Aan liedjes kan je zo je eigen betekenis geven. Misschien heeft de schrijver van het nummer het helemaal anders bedoeld, maar liedjes hebben op die manier een heel belangrijke rol in mijn leven gekregen. Zo ook ‘Under the Bridge’ van The Red Hot Chili Peppers.

Wanneer de zanger de eerste woorden over zijn lippen laat rollen, gaat het haar op mijn armen recht staan. Sometimes I feel like I don’t have a partner. Sometimes I feel like I’m all alone. Ik ken die dagen. De dagen waarop je dat gevoel hebt er alleen voor te staan en niemand te hebben die je bijstaat. En ook al heb je dan de liefste man van de wereld, iemand die zijn arm om je heen slaat en je troost, toch blijft dat gevoel keihard hangen.

Met het refrein van ‘Under the Bridge’ kan ik dan heel hard meebleiren. I don’t ever wanna feel like I did that day. Neen, nooit meer wil ik me voelen zoals ik me ooit voelde. Diep in de put, zonder uitzicht voor de toekomst. Met de vraag op mijn lippen of het dan nog wel zin had dat ik in leven was. Elke dag was een gevecht, elk moment weer een poging om een overwinning te behalen. Het voelt alsof de hemel op je hoofd gaat neerstorten. De muren komen op je af. En je wilt gillen, gillen, gillen. Gillen omdat het allemaal niet meer gaat. Gillen omdat je geen zin meer hebt om verder te gaan.

Met ‘Under the Bridge’ keer ik even terug naar die momenten. Het is zo’n nummer dat me eraan herinnert dat het leven helemaal zo slecht nog niet is, want uiteindelijk heb ik het zwarte gat overwonnen. En ging ik meer dan ooit, volledig voor het leven. And I don’t ever wanna feel like I did that day!

3 Replies to “Under the bridge”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.