Tijdens onze vakantie in Normandië hebben we talloze wandelingen gemaakt. Uiteraard hadden we de wandelwagen mee, maar uiteindelijk hebben we die zo goed als niet gebruikt. De keren dat ik een poging deed om ermee op wandel te gaan, mochten we algauw een andere keuze maken. En die keuze viel op onze draagzak van Tula.

Dichtbij mama/papa

Toen Amélie nog een klein beebje was, hield ze er het meeste van om dicht bij mama (of papa) te zijn. Zo’n klein meisje elke dag op de arm dragen, dat was toch een beetje teveel van het goede, dus ging ik op zoek naar mogelijke oplossingen. Daarbij kreeg ik de tip van een vriendin om de draagzak van Tula te kopen. Een draagzak is handig in gebruik, want je hoeft geen moeilijke knopen te leren. Tula heeft daarbij de naam om een heel ergonomische draagzak te hebben waarbij zowel voor baby als voor mama of papa het dragen ook nog eens comfortabel blijft. Met een cadeaubon die we kregen, ging ik die draagzak dus halen. Thuis heeft hij ons al talloze keren uit de nood geholpen, maar deze keer bleek hij ook nog eens een must-have voor een wandelvakantie.

Smalle straatjes en kleine paadjes

Voor wandelingen in de bossen lijkt het vrij logisch dat je niet met een wandelwagen zomaar overal heen kan. Niet alleen kunnen onverharde wegen een hindernis zijn, ook de vele kleine paadjes bleken niet zo wandelwagenvriendelijk. In de steden stonden we ook meestal te kijken hoe moeilijk het was om met een wandelwagen ook maar iets te doen. De straten waren vaak smal en de drukte maakte het niet bepaald aantrekkelijk om er met een kinderwagen door te gaan.

Tula

Gelukkig hadden we dus de draagzak mee. Op sommige momenten droeg ik Amélie op mijn buik waar ze het lekker warm en gezellig had, andere keren kon ze op de rug worden gedragen. Vooral dat laatste was handig, omdat je zo nog meer je handen vrij hebt en Amélie ook veel meer kon zien.

En het comfort?

Dat was er zeker. Ik heb wandelingen van acht kilometer gemaakt met kleine Amélie op mijn buik of op mijn rug. Het enige waar ik werkelijk last van had, was van de warmte. Als je zo dicht bij elkaar zit, is het een pak warmer dan wanneer je baby in een kinderwagen zit. Ik had me vaak net iets te warm gekleed voor het wandelen met een baby tegen me aan. Maar Amélie kon alleen maar profiteren van die warmte. Voor ons is het duidelijk: volgende keer blijft de wandelwagen thuis en nemen we enkel de draagzak mee!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.