valentijn nog een keer helemaal gaan! Maak het gezellig in huis. Steek kaarsjes aan, gooi een dekentje over jullie heen, geniet! Lees elkaar mooie gedichten voor of een leuk verhaal. Vertel over jullie dromen, verwachtingen en nieuwe ideeën. Met een hapje en een drankje is het helemaal compleet!

valentijn

De laat-het-kind-in-je-los Valentijn

Wat vond je het leukste als kind om te doen? Rennen door de bossen? Gezellig tenten bouwen in huis? Op de speeltuin je helemaal uitleven? Ga deze Valentijn eens terug naar je kindertijd en deel dit met iemand waar je van houdt. Neem elkaar mee naar de plekjes waar je als kind veel kwam. Ga naar plaatsen waar je mooie herinneringen hebt gemaakt. En maak er deze Valentijn gerust nog een paar nieuwe bij!

De culinaire Valentijn

De liefde gaat door de maag. En niet alleen deze van de man. Samen eten is wat mij betreft gewoon geweldig. Ik ben gek op eten, zeker als je buitenshuis kan gaan smullen van lekkernijen. Dus ga gewoon samen van een vijfgangenmenu genieten. Alleen doe je dat niet in een restaurant, maar ga je gewoon vijf gangen in vijf verschillende restaurants, leuke bistro’s of koffietentjes gaan proberen. Zo heb je niet alleen een geweldige Valentijn, maar leer je ook nog eens wat nieuwe adresjes kennen om je etentje over te doen!

valentijn

De doe-het-zelf-Valentijn

Cadeautjes geven is heerlijk. Cadeautjes krijgen is zalig. Maar wat helemaal het einde is, zijn persoonlijke cadeaus. Ga dit jaar dus niet gewoon naar de winkel de laatste cd halen van je Lief (of vriendin) zijn idool, maar maak gewoon zelf een prachtcadeau. Dit is het moment om alle geweldige selfies die jullie samen namen in een lijst te steken. Of maak het favoriete tussendoortje en steek het in een leuke doos. Misschien ben jij wel een kei in handlettering en maak je een leuke kaart. Laat de creatieveling in je los!

De grenzeloze Valentijn

Zijn jullie een koppel dat liever de wereld ontdekt dan thuis blijft? Misschien ben jij wel een echte globetrotter. Maak dan van Valentijn het ideale excuus om een reisje te plannen. Kies je een citytrip of een weekje weg? Dichtbij of lekker ver weg? Ga die grenzen over en ontdek samen de wereld. Ook ideaal om met je beste vriend(in) te doen!

Hebben jullie nog wilde plannen voor Valentijn?

2 Replies to “Vijf alternatieve ideeën om Valentijn te vieren”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.