Een tweetal weken geleden vertelde ik jullie hoe Bruno bij ons langs kwam om eens te kijken in welke groep Luna zou mogen beginnen. Vorige week slaagde ik er niet in om naar de training te gaan, maar deze week bewoog ik hemel en aarde om Luna op haar eerste les te krijgen. En het lukte! Na afloop had ik wel een heel tevreden hond!

IMG_20150125_111855

Geen hondjes?

Toen we om tien uur aan de training begonnen, was het een beetje jammer dat enkel ik en een vriendin met haar hond er waren. Luna kent Robin, het hondje van die vriendin, betrekkelijk goed, dus oefenen op omgaan met andere honden zat er deze les niet in.

Eigenlijk had Luna het dus wel heel makkelijk om haar oefeningen te doen gisteren. Geen afleiding van andere honden of mensen, enkel de trainer, ik, mijn vriendin en een stagiair.

Op het einde van de les kwamen er reeds een paar andere mensen met hun honden aan op het veld voor de training van het volgende uur. Plots was alle aandacht van Luna verdwenen en was ze volledig gefocust op wat er aan de andere kant van het veld gaande was. Als afleiding liepen we een aantal keer heen en weer met Luna zodat ze wel op mij moest letten. Maar tevergeefs, mevrouw had besloten dat ze geen zin meer had.

Modder en ijs

Het was me al opgevallen in de tweede helft van de les. De eerste helft ging namelijk heel goed. Luna bleef liggen wanneer ik dat vroeg; ik kon in de kantine gaan zitten zonder dat zij wat anders ging doen. De tweede helft van de les begon ze echter moeilijk te doen wanneer ik haar vroeg om te liggen of te zitten. Ze wilde alleen maar recht staan.

Mijn eerste vermoedden klopte waarschijnlijk wel: het lag vol modder op het veld en er lagen ook stukken ijs. Voor Luna’s pootjes, achterste en buik niet zo aangenaam.

Blije hond

Toen ik met Luna in de auto ging zitten, besloot ze om haar kop tussen mijn benen op de zetel te leggen. Daar lag ze dan te soezen de hele weg naar huis.

Eenmaal thuis at ze haar bakje volledig leeg en besloot dan om in haar bench tussen de dekens in slaap te vallen. En zo konden wij samen met onze ouders uit eten zonder ons teveel zorgen te maken om onze veel te actieve border collie. Die lag in een bolletje te slapen!

10 Replies to “Training | Nat en koud!”

    1. Eigenlijk was het haar eerste keer niet meer. Haar eerste levensjaar ging ze twee maal per week naar de hondenschool. We hebben zelfs doggydance gedaan. Maar een beetje ontevredenheid over de school en een beetje minder zin bij mij zorgden ervoor dat het even stillag. Nu ja, ze start opnieuw en ze heeft het zeker niet slecht gedaan!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.