Recepten

Tortillataart met kip en pesto

Donderdagavond plaatste ik een berichtje op Instagram met ons avondeten. Het was een recept dat ik van een vriendin gekregen had en uitprobeerde. De volgende dag kreeg ik heel wat vragen om het recept eens te delen. U vraagt, wij draaien!

Het oorspronkelijke recept…

Als ik de vraag krijg om een recept te delen, dan kan ik het nooit laten om het meteen aan een grote groep mensen te geven. Dit is echter geen recept dat ik zelf heb geschreven. Het komt oorspronkelijk uit een facebookgroep. Ik heb het lichtjes aangepast, maar ik wil zeker niet met de pluimen van een ander gaan lopen. Wie dit ook bedacht heeft, heeft goed werk geleverd. Het is om je vingers bij af te likken!

Tortillataart!

De tortillataart is voor vier normale porties. 

Wat heb je nodig?

  • 5 wraps (ik gebruikte de volkoren variant)
  • 3 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 75 gr sojaroom
  • 40 gr rode pesto
  • 500 gr kipfilets
  • 500 gr mozarella
  • 40 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
recept tortillataart

Zo maak je het:

  1. Kook de kip twintig minuten zodat ze goed gaar wordt.
  2. Snij intussen de tomaat en de courgette in blokjes. Snipper de ajuin fijn.
  3. Snij de mozarella in blokjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie een pan en laat de ui glazig worden. Voeg de courgette toe en bak deze lichtjes bruin.
  5. Voeg de tomatenblokjes toen en laat even warm worden.
  6. Haal de kip uit de kookpot. Trek deze met twee vorken uit elkaar zodat je ‘pulled chicken’ krijgt. Voeg toe bij de groentenmengeling.
  7. Meng de sojaroom en de pesto onder de mengeling met groenten en kip.
  8. Leg een laagje bakpapier in een springvorm. Begin met een wrap en verdeel hier een beetje van de mengeling met groenten en kip op. Strooi er wat mozarella op en dek af met een laagje wrap. Verdeel opnieuw een deel van de mengeling op je wrap en ga zo verder.
  9. Je eindigt met een laagje wrap waar je de rest van de mozarella over verdeeld. Daar strooi je de geraspte parmezaanse kaas over.
  10. Bak de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Wie graag een krokant korstje heeft, kan nog de taart daarna nog vijf minuten onder de grill laten staan.
recept tortillataart

Smakelijk!

6 thoughts on “Tortillataart met kip en pesto

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.