De voorgaande weken kreeg ik al eens de vraag hoe het met mijn boek gaat. Heel goed hoor. Ik moest alleen nog beginnen schrijven aan dat boek! De bedoeling was namelijk om in één maand tijd mijn fameuze droom te verwezenlijken. Zo ongeveer toch.

Nanowrimo gaat van start

Gisteren was het dan zover. De eerste dag van Nanowrimo was aangebroken. Vanaf dan begonnen op heel veel plaatsen in de wereld mensen aan hun boek. Met als doel 50.000 woorden te schrijven deze maand, werden zelfs meteen na middernacht bij sommigen de eerste woorden al op papier gezet.

Ook ik kon het niet laten. Na drie avonden super vroeg in bed te liggen, lukte het me woensdagavond niet meteen om te slapen. Toen ik merkte dat het spookuur al aangebroken was, nam ik mijn telefoon en begon aan de eerste scène.

days of gratitude schrijven

Er kwamen toen maar een driehonderd woorden uit mijn vingers, maar het begin was gemaakt. De volgende dag herschreef ik die woorden alweer en vervolgde mijn verhaal. Uiteindelijk staan er 2099 woorden in mijn bestand als ik die avond afsluit. Een mooi begin, want als ik dit elke dag volhoudt, dan haal ik meer dan 50.000 woorden.

Writings by Saar, de komende maand

Elke dag zo’n 1.600 woorden schrijven, dat betekent dat ik minder tijd zal hebben om te bloggen. Hier was ik wel op voorbereid. Ik wil me de komende maand graag echt op mijn doel focussen en niet moeten dubben over blogposts. Wat kunnen jullie dus verwachten in november?

Om te beginnen is er hier voor de eerste keer een reeks gastblogs te vinden. Zo’n zes artikelen kreeg ik voor ‘Lichtpuntjes in het duister‘ toegezonden. Die zullen komende maand gepubliceerd worden. Je kan overigens nog altijd een artikel insturen als je graag wilt meedoen.

schrijven blog

Elke zondag zullen jullie nog steeds trouw getrakteerd worden op mijn dagboekje. Daarnaast zal ik ook wat updates over Nanowrimo geven en als het lukt, publiceer ik nog een paar andere posts tussendoor. Je zal niet dagelijks nieuw leesvoer vinden, maar ik blijf zeker regelmatig iets nieuws plaatsen.

Blijven schrijven

Ondertussen blijf ik toch lekker gewoon schrijven, al is het deze keer niet aan stukjes op mijn blog, maar voor een heel ander project. Een boek schrijven, een verhaal op papier zetten, het is van een heel ander kaliber dan de stukjes die jullie hier van mij gewend zijn. Ik zal er even in moeten komen. Maar ik blijf geloven dat ik uiteindelijk toch zal slagen. Is het boek er niet op het einde van deze maand, dan komt het sowieso een andere keer.

Vinden jullie het een leuk idee als ik, naast een paar updates, af en toe een bladzijde uit mijn boek hier deel?

4 Replies to “Uit de startblokken”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.