Een relaxt welnessgevoel, dat is wat ik graag heb in een badkamer. Voor mij is het echt een ruimte om je terug te trekken na een stressvolle dag en te genieten van een verwenmomentje. Even echte me-time, dat zoek ik er. Een jaar na onze verbouwingen heb ik dan ook alweer zin om wat aanpassingen in mijn badkamer te doen. Maar aan nog een ronde serieus renoveren waag ik me liever niet. Jij ook niet? Vandaag geef ik jullie vijf tips om je badkamer een nieuwe look te geven zonder al te veel moeite!

Muren en plafond

Het meeste effect verkrijg je waarschijnlijk door je muren en plafond aan te pakken. Nu heb ik net nieuwe tegels gehangen en ik ben nog steeds tevreden over dat resultaat, maar jij misschien niet. Daar bestaan gelukkig vrij eenvoudige oplossingen voor: met een likje verf kan je zowel je muren als je plafond een heel nieuwe uitstraling geven. Hangen er tegels aan de muur? Geen probleem, tegenwoordig kan je in veel doe-het-zelf-zaken kwalitatieve tegelverf kopen. Zo kan je die saaie witte of bruine tegels al snel een mooie kleurtje geven. En heb je nog geen tegels aan de muur hangen: kies dan gerust voor behang met een leuk printje!

muren verlichting

Verlichting

De verlichting van een ruimte zorgt voor een bepaalde sfeer. Rechtstreeks licht zorgt voor een heldere ruimte, terwijl indirect licht voor meer gezelligheid zorgt. Ook de keuze van het kleur van je licht doet veel: wit licht is killer dan geel licht, maar je kan ook spelen met andere kleuren. Daarnaast kan je met armaturen ook spelen en ze doen aansluiten bij de stijl van je badkamer. Een strak spotje of een klassieke luchter, het kan allemaal!

Textiel

Douchegordijnen, badmatjes, gordijnen en zelfs je handdoeken, wanneer je dit alles bewust kiest binnen de stijl die je je badkamer wilt geven, kan je meteen een heel andere sfeer creëren. Ga voor felle kleuren, probeer eens een leuke print of kies voor eenvoudige aardse kleuren. Die badkamer wordt algauw een heel andere ervaring!

textiel accessoires

Accessoires

Heel vaak zijn het de nuttigste dingen die de meest saaie uitstraling hebben. Veel producenten besteden echter steeds meer aandacht aan het juiste design. Maak daar dus lekker gebruik van en plaats een paar leuke badkameraccessoires in je eigen welnessruimte. Kies je voor een waszak, een rieten wasmand of eerder voor een strakke look met aluminium? Plaats een leuk rekje voor je badhanddoeken, vervang die saaie kranen of hang een rekje voor je douchespullen in je douche.

The finishing touch

Een badkamer is net als elke ruimte in huis pas echt af als je ook aandacht besteed aan de kleine dingen. Plaats wat kaarsjes, een leuke plant of hang een inspirerende spreuk aan de muur. Veel verzorgingsproducten zitten ook al in een stijlvolle verpakking. Stal deze uit en maak er echte eye-catchers van.

finishing touch

Zoals je ziet, hoef je het niet altijd zo moeilijk te maken om iets leuks te krijgen. Heb jij nog leuke tips om de badkamer een nieuwe look te geven? Laat dan vooral van je horen!

♥ Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Brabantia ♥

4 Replies to “Vijf tips om je badkamer een nieuwe look te geven”

    1. Ja, hij heeft het ritueel van scheren helemaal ontdekt sinds hij voor zijn verjaardag ook nog eens een klassiek scheermes kreeg! De laatste weken is hij opnieuw aan het leren om zich te scheren en eigenlijk heeft hij meer smaak gekregen voor mooie verpakkingen dan ik 😛 Ik wist niet dat scheermateriaal zo mooi kon zijn 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.